Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chyba zbliża się weekend
na naszym innym koncie
w dyskusji moderator łamie regulamin serwisu
39b6299b-ee5e-48a0-9d37-b972eb1510e6
, proszę ustalić wymianę kabli lub odbiór towaru przez kupującego do 20 października do godziny 9:00. Bardzo na to liczę, ponieważ w przeciwnym razie będziemy musieli nałożyć ograniczenia na Państwa konto.
firma, nie konsument (po pkd) zrobiła sobie zwrot i nie chce odebrać od nas towaru
dyskusja trwa od marca i jest cyklicznie wznawiana przez kupującego
nie możemy dogadać się z kupującym - proponował wymianę na towar droższy, naszych propozycji nie akceptował
od kiedy allegro pozwala na transakcje poza serwisem?
i to z groźbami blokady konta?
coś tu się komuś pomyliło - jako sprzedawca nie mamy możliwości wymusić na kupującym by odebrał od nas towar, możemy tylko prosić
W innej dyskusji
761d991d-c4dc-4fbd-a972-cdb6982facde
kupujący domaga się
Opis problemu: Wczoraj wieczorem to jest 12.10.2025 odebrałam przesyłkę ale nie sprawdziłam czy niema więc kartonów z płynem wyjęłam 2x płyn 5 litrowy zapakowany każdy osobno a problemem jest to że zamówiłam 3 x płyn 5 litrowy.Proszę o dosłanie brakującej płynu -1x 5 litrów płynu odtłuszczającego
Co pisze moderator
Sprzedający poprosił o zakończenie Dyskusji. Jeśli Kupujący uzna sprawę za wyjaśnioną - proszę, aby oznaczył Dyskusję jako rozwiązaną.
i teraz najlepsze przedmiotem dyskusji był zakup:
Karta SD SecureDigital 64GB Kingston SDXC 100Mbs
pełen odlot na weekend
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@RED pierwszy temat jest prosty , ale ten drugi wyłożył mnie na łopatki
@mdrogeria Ha! Ja kiedyś miałam taką panią co zakłada dyskusję, że nie dostała faktury. Wysyłam pani screen że do zamówienia nie została zaznaczona faktura i został wystawiony paragon. Generalnie screen z widocznym zakupem, danymi, wszystkim. Ona zaznaczała fakturę, w zakupach ma że miała być faktura a faktury nie ma. I taka Gierka - ona że zaznaczyła fakturę i chce fakturę, ja że nie została zaznaczona faktura więc jest paragon. W końcu wysłała jakiś screen z zakupem garnków - pani chciała fakturę na zakup garnków a od nas kupiła tusz do rzęs… oczywiście jak jej napisałam że to nie jest zakup od nas to pani zamilkła, nie przeprosiła, nie reagowała na prośby o zamknięcie dyskusji mimo iż wcześniej wypowiadała sie co chwilę. Dyskusja dopiero jak się przedawnila to się zamknęła automatycznie. Więc na allegro to wszystko jest możliwe 🙂
@Health___Beauty przez jakiś czas był na allegro taki błąd, że kupujący poprawnie zaznaczał opcję faktury a sprzedający nie dostawał takiej informacji 😉 to dobry błąd był xD
@Health___Beauty Przypomniało mi się jak jedna kupująca otworzyła kiedyś dyskusję, że nie dostała paragonu a ponadto że smartwatch który kupiła jest używany a nie nowy.
Oferta dotyczyła oczywiście używanego 🙉 zegarka co było widoczne na zdjęciach (moich własnych, nie z katalogu) oraz wyraźnie zaznaczone już w pierwszym zdaniu opisu.
No ale to udało się wyjaśnić.
Co do paragonu - zapakowałem go w woreczek strunowy i ten gumką recepturką owinąłem wokół bransolety a następnie zegarek spakowałem w jego fabryczne opakowanie i to w kolejny karton. Także no bez jakichkolwiek szans żeby to przeoczyć lub przypadkowo zgubić - fizycznie było to po prostu niemożliwe.
Pani oczywiście dalej twierdziła że paragonu nie było więc dla spokoju wysłałem jej zdjęcie kopii wydruku z kasy...
Potem pojawił się problem, że używanego zegarka nie może zarejestrować w Samsungu żeby mieć dodatkową gwarancję 😅
@RED W sprawie pierwszej dyskusji poprosiłam odpowiedni zespół o ponowną weryfikację.
Natomiast jeśli chodzi o płyny, które nie są kartą SD, klient zakończył już dyskusję. 🙊
@w_kiwi Cytat: "Natomiast jeśli chodzi o płyny, które nie są kartą SD, klient zakończył już dyskusję. "
Nie pozostaje nic innego jak tylko się cieszyć i pogratulować odpowiedniemu zespołowi sukcesu... 😁
Ale czy komuś z odpowiednich zespołów nie przyjdzie do głowy że za błąd, nawet taki święty jak kupujący powinien przeprosić, napisać cokolwiek, jakieś wyjaśnienie i słowo przepraszam, bo niebawem założy dyskusję - reklamację że ten płyn w pojemnikach miał nie takie właściwości jak w opisie.
I co wtedy, wypłacicie mu odszkodowanie?
Bardzo jestem ciekaw czy prowadzicie jakikolwiek rejestr naciągaczy, kupujących dla smarta lub dla innych chwilowych korzyści ? Pewnie nIc takiego nie rejestrujecie bo po co?
@br. nie wiem, co masz na myśli pisząc "naciągaczy na smarta" zakładam, że zwroty dobranego do darmowej dostawy towaru - klient ma prawo do zwrotu, nie możemy go ograniczyć.
Co do naruszeń regulaminu i zgłoszeń innych użytkowników, jest to odnotowywane.
@Syrena_zT Ależ ja nie namawiam was do ograniczania prawa do zwrotów. Natomiast możecie regulować darmowe zwroty smart albo przez wprowadzenie płatnych zwrotów dla niektórych wyróżniających się użytkowników, albo możecie cofnąć całkowicie prawa do smarta dla nadużywających uprawnień, ewentualnie można indywidualnie podnieść ceny za zakup smarta.
Ja mam wam podpowiadać jak dbać o własne pieniądze?
@br. na pewno podczas rozpatrywania wniosków z AP sprawdzają "historię" korzystania z programu "darmowe zakupy" 😄 był już tutaj przypadek, że ktoś z moderatorów zwrócił uwagę na "dość częste korzystanie z AP" komuś kto był oburzony, że AP zwróciło tylko część a nie całą kwotę.
@sl-aw-ek Ja nie użyłbym sformułowania "na pewno", raczej napisałbym "prawdopodobnie", a i do tego miałbym wątpliwości.
No chyba że sam pracujesz w Allegro i może sam prowadzisz jakiś rejestr...🤣