anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas dostawy wg. Allegro

FH2024
#9 Pomysłodawca#

FH2024_0-1753440135675.png

Czy Allegro przestanie wprowadzać w błąd Klientów mam ustawiony czas dostawy do godziny 12 w piątek i po tej godzinie przesyłki nigdy nie są wysyłane. Dlaczego, więc Klient ma informację przewidywana dostawa w sobotę, nawet przewidywana nie będzie dostarczona w sobotę. Jest już godzina 12.40, a błędne info nadal jest. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Może liczą że sam dostarczysz . Te czasy to tylko sugerowane prognozy , a jak się prognozy sprawdzają sami wiemy z życia najlepiej .

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@FH2024 podeślij proszę numer przykładowej oferty 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

Skan nie wystarczy? Czy to nie jest dowód? To była właśnie przykładowa oferta. Teraz to już jest godzina 15.24 i dostawa we wtorek, tak jak powinno być. Ja mam ustawioną godzine do 12 i nawet po trzynastej Klient miał info dostawa w sobotę....Allegro o co chodzi ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 sprawdź czy u wszystkich przewoźników Masz ustawioną graniczną  ,zerknij na DHL w ramach Delivery ....dostawa w sobotę ... hmmm .cosik mi się widzi Orlen ...

oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

Tak u wszytkich i takie kwiatki są od jakiś dwóch miesięcy, wcześniej nie było problemu.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 to nieprawdopodobne , rozwinąłeś obydwie listy przewoźników ?  ,może Masz coś odptaszkowanie o czym zapomniałeś .

oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

Tak mam ustawione wszystko jak należy.  A nawet kiedyś jak zmieniłam czas do 10 w piątek, to i tak klient miał info po godzinie 10, że dostawa w sobotę chodzi mi o ten zielony przewidywany czas Allegro, który się tak ładnie rzuca klientowi w oczy:)

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@FH2024 zrzut ekranu nie obejmuje całej strony, przez co nie mamy informacji o numerze oferty oraz godzinie występowania problemu. Dlatego pomocne jest podanie przykładowego numeru oferty, żebyśmy mogli odnieść się do konkretnego przypadku. 

Odszukałam ofertę i skierowałam te kwestię do weryfikacji przez dział techniczny. Gdy ustalę szczegóły, dlaczego była wyświetlana informacja o dostawie w sobotę - to wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

Ale tak było w każdej aukcji nie tylko w tej jednej, którą podałam.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@FH2024 wracam do Ciebie z informacją. Wyświetlaliśmy czas dostawy na sobotę, ponieważ nie masz ustawionych godzin dla metody dostawy Allegro One Box, One Kurier. Możesz ustawić godziny w tej zakładce (w sekcji Allegro Delivery, kliknij w "pokaż więcej przewoźników")  - po ustawieniu godzin dla tej metody dostawy, problem nie powinien już występować. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

Nie mam tylko zaznaczonej opcji dostawa dzisiaj, bo nie ma takiej możliwości by kurier ją dostarczył , a nie będę się notorycznie tłumaczyć przed Klientami.

oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

FH2024_0-1753455498214.png

Nigdy też tej opcji nie miałam zaznaczonej

oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

I jak wspomniałam, wczeniej tego typu problemów nie było.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Syrena_zT coś tu nie gra ... ,, dostawa dzisiaj ,, została wyłączona !!

@FH2024 nie Masz możliwości odptaszkować tej opcji ?

oznacz moderatorów

FH2024
#9 Pomysłodawca#

FH2024_0-1753456069912.png

Jeśli zaznaczam kuriera, to automatycznie podświetla sie dostawa dzisiaj i chociaż nie wprowadzę godzin, to i tak Klient będzie miał info dostawa dzisiaj, której nie chcę.  I cały czas zastanawia mnie dlaczego wcześniej nie było tego problemu. I dlaczego po godzinie 13 wszystko jest ok. Mam ustawione 4 dni do 13 i jeden do 12 i tego jednego dnia jest problem. Czyli godzina 12 i ewentualne zmiany nie są brane pod uwagę.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@FH2024 nie widzę tego u siebie bo jestem poza zasięgiem kuriera łone , zobacz w cennikach dostaw może tam da się usunąć tą opcję 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@FH2024 dziękuję za zrzut ekranu, skonsultuję jeszcze tą kwestię i wrócę z odpowiedzią. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

alesklep_24
#7 Wielbiciel#

Apropo w temacie , ja mam wszędzie ustawioną godzinę graniczną 8.00 dla wysyłki tego samego dnia , a raz do 11,00 a dzisiaj do 13,00 nawet wyświetlało przy moich aukcjach wysyłka dzisiaj , ( każdemu osobno muszę pisać w emailu że wysyłka będzie  wysłana następnego dnia , tylko Allegro sugeruje te godziny co nie do końca mi odpowiada

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@alesklep_24 zgłosiłam Twój przypadek do weryfikacji. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów