anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Deklarowany czas dostawy (klientowi wyświetla się inaczej)

piramida_rsl
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry

proszę o informację co się wydarzyło w zamówieniu d1da38f0-6b50-11ef-8df5-110013fa3f3e. Deklarowany czas wysyłki ustawiony przeze mnie w zamówieniu to 2 dni robocze. Klientowi się wyświetliło, że NADAM PACZKĘ TEGO SAMEGO DNIA!! I jak weszłam w to zamówienie mi również się tak pokazuje, że deklarowany czas wysyłki jest do 5 września 23:59, gdzie Klientka zamówiła też 5 września o 8:37, gdzie  już wyżej pojawiają się deklarowane dni robocze! JAK TO ZMIENIĆ? Przecież za to dostaję pewnie punkty ujemne??? Specjalnie deklaruję dwa dni robocze na wysyłkę nie po to, aby się wyświetlały komuś kłamstwa i ktoś mi zakładał dyskusję z tego powodu!

piramida_rsl_0-1725607778351.png

Zrzut ekranu 2024-09-06 093345.png

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

@piramida_rsl nic nie zmienisz przy deklaracji 2 dni , ustawiłeś 2 dni to nadawaj zgodnie z tym  ,nadajesz szybciej dlatego algorytm wylicza Ci krótszy czas .

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Tak działa system allegro .Ty ustawiasz że jesteś w stanie w ciągu 2 dni wysłać ale że zwykle starasz się to robić szybciej to z automatu widzą twoje możliwości i deklarują ze Ciebie że dasz radę zawsze tak szybko nadać. Jak chcesz tego uniknąć musisz zawsze wysyłać w ostatnim dniu  deklarowanego czasu nadania.

oznacz moderatorów

piramida_rsl
#9 Pomysłodawca#

Czasem nadaję szybciej ale to jest może 10-15% moich zamówień, a nie wszystkie! Po to są te dwa dni, bo sprzedaję usługi i jak mam Klienta kretyna, który nie podaje żadnych informacji przy zamówieniu, to chcę dalej zmieścić się w systemie punktowym allegro. To po co są te deklarowane dni? Powinni napisać, że jest DO DWÓCH dni, a nie że tego samego dnia na g**wno-podstawie dwóch paczek które nadałam tego samego dnia

oznacz moderatorów

actp-sklep
#10 Popularyzator#

Dla ustawionej wysyłki 2 lub 3 dni możesz zaznaczyć, że allegro ma wyłączyć pokazywanie dostawy szybszej niż ustaliłeś. Wejdź w jakość sprzedaży -> skuteczność wysyłki i na górze jest opcja wyłączenia "algorytmu" 😉 Co 10 dni należy to powtórzyć.

oznacz moderatorów