Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam, ta weryfikacja trwa nie 5 dni, a chyba już ponad 5 miesięcy, nie dużą kwotę mi zabłokowano, bo tylko 88zł, ale wkurza mnie to, że nikt mnie nie pytał czy ja chcę te przelewy 24, czy może mi samego PayU wystarczy, ogólnie sprawa jest dla organów sprawdzających z jakiej paki ja wysłałem towar i nie mogę odzyskać zapłatę za niego przez tyle czasu
Witam nie mogę wypłacić środków z przelewy24 z dnia 28.12.2020 roku do dnia dzisiejszego (19.01.2020) Towar został dawno wysłany jeszcze w starym roku ponieważ mam napisane (zamówienie Opłacone) a pieniędzy nie mogę wypłać z tego co Pamiętam kupujący zakupił produkt na raty. Widnieje również taka informacja "w trakcie weryfikacji" Inne pieniądze przechodzą bez problemu a ta jedna transakcja nie chce przejść. Proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam.
@d_a_n_d_i Dane osobowe konta Allegro muszą być takie same jak dane konta w banku. Potrzebne są też skany dokumentów. Jeśli wszystko się zgadza i skany wysłane, pisz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb
@wodmix jako osoba fizyczna lub jednoosobowa działalność nie musisz wysyłać skanu, wystarczy wypełnić dane pesel itp. 🙂
Niestety ale jest to spółka cywilna.
Najlepiej zapytaj na czacie w odpowiednim dziale Allegro; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb
@wodmix widzę, że otrzymałeś odpowiedź na czacie. Napiszę ją jednak również tutaj, gdyby inni użytkownicy mieli podobne pytania. Wymagane są obie strony dokumentu, który może zostać zanonimizowany zgodnie z tym wzorem. Pozdrawiam!
Nie zdarzyło mi się żeby weryfilacja trwała dłużej niż 3dni a przechodziłem ją kilka razy. Wniosek: wina leży po twojej stronie
Ja również mam problem z aktywacją Przelewy24. Wykonałem ten przelew uzupełniłem dane tj. pesel numer dowodu, wysłałem tej przelew 1.01zł, ten przelew zdążył już wrócić, minęło to 5dni a ja nadal mam w tracie weryfikacji. A mam zamrożone ponad 600zł
@MaLyArEk93 Przy środkach na koncie trwa to dłużej, wszystkie dane się zgadzały? Dopytaj @_HolaOla_ sprawdzisz.😁
Tak, w banku mam te same dane które mam tu na koncie i które podałem przy aktywacji Przelewy24
@MaLyArEk93 Możesz także dopytać tu:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb
@MaLyArEk93 Poprosiłam już o sprawdzenie statusu Twojej weryfikacji. Jak tylko dostanę odpowiedź, wrócę do Ciebie z informacją.
Dziękuje, jak nic się nie zmieni przypomnę się jutro 😉
Dzień dobry,
Uprzejmie poproszę o przyspieszenie i mojej weryfikacji, mam zamrożone prawie 4k.
Pozdrawiam.
@gjackiewicz wszystko już zweryfikowane i cieszę się, że udało Ci się wypłacić pieniądze. Pozdrawiam!
Tak, bardzo dziękuję za super szybką reakcję.
Pozdrawiam,
G.
W takim razie jestem jakiś wyjątkowy bo w dniu w którym pisałem ostatnią wiadomość akurat zmieniałem konto do wypłat i weryfikacja trwała kilka godzin.
Nie czytam wszystkich odpowiedzi - za dużo jest ich tutaj.
Jednak jedno muszę stwierdzić - co innego pisze w zasadach w weryfikacji konta, a co innego jest wymagane.
Proszę sprawdzić, co jest wymagane przy jednoosobowej działalności gospodarczej - samo oświadczenie - co wysłałem. Po miesiącu czasu zaczęło mi brakować kasy - patrzę, a tam na "kupce w Allegro" jest uzbierane 45 tys. zł. Niestety, musiałem wysłać skany dowodu osobistego (niezgodnie z zasadami). Skany zostały przekreślone wyraźną czerwoną linią z dopiskiem dla kogo są przeznaczone - wystarczyło. Dodatkowo interwencja do Przelewy24 i do Allegro na czat - pomogła interwencja do Przelewy24.
Ja jestem tylko szarym pracownikiem w spółce zoo. Mój szef nie ma zamiaru wysyłać skanu swojego dowodu bo niby jakim prawem?
Mamy konto firmowe (a raczej bank nie zakłada takich kont byle komu bez odpowiednich dokumentów). Mamy NIP, REGON, KRS - wszystko publiczne do sprawdzenia. Może ktoś z przelewy24 łaskawie odpowie dlaczego sobie życzycie dowód osobisty?
A kasa zalega mi prawie od dwóch lat, jak można włączać komuś niezweryfikowaną usługę?
Widzę, że mam ten problem co wszyscy. Weryfikacja trwa znacznie dłużej niż 5 dni. Może zwrócenie uwagi na publicznym forum pomoże