anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego i dokąd AD00ZJ5O88

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Klient pyta o przyczynę przekierowania oraz punkt , gdzie może odebrać przesyłkę 

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

Client:80340374
#15 Entuzjasta

Ponawiam pytanie bo pozostało bez odpowiedzi

@la_nika  Czy w związku z zaistniałą sytuacją przewidziane jest jakiekolwiek zadośćuczynienie dla klientki z Waszej strony? 

Usługa dysponująca ponad 60 tys. automatów paczkowych i 40 tys. punktów odbioru w całej Polsce powinna gwarantować niezawodność, bez podobnych uchybień.

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta

25 km to dużo. Mi się nie chciało 3 km iść do paczkomatu tymczasowego przed świętami. Czekałam aż umieszczą w moim 📦🚶‍♀️.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ to zależy, a nie ja będę rozpatrywać ewentualną reklamację i podejmować decyzję w tej sprawie.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika mam rozumieć ,że paczka wraca do mnie ?

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Poprosiłam o sprawdzenie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Tak, paczka wróci do Ciebie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not no to suuuperrr , brawo Delivery , klientka nie odstąpiła od umowy , towar w dalszym ciągu  jest jej własnością , co się stanie jak odmówię przyjęcia ?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Zgłosiliśmy ten przypadek do DHL, który obsługiwał zgłoszenie. Mam nadzieję, że pomoże to uniknąć podobnych problemów w przyszłości.

W tym konkretnym przypadku najlepiej skontaktuj się ponownie z kupującą, żeby ustalić kolejne kroki. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not cały czas jestem w kontakcie , wyślę paczkę swoim kurierem , nie pozwolę żeby klientka czekała w nieskończoność . Pozostaje mi tylko podziękować Wam ....echhh.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Interweniowaliśmy w tej sprawie, ale niestety te działania nie przyniosły zamierzonego efektu.

Przepraszamy.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not jak zwykle , najprostsza czynność przekierowanie , a u Was niemożliwa do wykonania  ,problem był zgłoszony 2 dni temu ....gdzie Wy jesteście ?

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@nat_not @la_nika Przykro się patrzy, na to, że musicie się tłumaczyć, działać, interweniować, przepraszać. Za to, za co nie ponosicie winy, tak samo jak @mdrogeria . Robicie tu dużo dobrego, niestety nie docenianego.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wojtekmarchewka nie mam pretensji do @la_nika @nat_not  ,do kitu jest cała struktura allegro , kto to widział ,żeby sprzedawca odpowiadał za proces dostarczenia  ,a nie miał najmniejszego wpływu na losy paczki !!! , to jest nie do pomyślenia , jeśli nadałbym przesyłkę na swojej umowie wystarczyłby jeden telefon czy mail do opiekuna i o sprawie mógłbym zapomnieć bo wiem ,że problemem zajmie się osoba kompetentna . Dziewczyny nie są w temacie osobami kompetentnymi , pośredniczą tylko pomiędzy nami , a strukturami allegro dlatego trudno mieć do nich żale . Przykład ten obrazuje jak traktowane są przez przewoźników przesyłki allegro  , zwykłe najprostsze przekierowanie urasta do czynności  niewykonalnej . Allegro ubezwłasnowolniło sprzedawców i ubezwłasnowolniło równie klientów  ,teraz system wybiera przewoźnika  ,naliczanymi opłatami do dostaw spoza listy Delivery przymusza sprzedawców do oferowania tylko ich wewnętrznej usługi  ,ale dobrze , od kwartału suma przychodów z platform konkurencyjnych jest u mnie wyższa jak przychód z allegro i różnica cały czas pomału , ale sukcesywnie rośnie , więc niech nie pitolą ,że mają wzrosty przychodów  ,to bzdura  ,problem zapaści allegro jest skrzętnie ukrywany , żeby inwestorzy nie zaczęli uciekać .

oznacz moderatorów

Client:80340374
#15 Entuzjasta

Zastanawiam sie co sie zmieniło w systemie przed tym wpisem

@la_nika  napisalała : "rozumiem, zapewniam, że w systemie się zmienia..."

Bo jak dla mnie to nic sie nie zmieniło! Jak widać na sledzeniu paczka czekała na odbiór i nieodebrana wrociła do nadawcy

Przypomne tylko, że Delivery ma dziś do dyspozycji ponad 60 tys. automatów paczkowych i ponad 40 tys. punktów odbioru w całej Polsce. 

To pokazuje, że można mieć całą Polskę pokrytą automatami i punktami, a i tak zawodzić, jeśli brakuje fachowości.

Cały łańcuch ludzi którzy zajmowali się tą sprawą pokazał jak to nie powinno działać

Ktoś kompetentny powinien prześledzić te sprawe i znaleźć w tym gronie osobe która przyczyniła sie do pogłębienia problemu powstałego przez zaniedbanie kuriera

oznacz moderatorów