anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DAC7 ile raportów Allegro wysłało?

drakenek
#10 Popularyzator#

Dostałem dzisiaj 4 maile od Allegro o wysłaniu raportu DAC7. Jak mam to rozumieć? Przecież jak US zsumuje dane z tych raportów to wyjdą jakieś głupoty! 

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@drakenek przecież @msniezek  nie napisał w który poniedziałek 😉

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@KOGIEL_T Pewnie Wielkanocny 😎

oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#10 Popularyzator#

Ja mam nadzieje że US będzie do tego podchodził z dystansem i zanim będzie podejmował jakieś czynności to będzie pierw wzywał do wyjaśnienia sprawy

Bo cos czuje ze będą niezłe jaja w tym roku 😎

oznacz moderatorów

Zwierzakus
#9 Pomysłodawca#

Będzie ciekawie. US dostanie raport z kwotami. Jeśli ten raport wygląda tak jak ta tabelka, to skąd US ma wiedzieć czy to był rzeczy nowe czy używane ? Poproszą o udowodnienie niewinności, jak to w polsce.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

nie wiemy co allegro wysłało do us i na ile jest to prawdziwe

jaja będą jak us zderzy się z regulaminem allegro

i pojęciem czym tutaj jest transakcja

np:

sprzedając na allegro lokalnie swojego prywatny aparat fotograficzny lub smartfon

łatwo możesz zostać hurtownikiem w tej branży

ile to transakcji jest niepłaconych, zwracanych i itp?

oznacz moderatorów

numizmaty_pl
#9 Pomysłodawca#

Na moim raporcie za 2024 r. Allegro zaraportowało 1106 transakcji gdy tymczasem z pobranych raportów od Allegro ( Zestawienie operacji sprzedającego 
z dni 01.01.2024 - 31.12.2024) wynika że było ich 264

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@numizmaty_pl Bo w nowomowie Allegro transakcją jest każdy zakup z osobna - podczas gdy w naszej branży większość ludzi kupuje kilka czy kilkanaście przedmiotów na raz, co my  zgodnie z logiką rozumiemy jako jedną transakcję (dla Allegro jest to "zamówienie")

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

wg mnie, jest to za kazdy rok 

2022 

2023 

2024 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@AlleMakijazPL Po pierwsze, rok 2022 jeszcze nie podlegał DAC. Po drugie, w mailu nie ma podanego roku, a raport łączny zawiera lata 2023 i 2024, z tym że w raportach zsumowane są tylko kwartały - pewnie żeby było trudniej.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Hmmm a dlaczegóż tych "raportów" nie dołączono do treści maila tylko wstawiono Button z linkiem aby sprawdzić je po zalogowaniu się na dawnym koncie Allegro.

Jak teraz zalogować się by sprawdzić raport na koncie zamkniętym?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Hej, @Halfrunt. W tej sytuacji musisz napisać do nas przez formularz, z prośbą o udostępnienie raportu.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@MiMary  jak będziesz wszystkich wysyłać Tutaj

, to się za tydzień okaże, że kolejka jest dłuższa niż do działu bezpieki😁

oznacz moderatorów

Client:130480685
#9 Pomysłodawca#

za 23i24

oznacz moderatorów

schulze1
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Raport w związku z dyrektywą DAC7 został wysłany do KAS pomimo, że ilość transakcji to 29 a kwota to równowartość około 1000 euro. Dlaczego?

oznacz moderatorów