Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Po prawie roku od ostatniego "wpadł " mi negatyw. Chociaż uważam że negatywy są również dla ludzi, to chciałam na niego odpowiedzieć i nie widzę takiej możliwości. Zostało to gdzieś ukryte czy zlikwidowano tę możliwość w ogóle?
@cztery_bez_atu wprowadzili możliwość odpowiedzi na każdą ocenę ale żeby nie było można odpowiedzieć na negatyw to dziwne 🤔
A na pozytywne możesz odpowiedzieć?
Salceson > Jakość sprzedaży > Otrzymane oceny > Odpowiedz kupującemu.
@TechartGSM w zakładce jakość sprzedaży nie ma opcji "otrzymane oceny" i w związku z tym nie ma również opcji " odpowiedz kupującemu "
@cztery_bez_atu Niedokładnie przeczytałaś...
@mdrogeria Niestety, u mnie wygląda to tak jak przedstawiłam na zrzucie. Po "jakość mojej sprzedaży" jest "skuteczność wysyłki" . Brakuje właśnie zakładki "otrzymane oceny ". Może to z przyczyny że sprzedaję jako osoba fizyczna, bez firmy?
@cztery_bez_atu a z Moja karta użytkownika ?
@TechartGSM @mdrogeria nie salceson bo @cztery_bez_atu to sektor prywatny 😉
@Client:44052296 Aj.... De facto... 🙂
Jest. A ja nawet nie wiedziałam, zż jest opcja odpowiedzi na każdy komentarz. Widzę ostatnio 3 pozytywne zmiany. Świąteczny nastrój czy coś... xD
@KOGIEL_T Jak zwykle w punkt. Poprzez link który załączyleś znalazłam i odpowiedziałam, tyle że nadal nie wiem jak odnaleźć tę opcję. Muszę jak widać pogrzebać głębiej a to już zadanie na długie zimowe wieczory.
Dziękuję.