anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DAC7 ile raportów Allegro wysłało?

drakenek
#10 Popularyzator

Dostałem dzisiaj 4 maile od Allegro o wysłaniu raportu DAC7. Jak mam to rozumieć? Przecież jak US zsumuje dane z tych raportów to wyjdą jakieś głupoty! 

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@drakenek przecież @msniezek  nie napisał w który poniedziałek 😉

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@KOGIEL_T Pewnie Wielkanocny 😎

oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#12 Orędownik

Ja mam nadzieje że US będzie do tego podchodził z dystansem i zanim będzie podejmował jakieś czynności to będzie pierw wzywał do wyjaśnienia sprawy

Bo cos czuje ze będą niezłe jaja w tym roku 😎

oznacz moderatorów

Zwierzakus
#9 Pomysłodawca

Będzie ciekawie. US dostanie raport z kwotami. Jeśli ten raport wygląda tak jak ta tabelka, to skąd US ma wiedzieć czy to był rzeczy nowe czy używane ? Poproszą o udowodnienie niewinności, jak to w polsce.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

nie wiemy co allegro wysłało do us i na ile jest to prawdziwe

jaja będą jak us zderzy się z regulaminem allegro

i pojęciem czym tutaj jest transakcja

np:

sprzedając na allegro lokalnie swojego prywatny aparat fotograficzny lub smartfon

łatwo możesz zostać hurtownikiem w tej branży

ile to transakcji jest niepłaconych, zwracanych i itp?

oznacz moderatorów

numizmaty_pl
#10 Popularyzator

Na moim raporcie za 2024 r. Allegro zaraportowało 1106 transakcji gdy tymczasem z pobranych raportów od Allegro ( Zestawienie operacji sprzedającego 
z dni 01.01.2024 - 31.12.2024) wynika że było ich 264

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@numizmaty_pl Bo w nowomowie Allegro transakcją jest każdy zakup z osobna - podczas gdy w naszej branży większość ludzi kupuje kilka czy kilkanaście przedmiotów na raz, co my  zgodnie z logiką rozumiemy jako jedną transakcję (dla Allegro jest to "zamówienie")

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

wg mnie, jest to za kazdy rok 

2022 

2023 

2024 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@AlleMakijazPL Po pierwsze, rok 2022 jeszcze nie podlegał DAC. Po drugie, w mailu nie ma podanego roku, a raport łączny zawiera lata 2023 i 2024, z tym że w raportach zsumowane są tylko kwartały - pewnie żeby było trudniej.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Hmmm a dlaczegóż tych "raportów" nie dołączono do treści maila tylko wstawiono Button z linkiem aby sprawdzić je po zalogowaniu się na dawnym koncie Allegro.

Jak teraz zalogować się by sprawdzić raport na koncie zamkniętym?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Hej, @Halfrunt. W tej sytuacji musisz napisać do nas przez formularz, z prośbą o udostępnienie raportu.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary  jak będziesz wszystkich wysyłać Tutaj

, to się za tydzień okaże, że kolejka jest dłuższa niż do działu bezpieki😁

oznacz moderatorów

Client:130480685
#10 Popularyzator

za 23i24

oznacz moderatorów

schulze1
#7 Wielbiciel

Dzień dobry.

Raport w związku z dyrektywą DAC7 został wysłany do KAS pomimo, że ilość transakcji to 29 a kwota to równowartość około 1000 euro. Dlaczego?

oznacz moderatorów