Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej powiedżcie mi czy konsultanci allegro każą Wam w dyskusjach zwracać kasę klientom którzy dokonali zwrotu ale wysłali nie WASZ TOWAR tylko jakiś stary zdezelowany i w dodatku nie taki co wysłaliście ?
Przecież to działanie nie zgodne z prawem nadające siępod UOKIK
@lukaszglaz tak, bo zwrot musisz przyjąć, ale możesz oddać klientowi 1zł tak aby się Allegro nie czepiało, a klienta zgłosić na policji
dokładnie tak zrobiłem , zwróciłem 1 zł
@lukaszglaz i to był Twój błąd, bo niby czemu ? skoro to nie Twój produkt ?
@lukaszglaz to podlega pod Kodeks Karny jako wymuszenie rozbójnicze 😄
@lukaszglaz Hej. Nigdy się z tym nie spotkałem.
Odstąpienie jest skuteczne, ale zwrot wpłaty dopiero po odesłaniu prawidłowego towaru. Kupujący ma zabrać ten nieprawidłowy.
Możesz podać jakieś na kierowanie na dyskusje/ czat reklamacyjny?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@lukaszglaz Nic nie zwracasz. Robisz odmowę zwrotu wpłaty i w uzasadnieniu piszesz że towar otrzymany w ramach zwrotu nie został zakupiony u Ciebie. Wzywasz do odbioru nie Twojego towaru i informujesz klienta że ponownie rozpatrzysz zwrot po otrzymaniu prawidłowego, zakupionego u Ciebie towaru.
To chyba miałem pecha bo kupujący poprosił o pomoc allegro jak zwykle zresztą i allegro mimo zdjęć i wezwania do odebrania paczki do 5 dni kazało mi do wczoraj do 23:59 zwrócić pieniądze .A Pracownicy na allegro mają wywalone na przepisy prawa chyba , dla nich się liczą ich własne przemyślenia , Zresztą zawsze mieli sprzedawców gdzieś .
@lukaszglaz Nie raz to już pisałem - gdzie dwóch konsultantów Allegro, tam trzy opinie...
Co chwilę robią coś, co nie jest zgodne z prawem, albo jest nadinterpretacją, albo jest niedopatrzeniem, nieznajomością przepisów, błędem - a następnie przepraszają albo zamiatają pod dywan. Pewnie jak się pokłócisz to Cię przeproszą, a to co zwróciłeś klientowi to koszt nauki 🙂 Mam nadzieję że drogo lekcja nie wyszła.
@lukaszglaz jak ja odmówiłem zwrotu pieniędzy bo mi koleś odesłał jakiś złom z demontażu to allegro się wypowiedziało żebym mu to odesłał, koleś odebrał i na tym się sprawa zakończyła.
Czy potem zgłosił to do POKu nie wiem ale chyba nie bo towar był ewidentnie podmieniony.
Nie wszywaj do odebrania paczki tylko mu to odeślij, allegro wtedy nie będzie miało podstaw do ściągania z Ciebie kasy. Wiem że dodatkowe koszty no ale coś za coś.
@lukaszglaz a co było przed dyskusją?
Poprawnie uzasadniłeś odmowę zwrotu? Bo zwracając 1 zł przyznałeś, że przedmiot jest twój.
@Client:44052296 dokładnie, sprzedawca ma prawo wstrzymać się z oddaniem pieniędzy do do momentu otrzymania jego towaru
i nie ma tu żadnej taryfy ulgowej
Cześć @lukaszglaz, podaj proszę numer zamówienia którego dotyczy Twój wpis.