Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Co ma znaczyć zdanie napisane przez Waszego doradcę w dyskusji: "Widzę, że prawidłowo wypełnił Pan formularz zwrotny, sprzedająca w przypadka odstąpienia od umowy zwraca koszt zamówienia i przesyłki, oraz najniższy dostępny w ofercie koszt przesyłki zwrotnej."
Stan faktyczny brzmi: Sprzedający zwraca koszt przedmiotu i koszt NAJTAŃSZEJ dostępnej w ofercie formy wysyłki, dodatkowo KUPUJĄCY ponosi koszt zwrotu NIEODEBRANEJ przesyłki do nadawcy.
W tym konkretnym przypadku to KUPUJĄCY musi zwrócił nam bodajże 1,52zł, a nie MY cokolwiek KUPUJĄCEMU.
Pisałem już z 5 razy żeby zamknąć bezpodstawnie otwartą dyskusję to nie dość że przestaliście odpowiadać na moje zgłoszenie, nie dość że w tym zgłoszeniu odpowiadacie mi bzdury, to jeszcze bzdury piszecie w dyskusji z kupującym.
Zamówienie: 0fcd5960-d421-11ef-b059-f7e3cc877e8f
Ticket: 48898061
Może tutaj ktoś odpowie merytorycznie i ZGODNIE Z PRAWEM...
@TechartGSM Wiem że bzdury, przywykłem do nieskończenie wielkiej mądrości sprzedających.
Nie pierwszy to piszesz, wczoraj wszystkowiedzący RED usiłował obrazić mnie w ten sam sposób.
Tylko ze żaden z was nie usiłuje wytłumaczyć jakim cudem kiedy kupuję przedmiot w nocy, prawie natychmiast po otrzymaniu maila zwrotnego opcja anulowania zamówienia znika.
Wiem, wy czuwacie nawet 24 godziny na dobę żeby zapakować i wysłać nawet o północy.
To ładnie ze tak dbacie o klientów, będzie jeszcze lepiej jeśli ograniczycie nieco rzucanie epitetami typu "bzdury" bo to wcale chwały wam nie przynosi.
Miłego dnia życzę...
@br. sprzedawca nie ma obowiązku umożliwiać klientowi anulowania , osobiście dziwię się bo anulowanie nie generuje sprzedawcy praktycznie żadnych kosztów w przeciwieństwie do odstąpienia , ale to już indywidualna decyzja
@mdrogeria A mi wcale na tym anulowaniu nie zależy, pisze o tym bo mędrcy czepiają się. Tak naprawdę to niczego nigdy nie anulowałem i według mnie to ta opcja mogłaby być zlikwidowana.
Jednak chyba jest potrzebna jako jakaś opcja dla sprzedających, chyba po to żeby mieli argument do pisania swoich racji.
@br. Nie wiesz dlaczego znika możliwość anulowania zamówienia? Przywykłem do nieskończenie wielkiej mądrości kupujących, więc dziwi mnie dlaczego nie znasz odpowiedzi na to pytanie.
Pomogę: Funkcję taką jak automatyczna zmiana statusu zamówienia po jego otrzymaniu oferuje większość managerów sprzedaży - jak na przykład Baselinker. Można ją sobie włączyć, oczywiście nie trzeba. Jak pisałem ja i @RED nie korzystamy z tej funkcji. Ponadto nie do końca chyba rozumiesz co to jest autoresponder. Autoresponder jest to automatyczna odpowiedź na wiadomość, np. odpowiedź na otrzymane zamówienie. Autoresponder nie wnosi NIC do transakcji oprócz przesłania wiadomości o zdefiniowanej przez jego użytkownika treści. Zmian, takich jak na przykład zmiana statusu zamówienia, dokonuje manager sprzedaży, a potem autoresponder informuję w wiadomości do kupującego, że realizacja zamówienia się rozpoczęła.
@TechartGSM OK, dziękuję za obszerne wyjaśnienia.
Wiem co to jest autoresponder, gdyby niczego nie wnosił nie używalibyście tego udogodnienia. Autoresponder to informacja, ważna informacja rejestrują tą informację automaty Allegro i przyznają sprzedawcy fikcyjne niezasłużone punkty za terminowa odpowiedź.
Wydawało mi się że to Allegro wyłącza możliwość anulowania zamówienia na podstawie informacji wysłanej przez autoresponder. Teraz wiem że zamykanie opcji anulowania to czysta złośliwość niektórych sprzedających. Dzięki, każda wiedza, nawet taka jest cenna.
@br.
Mocno odbiegliśmy od tematu. Autoresponder na zapytania od kupujących to już zupełnie inna bajka i tak, wpływa pozytywnie na punktację w mierze czas odpowiedzi.
Nie używam w mojej firmie i nigdy nie używałem czegoś takiego, średni czas odpowiedzi z dzisiejszych miar mamy 1h 27m.