anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy każdy musi uzupełnić dane producenta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
agneta1983
#1 Nowicjusz#

Witam mam pytanie 

Od 13 grudnia trzeba podawać dane producenta, rozumiem,że one będą się pobierały z katalogu allegro,jeżeli połączę ofertę z katalogiem to już tam powinny być uzupelnione dane producenta?

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28
petinek_pl
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  a jeszcz jedno. Jaki mam podac mail i telefon producenta? Bo zawsze jest wiele telefonów i maili 

Dział handlowy,Dropshipping,Dział eksportu,Dział importu,Dział Handlowy,Płatności i rozliczenia

i

jesli firma ma siedzibę we francji a w polsce filię z której zamawiam to mam podać dane polsiego dostawcy czy francuskie???

oznacz moderatorów
ETHome
#10 Popularyzator#

nie - chodzi o to gdzie przedmiot zostal WYPRODUKOWANY a nie kupiony. Czyli musisz się dowiedzieć czy dział handlowy ( ten co znasz ) - mieści się np. obok fabryki - a może owa fabryka jest gdzie indziej - i to jest właśnie ten adres. A co do działu - to oczywiście dział obsługi klienta, jakiś kontaktowy --- po co ludzie mieliby dzwonić do działu handlowego po kupnie ich produktu ?

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

No i mam jeden z pierwszych  " kwiatków " . Dane ściągnięte ze strony producenta.16-11-2024 21-35.jpg

ale jak zwykle " system" wie lepiej.

oznacz moderatorów
petinek_pl
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  rozumiem,że skoro wyświetla mi komunikat:

Jeśli producent jest spoza Unii Europejskiej, musisz też wskazać osobę odpowiedzialną.

to znaczy ze jesli producent jest polski to mogę pomijać dodawanie osoby odpowiedzialnej itp.?

oznacz moderatorów
ETHome
#10 Popularyzator#

Tak, tylko jak producent jest spoza UE to dodajesz osobę odpowiedzialną za wpuszczenie produktu na teren UE. 

oznacz moderatorów
ETHome
#10 Popularyzator#

pomyśl po co to wymyslili -- po to, żeby wiedzieć np. jak dziecku zabawka coś uszkodzi - to czarno na białym mają osobę odpowiedzialną za wprowadzenie towaru na rynek i będą patrzeć na jakiej podstawie został on dopuszczony do UE. Czyli jak firma z UE to nie wpisujesz osoby - bo firmy z UE muszą się stosować do przepisów UE same z siebie, a jak firma nie z UE to będzie obowiązek na stronie dystrybutora czy sprzedawcy podać osobę lub firmę odpowiedzialną za wejście na rynek UE danego produktu. I tę osobę wpisujesz. 

oznacz moderatorów
ETHome
#10 Popularyzator#

Jeszcze jedno - jeżeli KAZDY sprzedający - a duża przecież część sprzedaje te same rzeczy - zacznie zakładać 'swojego' producenta - to allegro multiplikując te same informacje do n zarżnie sobie serwery. Jak najszybciej na szczęście zatem w ich interesie jest zrobić jedną wspólną bazę. Czekamy !

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Ciekawi mnie co z innymi serwisami aukcyjnymi i indywidualnymi sklepami internetowymi ? Mam konta na kilku i nikt mnie nie upomina ani nie przypomina że coś takiego mam zrobić.

Na szczęście.

oznacz moderatorów
IT-expert
#8 Zapaleniec#

W katalogach do wyboru są określeni producenci - czemu nie możecie połączyć tego z GPRS?

Rozumiem jeśli danego producenta nie ma w katalogu to nie pomożecie.

Czemu każdy z nas osobno musi wprowadzać te same dane?

oznacz moderatorów