Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient wygrał u nas aukcje lecz po otrzymaniu towaru postanowił zgłosił jego zwrot przez allegro ,niby nic dziwnego ale tu zaczynają się schody . Po paru dniach zauważyłem że go nie odsyła to zadałem pytanie czemu ,na co w korespondencji przez allegro uznał że się jeszcze zastanowi . Po czym po kolejnym dnie zakłada mi dyskusje że "nie chce zwracać przedmiotu zakupionego" . Teraz mam sytuację z nie rozwiązanym zwrotem oraz otwartą dyskusją . Jak to rozgryźć by nie bolało. (zamówienie 17170382081 ,dyskusja 5305/2025. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie zwraca niech ci napisze w dyskusji że rezygnuje z odstapienia od umowy niestety ustawa nie przewiduje takiego obrotu sprawy ale ty będziesz miał podkładkę dla allegro
@az1rael I tu też zaczynają się schody ,bo klient nie ma pojęcia jak to zrobić a tłumaczenia mało dają.
@mwmonety a w którym miejscu boli ? Wszystko Masz napisane w dyskusji , chcesz zwrotu towaru to domagaj się jego wydania , możesz również zgodzić się z decyzją klienta .
@mdrogeria Chcę uszanować jego wolę pozostawienia kupionego przedmiotu ale klient nie wie jak zrezygnować ze zwrotu (sam też nie wiem ) ,nigdy tak nie miałem .Klient pewnie myślał że jak napisze o rezygnacji przez "dyskusję" to będzie po temacie .
@mwmonety prawnie by to ogarnąć to bym zrobił tak. 1 na piśmie wziałbym że rezygnuje ze zwrotu. 2 naliczyłbym mu oplatę za bezumowne korzystanie by za jakiś czas kwota towaru jakby jednak się zdecydował zwrocić wyniosła 0 zł prawnie ten zwrot jest w mocy prawnej i może ci i za 5 lat odeslać sankcji nie ma chyba żw naliczysz bezumowne przechowywanie. 3 kolejna prawna zagwozdka skoro towar nie jest jego to nie ma 2 lat ochrony reklamacyjnej więc wydalbym mu jednocześnie dokument zobowiązujacy sprzedawcę do udzielenia 2 letniej gwarancji od sprzedawcy by mial zabezpieczenie inne niż ustawowe bo je stracił odsąpiwszy od umowy.
Ewentualnie spiszcie ponowną jmowę kupna sprzedaży na papierze z nową datą i po problemie
@az1rael Tu problem tkwi w tym że klient (prawdopodobnie w starszym wieku) nie radzi sobie z tym co udostępnia allegro i działa nieświadomie . Jest to klient który od nas już wiele razy kupował i chciałbym to rozwiązać w jakiś prosty sposób ,aby obie strony były zadowolone a on nadal by u nas kupował .
@mwmonety minie 14 dni na odesłanie to wydasz decyzję odmawiając zwrotu środków . Spawa zakończona .
Otwarta dyskusja nie ma wpływu na jakość jak szybko reagujesz na wpisy klienta
Czas na zwrot środków liczony jest od chwili dostarczenia zwrotu do Ciebie
....czyli ostatecznie nic nie boli .
A to parę dni to ile?
@LEW433 Od weekendu .
@mwmonety totalnie nic, i na nic Ci to nie wpłynie 🙂 na dyskusje odpowiadaj a raczej odpowiedz że wiadomość przyjęta - nie bezie więcej pisał, a po czasie się zamknie, bez szkody dla Ciebie, zgłoszony zwrot olej puki paczka nie dotrze do Ciebie nic nie liczą, jak napisał w dyskusji że rezygnuje ze zawrotu, daj decyzję odmowną w zwrotach i uzasadnij tym co masz w dyskusji 😄
@kostas11 Tak też póki co zrobiłem ,zobaczymy co dalej .