anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro widzi co się dzieje? Dopisywanie paragonów/faktur do zestawu.

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Witam,

Od pewnego czasu sprzedawcom wpadły pomysły do głowy, żeby tworzyć zestawy. I nie byłoby to nic dziwnego dopóki nie zostały dodawane do zestawów uwaga uwaga: paragony albo faktura. Allegro po mimo zgłoszeń nic z tym nie robi. Usuwa na chwilę ofertę, a sprzedawca na nowo ją otwiera. I tak w kółko od kilku dni. Oczywiście to ten z większych sprzedawców więc Allegro oczywiście kryje mu tyłek. 

Kamil9595951_0-1729541103374.png

Kamil9595951_1-1729541167617.png

Nr oferty: 16604802119

Oczywiście to jedna z setek jak nie tysięcy ofert wystawianych przez tego użytkownika. Pomijam już fakt, że ten sprzedawca ma 10 kont albo więcej i wystawia po 20 ofert tego samego produktu :

Kamil9595951_3-1729541308851.png

Kamil9595951_4-1729541336361.png

Nie będę wklejał więcej screenów bo to by mi zajęło 10 stron w poście. 

Niektóre z kont tego sprzedawcy: Narzedzioman, el-majster, e-narzedziownia, elektro_maszyny, dobre-narzedzia, narzedzioman_pl.

Allegro pomimo zgłoszeń nic nie robi z praktykami tego sprzedawcy. Proszę o wyjaśnienie czemu pozwalacie takim sprzedawcom na łamanie regulaminu. 

oznacz moderatorów
85 ODPOWIEDZI 85

komis-bell
#21 Demiurg#

@Sa_nova "Sprzedawca nie może wystawiać produktów, których nie jest w stanie dostarczyć kupującemu, jednak jako Allegro nie mamy fizycznie możliwości zweryfikować czy dany sprzedawca faktycznie ma je w posiadaniu."

Mam bardzo proste rozwiązanie!  Poproście go o selfie z towarem.

O takich praktykach Allegro wobec sprzedających czytamy wszyscy na co dzień na forum...

Nie ma selfie z towarem? Cyk blokada konta - czytałem o tym tutaj już pewnie setki razy ale no ok... pewnie macie jakiś bardzo ważny powód który nie pozwala wam poprosić o selfie z towarem.

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Przeczytaj co napisał @komis-bell, już tez o tym pisałem. Wiele razy tutaj były tematy jak zablokowaliście komuś konto bo musiał dosłać zdjęcie z towarem. Po drugie czy Wy jesteście ślepi czy? Skoro ktoś w ciągu kilku tygodni tworzy prawi 100 tys !!!!!!!!! powtarzam STO TYSIĘCY ofert biorąc 1 do 1 wszystko z katalogu produktów tylko niewidomy nie zauważyłby, że coś jest nie tak i że on nie może tego wszystkiego posiadać. Czy nie widzisz, że ewidentnie robicie wszystko żeby w żaden sposób nie ukarać tego sprzedawcy? My dostaliśmy ostrzeżenie za negatywny komentarz, który słusznie wystawiliśmy i nie dokonaliśmy zakupu tak jak śmiesznie argumentujecie żeby mu go wsytawić. Wystarczyło się wywiązać z niego. Ale jemu za groźby nic nie zrobiliście. Czyli reagujecie ale nie wobec tego kogo powinniście tylko wobec uczciwych sprzedawców. O Waszym celowym zamiataniu po dywan świadczy fakt, że nie tylko my to zgłaszamy ale tez inni sprzedawcy. Nawet w komentarzach na jego koncie jest mowa o groźbach. Ale Wy dalej będziecie pisali bzdury i kompletnie nic z tym nie robili.

Tak samo tylko ślepy nie zauważłby jego nieuczciwej działalności tak samo tylko ślepy nie zauważyłby, że ewidentnie go chronicie i ukrywacie co tylko się da.

To jest naprawdę skandal i kpina ze wszystkich uczciwych sprzedawców.

a teraz jeszcze się odniosę do tych Twoich punktów.

2 - zgłaszałem już wielokrotnie jego aukcje i żadnej nie zakończyliście wiec proszę nie pisz chociaż bzdur i nie okłamuj innych forumowiczów, że wystarczy zgłosić. Zgłaszanie w tym przypadku nic nie daje! Pomyśl, gdyby to coś dało to by chyba nikt juz o tym nie pisał.

3. Wyjaśniliście tylko powód usunięcia komentarza ale w żaden sposób nie zareagowaliście na jego groźby tylko w zamian za to ostrzeżenie dostaliśmy my. Więc pytam tutaj jeszcze raz, skoro w zgłoszeniach nie odpowiadacie.

W jaki sposób zareagowaliście na jego groźby skoro są one niedopuszczalne? Dodam tylko, że gdybyście zareagowali to nie groziłby kolejnym osobom. Więc nawet ostrzeżenia mu nie daliście, bo gdybyście to zrobili, to kolejna taka groźba skończyłaby się zablokowaniem konta albo chociaż ograniczeniem

Bądźmy szczerze nie robicie nic i nic nigdy nie zrobicie. Pora się do tego przyznać i przestać nas wszystkich okłamywać.

oznacz moderatorów

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Czekamy na wyjaśnienie co zamierzacie zrobić z tymi zestawami. Jezeli sprawa nie zostanie wyjaśniona to znaczy, że pozwalacie na takie praktyki i też to będziemy robić. Więc za chwilę wrócimy do wyszukiwarki z przed 1 października. Bo będą setki zestawów 1 produktu tylko 2 fikcyjny produkt będzie się różnił 

oznacz moderatorów

bosek_2804
#10 Popularyzator#

... a może to konto testowe kogoś z Allegro ? Oni nas ciągle testują. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bosek_2804 nikogo tutaj nie uciszamy i jesteśmy otwarci na Wasze krytyczne opinie. Twój kolega z pracy otrzymał bana za notoryczne łamanie zasad Allegro Gadane. 
Jeśli chce o tym podyskutować, zapraszam: spolecznosc@allegro.pl.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

@la_nika Dzien Dobry i przepraszam....aaaa gdzie mozna zobaczyc te zasady Allegro Gadane??

256-bit limit
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @Client:87296636! Zasady korzystania ze społeczności Allegro są opisane tutaj, w regulaminie.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#12 Orędownik#

@la_nika Dziekuje ..🤣😂 to dlatego nie moglem znalezsc tutaj na gadanym bo wam sie nie chce tego nawet tutaj podpiac ..😂   jak ktos napisal tutaj o allegro to  ewnement na skale swiatowa ok  punkt

3.4 ma zaje..fajny  blad logiczny...znaczy sie jest bzdura -wzajemne wykluczenie.   Nie stac bylo na prawnika??? serio??? Nie mogl tego napisac prawnik.

3.5... to jak mozna tez bez internetu??? zwlaszcza to; w szczegolnosci:)))

,za 4.1 lit. j cala obsluga allegro ma sprawy karne ..czy tak?

4.1 k ..czyli wszystko uwalic bez publiki??

4.1 lit. l przeciez sami ja publikujecie te liste sklepow do ktorej robicie gwarancje najnizszej ceny.

pod 4.1 n mozna podciagnac kazdego tutaj sprzedawce.hmm sprzedawca jest tez allegro ,

za 4,2 b kazdy moderator zwolniony???bo  ja po usunieciu moich napisalem ze mam kopie i NIE otworze na nowo watku,a  wy ciagle wklejacie te same: ...........................

za 4,2 e Dzis musicie zamknac tylko Bozene .

256-bit limit
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:87296636 po pierwszym zalogowaniu na forum, zaakceptowałeś ten regulamin 🙂 
Jest też podlinkowany na Gadane, w pierwszym poście - Czym jest Allegro Gadane? oraz w Kilka dobrych rad na początek

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#12 Orędownik#

@la_nika ok dz , szukalem tu gdzie oczywista oczywistosc: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/help/faqpag

ciekawe czy moderatorzy tez akceptuja ten regulamin? powtarzam sa dwa wyjatki wsrod Was

a jak sie usunac stad? chyba ze tez wrzucone gdzies wg nbk logiki

256-bit limit
oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

@la_nika Czy Wy naprawdę dalej nic nie widzicie i będziecie pisały tylko, proszę czekać na odpowiedź na zgłoszenie. Problem w tym, że nikt na to zgłoszenie od tygodnia nie odpowiada.

Skoro Wy nie chcecie się tym zająć to inni sprzedawcy się tym zajęli.

Dałem jeszcze raz negatywny komentarz, zgłosiłem groźby jakie ten wysyłał.

Wczoraj i dzisiaj kolejne osoby wystawiły taki komentarz.

Przykład: "UWAGA ! Ostrzegam . Wiele aukcji w tym produkty marki ******* są sprzedawane bez faktycznego stanu na magazynie. Dotyczy to wielu innych marek również . Proszę być czujnym ! To nie jest uczciwy sprzedawca. Odpowiada w sposób co najmniej lekceważący. Usuwa aukcje po zakupie i piszę aby zapoznać się z regulaminem allegro. Numer telefonu podany do kontaktu fałszywy. Sprawa zgłoszona do działu prawnego Allegro."

A Wy będziecie kolejny tydzień udawać, że nad tym pracujecie bo nie wiecie jak teraz wyjść z twarzą, skoro przez tyle czasu chroniliście mu tyłek. 

Na pseudo zgłoszenia tego Pana reagujecie natychmiast z naszymi nic nie robicie.

Ile czasu będziemy to jeszcze zgłaszać a Wy będziecie to tolerowali?

I proszę mi nie pisać kolejny raz czegoś w stylu, proszę czekać...

Zajmijcie się tym w końcu!!!

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Kolejny raz przed chwilą allegro usunęło mu negatywny komentarz bez podania przyczyny!

Może w takim razie wyłączcie w ogóle możliwośc wystawiania negatywnych komentarzy skoro nie można ich uczciwie dodać.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla Naprawdę będziecie się temu wszystkiemu tak bezczynnie przyglądać?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autozaslony sprzedający, którego zgłosiłeś nie ma już ofert z zestawem, o którym pisałeś. 
Komentarz nie jest usuwany bez przyczyny, dział który zajmuje się weryfikacją uznał, że dokonałeś zakupu, aby wystawić negatywną ocenę, również z tego powodu zamówienie zostało anulowane. 
Działania sprzedającego nie były zgodne z naszym regulaminem, dlatego dziękuję za Twoje zgłoszenie!

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Bez urazy ale znowu piszesz bzdury, bez zapoznania sie z tematem.

To kupujacy anulował zakup dlatego,  że nie ma takiego produktu!!!!

Poczytaj proszę Cię komentarze innych kupujących i zapoznaj się ze złozonymi skargami wobec niego.

A co do zamkniętych aukcji, to zgłosiłem ich prawie 70 i tylko ta jedna jest zamkneta, którą zamknął sam sprzedający zaraz po naszym zakupie z tego względu, ze wie że nie posiada tego produktu.

Ile razy Wam można to tłumaczyć.

Proszę o to kilka z przykładowych ofert:

16694786181

16694783014

Mogę Ci wysłać takich kilkadziesiąt.

Zgłosiłem je tydzień temu i nikt z tym nic nie zrobił!

On ma 82 tys aukcji z czego większość wrzucona w ciągu ostatnich 2 -3 tygodni. I wszystkie zawierają produkty których nie posiada gdyż na chybił trafił wybiera sobie produkty z Waszego katalogu.

Naprawdę będziecie tak jawnie kryły jego nieuczciwą działaność?

Ile jeszcze osób Wam musi to zgłosić? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

I powtarzam jeszcze raz, nie kupiliśmy tego produktu, żeby mu wystawić negatywny komentarz, bo gdyby nam go wysłał i był zgodny z opisem to jeszcze pewnie dostałby pozytywny,

Kupiliśmy go żeby Wam udowodnić, że on nie posiada kilkudziesięciu tysięcy rzeczy które wystawia a Wy nic w tym temacie nie robicie i go kryjecie a karzecie nas i innych uczciwych sprzedawców.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autozaslony nie piszę bzdur i zapewniam Cię, że zapoznałam się z tym wątkiem i Twoimi zgłoszeniami. Sprawdź proszę oferty, które wskazałeś, nie są już zestawami. 
Zamówienie nr 7f76fbb0-8fc8-11ef-ba7c-af90953a1dc8 nie zostało anulowane przez kupującego. 
Kupujący (Ty) założył nawet dyskusję pisząc "Sprzedawca bez powodu anulował zakup", a sprzedający wyjaśnił, że "Zamówienie zostało anulowane przez czyny związane z działaniami nieuczciwej konkurencji".

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Nie wierzę.

Wysłałem Ci dwie przykładowe oferty a a mogę wysłać jeszcze kilkadziesiąt, a Ty dalej uparcie twierdzisz, ze zostały zamknięte. Została zamknięta tylko ta jedna, którą kupiliśmy.

Po drugie o jakiej nieuczciwej konkurencji Ty piszesz, to akurat ten sprzedawca jest nieuczciwą konkurencją. 

Nie odnoś się już do tego zakupu tylko do jego działalności i wystawiania tysięcy produktów kótrych nie posiada w tym prawie 100 naszych!!!

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autozaslony napisałeś:
"Od tygodnia zgłaszamy sprzedawcę który dodaje tysiące aukcji stanowiących połączenie dwóch
produktów: kalendarza oraz dowolnego przedmiotu z katalogu produktów. Ponieważ losowo je
wybiera, często są to unikatowe produkty, których nie może posiadać gdyż są w pełni wytwarzane
przez ich właścicieli i nikt nie pośredniczy w ich sprzedaży. Nie zmienia nic w opisach więc posługuje się nazwami innych firm itd."
Poruszyłeś dwie sprawy:
Sandra odpisała już tutaj, jeśli chodzi o naruszenia własności intelektualnej, powinienieś zgłosić się do programu WOP, a szczegółowe informacje zostały Ci przekazane e-mailowo. 
Jeśli chodzi o zestawy tworzone przez sprzedającego to sprawdź proszę jego oferty. Nie ma już zestawów.   
Nie mamy możliwości sprawdzenia, czy sprzedający posiada produkty, które sprzedaje, gdyby ich nie miał i nie wysyłał, to raczej nie miałby 1931 pozytywnych ocen. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Dalej nie wierzę w to co czytam.

Zobacz od kiedy zaczał taką nieuczciwą działalnośc.

Podalem Ci dwie aukcje które są dalej.

Jak chcesz to tak jak napisałem mogę ci podać kilkadziesiąt.

Co z tego, że nie ma juz zestawów skoro sprzedaje, rzeczy których nie ma i nie należą do niego.

oznacz moderatorów

bosek_2804
#10 Popularyzator#

Moderatorka dała Ci już nad wyraz dobitnie do zrozumienia, że jesteś na przegranej pozycji.

Da się to wyczytać między zdaniami.

Weekend idzie. Wypiję Twoje zdrowie. @Autozaslony 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autozaslony  nie zakładaj proszę kolejnych wątków. 
Po raz kolejny wyjaśniam. Zgłosiłeś, że sprzedający wystawia oferty tworząc fikcyjne zestawy kalendarza PDF i innych produktów. Usunęliśmy te zestawy, zestawy nie oferty. 
Jeśli sprzedający oferuje produkty, których jesteś producentem i których nie może posiadać, to zgłoś to proszę w ramach Programu Współpracy w Ochronie Praw

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów