Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupująca rozpoczęła dyskusje, ponieważ w jej mniemaniu towar, który dostała jest niezgodny z opisem. Mianowicie była to bluzka w oryginalnej, zaklejonej folii co było widoczne na zdjęciach w ogłoszeniu. Po odebraniu towaru Pani twierdzi, że folia jest rozdarta a bluzka nieświeżo pachnie choć miała być nowa. W dyskusji załączyłam zdjęcia tej samej bluzki tylko w innym rozmiarze, w takiej samej folii w jakiej była ta, którą kupująca ode mnie zakupiła jako dowód, że bluzka była nowa.
Co mam zrobić w tym przypadku? Nie zamierzam zwracać kosztów za brak mojej winy.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@Livyy Jeśli trwa dyskusja, musisz zamieścić w niej wyjaśnienia i odnosić się do wpisów klientki oraz ewentualnych wskazówek pracownika Allegro (kiedy włączy się do sporu).
@nat_not Tak robię cały czas ale kupująca wypełniła formularz reklamacyjny i boję się o stratę swoich pieniędzy, pomimo braku mojej winy.
Jeżeli widzisz, że kupująca chce Cię oszukać, to pamiętaj żeby przed upływem 14 dni od zgłoszenia reklamacji ją odrzucić, inaczej Allegro na Twój koszt odda klientowi pieniądze.
Zaproponuj klientce, żeby odesłała towar przez smarta (jeżeli ma, jeżeli nie to że podeślesz jej opłaconą etykietę zwrotną), ponieważ chcesz zweryfikować towar własnoręcznie. Jeżeli odmówi, to będziesz mieć podstawę, żeby reklamację z góry odrzucić, ponieważ klientka ma obowiązek udostępnienia towaru w celu weryfikacji.
Niestety już na to za późno. Allegro przyznało kupującej częściowy zwrot kosztów (bluzka kupiona za 120 zł, zwrot kosztów w wysokości 90 zł), więc Pani ma bluzkę za 30 zł i zachowany towar. Nie pozdrawiam Allegro, które nie weryfikuje moich dowodów na mój brak winy, a przyznaje racje kupującej, która nie zamieściła ani jednego dowodu potwierdzającego jej racje ;))
@Livyy
Jeżeli kupująca chce cię oszukać, to możesz zgłosić zawiadomienie na policji. Oszustwo czy nawet próba oszustwa jest przestępstwem bez względu na kwotę.
ps. Ludzie to debile. Ryzykować nawet 8 lat odsiadki dla głupich 120 zł. To już lepiej ukraść, bo przy takiej kwocie jest to tylko wykroczenie karane mandatem karnym.
czy ten koszt doliczono tobie do rachunku ?
Z Allegro Protect