Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówienie opłacone: (1 mar 2024, 14:57)
@TomBanknoter to odklikanie nie działa dla wysyłek 1 - 2 dni 😞
@kostas11 Po pierwsze, skąd mam to wiedzieć. Po drugie, jakim cudem mam wysłać tego samego dnia zamówienie, opłacone o 14.57? Litości!
@TomBanknoter zamiast pakować i zajmować się klientami trzeba studiować wszystkie zmiany 😄
@kostas11 Powinieneś obronić doktorat 😎
W dalszym ciągu jednak nie wiem, jak ma spakować i wysłać przesyłkę w trzy minuty. Ale to pewnie kwestia treningu (albo raczej tresury).
@TomBanknoter musiałeś wcześniej nadawać paczki tuż przed 15 i algorytm Ci wydłużył czas nadania 😞 jak masz godzinę 13 to w żadnym wypadku nie nadawaj zamówień jak wpadną po 13 to Ci allegro nie wydłuży tego godziny granicznej 😄
@kostas11 Ja w ogóle nigdzie nie podaję żadnej godziny granicznej. Mam wpisane "wysyłka w 24 godziny", co zawsze dawało czas na wysłanie do końca następnego dnia roboczego.
15.00, o której pisałem, to godzina graniczna dla tego paczkomatu ze strony InPostu, a nie moja deklaracja. Po prostu paczki włożonej po 15-tej mają prawa nie wyjąć już w danym dniu.
@TomBanknoter myślałem że masz godzinę graniczną, więc to musi być jakiś problem po stronie allegro bo paczka z dziś nie ma prawa mieć wysyłki dziś, skoro masz 24 h na wysłanie, powinno być wysyłka do poniedziałku do 23:59 !!!
@TomBanknoter Dodaj sobie jakąś godzinę graniczną bo w przeciwnym razie algorytm będzie pokazywał cuda. I wyłącz "dostawy szybsze niż moja deklaracja" (co 10 dni musisz to wyłączać).
U mnie to działa..... póki co....
@TomBanknoter a te paczki/zamówione po 15 są odbierane przez kuriera w tym samym dniu?
Ja miałem ostatnio wpłatę 23 sekundy po godzinie granicznej i też musiałem się cofnąć w czasie.
bo ktos rozpoczal pewnie zakup w ostatniej minucie
No to powiedzcie mi jak ja mam ustawić godzinę graniczną?
- InPost (zdecydowana większość przesyłek) - przyjeżdża w godz. 10:30 (poniedziałek!) do 14:30, jestem na końcu "trasy objazdowej" kuriera - 70 km. do mnie ma
- UPS - (przesyłki Allegro One) - przyjazd w godz. 10:00 do 14:00 , a jak nie ma nic do rozwózki w rejonie to dzwoni, że go nie będzie
- Poczta Polska i Orlen - jedynie tu mogę coś ustawić, o godz. 13.30 muszę wyjechać z przesyłkami, żeby je nadać (6 km. w jedną stronę). Orlen nie odbiera u mnie przesyłek a Poczta chce sobie za ta usługę ok. 700 zł.
@maxr01 ja bym ustawił godzinę 10:00.
@musashi2007 Tyle, że nie tego dotyczy problem. Nieważne co ustawisz, Allegro i tak wie lepiej od Ciebie, kiedy należy wysłać.
@TomBanknoter Wskaż proszę numer zamówienia, którego dotyczy zgłoszenie.
@w_kiwi numer 8896ce80-d7d3-11ee-93b5-b5bf0566666c
@TomBanknoter Masz czas na wysłanie tego zamówienia do końca dnia 4.03, zgodnie z Twoją deklaracją - czas nie jest liczony w weekend. Data, o której wspomniałeś, jest to sugerowany czas wysyłki, abyś mógł spełnić przewidywany czas dostawy, jaki widział kupujący w momencie składania zamówienia. Oznacza to, że według naszych wyliczeń ogólnie nadajesz przesyłki szybko.
Dziękuję za odpowiedź, zobaczymy jak naliczą się punkty 😊
Pozostaje jeszcze kwestia, dlaczego na MOJEJ liście zamówień, widocznej tylko dla mnie, wyświetla się jakiś "czas sugerowany", a nie ten, który rzeczywiście mnie obowiązuje...
Tylko proszę informować kupujących o tym! Jak widzi to oczekuje i ma w dupie, że to czas przewidywany. Wasze algorytmy są beznadziejne! Dziś mam wysyłka w 24h, a pokazuje dostawę za 3 dni???? mimo że nigdy się nie opóźniłem z wysyłką!