anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DAC7

Trendy-Sport
#7 Wielbiciel#

Ciekawy jestem jak jest u was z raportami DAC, bo wyliczając raport wysłany przez allegro rózni się z PIT o ponad 2000zł  tzn w raporcie allegro jest mniej niż w PIT a liczyłem przychód z całego roku i PIT się zgadza. Rozumiem że w kolumnie przychód mam zawarty cały przychód za 2024 a prowizja jest osobno i nie ma żadnego znaczenia czy to trzeba zsumować? bo już zgupiałem.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kakabe_2007
#11 Animator#

@Trendy-Sport  Nic się nie zgadza !!!!!!!

Spora różnica między tym co Allegro podaje w miesięcznych wykazach sprzedaży a tym co wysłali do US.

Roczna kwota przychodu sporządzona na bazie miesięcznych wykazów pobranych z Allegro  jest wyższa od tego co podali do US

Oj czuję że będziemy się mocno tłumaczyli dlaczego podajemy wyższe przychody ze sprzedaży na Allegro niż samo Allegro raportuje do US......

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To może allegro będzie się tłumaczyć czemu zaniża komuś dochód i naciąga na straty z tytułu podatków.

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#11 Animator#

@kolekcjoner608  W moim przypadku tylko za IV kwartał 2024 Allegro zaniżyło moją sprzedaż o 4987 PLN ........... Ja do US składam miesięczne raporty z faktycznymi przychodami ....... więc na pewno US będzie chciało dowiedzieć się dlaczego jest taka duża różnica .....

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@kakabe_2007 Nie wydaje mi się, żeby wyższy przychód wykazany w US stanowił jakiś problem. Przecież nie musisz mieć całej sprzedaży na Allegro, możesz też mieć dochody z innych źródeł. 

Oni będą trzepać raczej tych, co nie wykazują nic, albo wykazują mniej niż sprzedali na Allegro 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#11 Animator#

@SpeedyGonzalezz  Zgadza się - mogę mieć różne źródła przychodu!

Problem w tym że rozpatruje tylko i wyłącznie dane jakie Allegro przekazało do US. 

I to w tych danych jest tak duża rozbieżność między faktyczną sprzedażą na Allegro a ich raportem do US.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@kakabe_2007 Prawdopodobnie podają kwoty po odliczeniu opłat i prowizji. Bo obok jest osobna kolumna na to. Trzeba by zapytać  @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#11 Animator#

@SpeedyGonzalezz  A co mają opłat i prowizje do wartości sprzedaży ??? 

Do US podaję wartość sprzedażny i od tego płacę podatek.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@kakabe_2007 no masz racje co ma opłaty i prowizje do tego ? jeśli od wartości sprzedaży odprowadzasz.. 

oznacz moderatorów

GameSaloon
#7 Wielbiciel#

to i tak cieszcie się że wasze przychody są większe niż allegro deklaruje - w moim przypadku są mniejsze ponieważ Orły nie pomniejszyły wartości transakcji o zwroty ....

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

U mnie też wyszło więcej niż podaje Allegro, już myślałem, że źle policzyłem i zapłaciłem za dużo podatku😁, ale widzę, że nie jestem odosobniony w tych wyliczeniach

oznacz moderatorów