Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam pytanie
Od 13 grudnia trzeba podawać dane producenta, rozumiem,że one będą się pobierały z katalogu allegro,jeżeli połączę ofertę z katalogiem to już tam powinny być uzupelnione dane producenta?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ a jeszcz jedno. Jaki mam podac mail i telefon producenta? Bo zawsze jest wiele telefonów i maili
Dział handlowy,Dropshipping,Dział eksportu,Dział importu,Dział Handlowy,Płatności i rozliczenia
i
jesli firma ma siedzibę we francji a w polsce filię z której zamawiam to mam podać dane polsiego dostawcy czy francuskie???
nie - chodzi o to gdzie przedmiot zostal WYPRODUKOWANY a nie kupiony. Czyli musisz się dowiedzieć czy dział handlowy ( ten co znasz ) - mieści się np. obok fabryki - a może owa fabryka jest gdzie indziej - i to jest właśnie ten adres. A co do działu - to oczywiście dział obsługi klienta, jakiś kontaktowy --- po co ludzie mieliby dzwonić do działu handlowego po kupnie ich produktu ?
No i mam jeden z pierwszych " kwiatków " . Dane ściągnięte ze strony producenta.
ale jak zwykle " system" wie lepiej.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ rozumiem,że skoro wyświetla mi komunikat:
Jeśli producent jest spoza Unii Europejskiej, musisz też wskazać osobę odpowiedzialną.
to znaczy ze jesli producent jest polski to mogę pomijać dodawanie osoby odpowiedzialnej itp.?
Tak, tylko jak producent jest spoza UE to dodajesz osobę odpowiedzialną za wpuszczenie produktu na teren UE.
pomyśl po co to wymyslili -- po to, żeby wiedzieć np. jak dziecku zabawka coś uszkodzi - to czarno na białym mają osobę odpowiedzialną za wprowadzenie towaru na rynek i będą patrzeć na jakiej podstawie został on dopuszczony do UE. Czyli jak firma z UE to nie wpisujesz osoby - bo firmy z UE muszą się stosować do przepisów UE same z siebie, a jak firma nie z UE to będzie obowiązek na stronie dystrybutora czy sprzedawcy podać osobę lub firmę odpowiedzialną za wejście na rynek UE danego produktu. I tę osobę wpisujesz.
Jeszcze jedno - jeżeli KAZDY sprzedający - a duża przecież część sprzedaje te same rzeczy - zacznie zakładać 'swojego' producenta - to allegro multiplikując te same informacje do n zarżnie sobie serwery. Jak najszybciej na szczęście zatem w ich interesie jest zrobić jedną wspólną bazę. Czekamy !
Ciekawi mnie co z innymi serwisami aukcyjnymi i indywidualnymi sklepami internetowymi ? Mam konta na kilku i nikt mnie nie upomina ani nie przypomina że coś takiego mam zrobić.
Na szczęście.
W katalogach do wyboru są określeni producenci - czemu nie możecie połączyć tego z GPRS?
Rozumiem jeśli danego producenta nie ma w katalogu to nie pomożecie.
Czemu każdy z nas osobno musi wprowadzać te same dane?