anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro widzi co się dzieje? Dopisywanie paragonów/faktur do zestawu.

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Witam,

Od pewnego czasu sprzedawcom wpadły pomysły do głowy, żeby tworzyć zestawy. I nie byłoby to nic dziwnego dopóki nie zostały dodawane do zestawów uwaga uwaga: paragony albo faktura. Allegro po mimo zgłoszeń nic z tym nie robi. Usuwa na chwilę ofertę, a sprzedawca na nowo ją otwiera. I tak w kółko od kilku dni. Oczywiście to ten z większych sprzedawców więc Allegro oczywiście kryje mu tyłek. 

Kamil9595951_0-1729541103374.png

Kamil9595951_1-1729541167617.png

Nr oferty: 16604802119

Oczywiście to jedna z setek jak nie tysięcy ofert wystawianych przez tego użytkownika. Pomijam już fakt, że ten sprzedawca ma 10 kont albo więcej i wystawia po 20 ofert tego samego produktu :

Kamil9595951_3-1729541308851.png

Kamil9595951_4-1729541336361.png

Nie będę wklejał więcej screenów bo to by mi zajęło 10 stron w poście. 

Niektóre z kont tego sprzedawcy: Narzedzioman, el-majster, e-narzedziownia, elektro_maszyny, dobre-narzedzia, narzedzioman_pl.

Allegro pomimo zgłoszeń nic nie robi z praktykami tego sprzedawcy. Proszę o wyjaśnienie czemu pozwalacie takim sprzedawcom na łamanie regulaminu. 

oznacz moderatorów
85 ODPOWIEDZI 85

Football-stock
#12 Orędownik#

Bo to ich "partner". Może jeszcze magazynuje u pomarańczowego dziwaka. Wtedy boski Regulamin jedzie na wakacje;)

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Nie za bardzo rozumiem, o co Ci chodzi.

Aukcja nr 16604802119 dotyczy przystawki do szlifierki kątowej. Nie widzę tam nic niezgodnego z opisem i regulaminem.

Natomiast paragony lub faktury - przecież ich wystawianie jest obowiązkiem sprzedającego.

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Sprawdziłeś co znajduje się pod kodem ean tego produktu z zestawu? Bo ja tak. 

IMG_7390.png

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

To jak. Dalej uważamy, że to normalne? Bo według mnie to oszustwo. 

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Podaje kod ean. Prośba o zgłaszanie. 3276420329510

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Ja to zgłaszam od tygodnia, dotyczy innego sprzedawcy i allegro też nic z tym nie robi.

Gościu sprzedaje niby nasze unikatowe produkty jako swoje a nie ma ich faktycznie na stanie.

Żeby im to udowodnić kupiliśmy coś i anulował zlecenie. Allegro oczywiście uznało, że ma do tego prawo i tyle.

Założyłem wątek o tym i dalej cisza.

Trzeba nagłaśniać to może w końcu coś z tym zrobią

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#
oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Jeszcze nie zdążyli zweryfikować zdjęcia. Podsyłam Link do wyszukiwania : https://allegro.pl/listing?string=3276420329510

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

My zgłaszamy takiego co dodaje notatnik. 

Ma w tej chwili ponad 75 tys!!!!! aukcji. Jak zacząłem go zgłaszać, to miał 64 tys i allegro do tej pory nic z tym nie zrobiło.

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

To już przegięcie. Nie dość, że sprzedaży od 1 października nie ma to jeszcze dodatkowo pozwalają łamać regulamin swoim pupilkom. Niewiarygodne 

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Swoją drogą  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   zakupiliśmy u niego nasz produkt, którego nie może mieć w ofercie i nie ma i zgodnie z naszymi przewidywaniami anulował zakup, otworzyliśmy dyskusję i Wasz pracownik po chamsku ją zakończył gdyż napisał, że sprzedawca ma do tego prawo.

Czyli wg Was sprzedawca ma prawo wystawiać na sprzedaż rzeczy których nie posiada?

Jeżeli tak to dlaczego blokujecie ludziom konta i każecie im robić zdjęcia produktów i siebie żeby udowodnić że są posiadaczami artykułu który sprzedają a w tym wypadku nic z tym nie robicie.

To jest naprawdę kpina. Taplacie się we własnym bagnie!

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Kolejna osoba zgłasza taką samą sytuację dotyczącą innego sprzedwcy

Czy Wy  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   w końcu odpiszecie coś sensownego czy tylko, że sprawa jest w toku i nie możecie napisać co robicie z takim nieuczciwym zachowaniem? Sprzedawca którego ja zgłaszałem w tym czasie dodał 10 tys!!!!!!!!!!!!!!!!!! takich aukcji a Wy dalej nic z tym nie robicie!. 

Może w końcu napiszcie wprost, że nic z tym nie zrobicie, bo macie to gdzieś gdyż on wykupuje bardzo duzo ogłoszeń promowanych i chronicie mu po prostu duu.pe!

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Czy  doczekamy się jakiejkolwiek reakcji?? Bo zgłoszenia nic nie dają @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Nie doczekamy się. Ewidentnie kryją takich sprzedawców. Ten którego my zgłaszamy ma już 80 tys aukcji !!!!!!!! W ciągu 6 dni dodał 15 tys !!!! robionych dokładnie w ten sam sposób.

To jak @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla dalej będziecie nas okłamywać, że coś robicie w tym temacie czy w końcu przyznacie się, że chronicie takich nieuczciwych sprzedawców i zamiatacie zgłoszenia pod dywan?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Kamil9595951 @Autozaslony 

nie zamiatamy zgłoszeń pod dywan - podjęliśmy adekwatne działania wobec wskazanych kont i podane oferty nie są już aktywne. Jeśli zauważycie jeszcze jakieś przykłady takich działań to proszę podeślijcie numery ofert, a zgłoszę je do weryfikacji. 

@Autozaslony wszystkie informacje związane z Twoim zgłoszeniem otrzymałeś w korespondencji o numerze 45571172. Jeżeli jakieś kwestie wymagają doprecyzowania, to proszę napisz do nas w kontynuacji Twojego zgłoszenia - pomoże to zachować ciągłość korespondecji, gdzie wszystkie informacje będą w jednym miejscu. 

@Kamil9595951 wskazany przez Ciebie kod EAN 3276420329510 - przekazałam również, do weryfikacji przez dział zajmujący się tym obszarem. 

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

założyłem nowy wątek przed chwilą, prosże się zapoznać i odpowiedzieć w wnim. 

"Dlaczego allegro chroni nieuczciwych sprzedawców i zamiata zgłoszenia pod dywan"

Tam ktoś też napisał bardzo mądrą odpowiedź.

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

No dobrze. W takim razie wyjaśnij mi proszę dlaczego po zgłoszeniu ponad 100 ofert tego sprzedawcy nadal wiszą oferty z paragonem? Po wpisaniu w opisie o paragonie lub fakturze wasz bot usuwa ofertę po kilku minutach. Tu sprzedawca ma od 3 tyg te oferty i nadal wiszą. Nawet zgłoszenia nie pomagają. Czy wy udajecie takich niepełnosprytnych czy walicie w ch… Nie wystarczą podane nazwy kont.? Przefiltrujcie sobie wystawione przez delikwenta aukcje i je usuńcie. Ja mam teraz zgłaszać 10 tysięcy ofert i potem i tak ich nie usuniecie ? A może wasz robot tego nie potrafi? 

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Podaje kolejny przykład. Więcej nie będę szukał bo jak widać wasze zgłoszenia nic nie dają. https://allegro.pl/oferta/yato-wiertarko-wkretarka-akumulatorowa-z-udarem-bezszczotkowa-18v-2-biegi-...

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Dodam, że to jest wasz efekt zmian po 1 października. Sprzedawcy jak ten specjalnie robią fikcyjne zestawy, żeby pokazywać się oddzielnie na listingu wyszukiwania. 

oznacz moderatorów