anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego moja odpowiedź na komentarz jest usuwana?

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

Moja odpowiedź na komentarz kupującej trzykrotnie została usunięta ponieważ „narusza przepisy prawa”. Mogę wiedzieć jakie? Próbowałam się wczoraj skontaktować przez formularz ale niestety nie dostałam odpowiedzi. 
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

IMG_6991.jpeg

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Proszę Cię o cierpliwość i oczekiwanie na odpowiedź doradcy. Tego typu zgłoszenia musimy i tak skonsultować z zespołem odpowiedzialnym za obszar komentarzy, zatem to jedynie wprowadzi zamieszanie i wydłuży czas oczekiwania na odpowiedź. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@w_kiwi  Dobrze a bez konsultacji możesz powiedzieć że chodzi o słowo „kłamstwo”? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Health___Beauty nie może, to trzeba skonsultować z odpowiedzialnym zespołem 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Nie mogę. Nie zajmuje się tym obszarem, a więc bez konsultacji nie mogę się wypowiedzieć w tym temacie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@w_kiwi  rozumiem. Ale mam inne pytanie związane z tą sprawą - jakiś czas temu wprowadziliście możliwość rekompensaty za usunięcie komentarza, potem się z tego wycofaliście, aktualnie w regulaminie widnieje: 

Sprzedający nie może podejmować działań mających na celu nakłonienie Kupującego do wystawienia lub zmiany wystawionej Oceny Sprzedającego w zamian za korzyść (np. przyznanie rabatu, darmowego produktu, vouchera, środków pieniężnych).

a jak to działa w drugą stronę? Tzn. Kupujący pisze mi wprost - albo dostanę rekompensatę, albo wystawiam negatywa. Ja oczywiście wybrałam negatywa bo jeszcze nie upadłam na głowę żeby płacić kupującemu za to, że łaskawie może mi nie wystawić negatywa. Ale co na to regulamin? Ja jako sprzedawca nie mogę takiej rekompensaty zaproponować ale kupujący ma prawo się jej domagać? 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Health___Beauty jest w regulaminie jako sankcjonowane przez allegro na kupującego

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

Cyrku ciąg dalszy 

IMG_6998.jpeg

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Health___Beauty mam pewien koncept. Babka cię zglosiła do allegro z twoją odpowiedzią że naruszylaś jej dobra osobiste i teraz allegro ci non stop ściąga komentarz. Można prosto sprawdzić napisz tam kropkę tylko.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@az1rael  Udało mi się złapać doradcę na whatsapp więc zaraz powinno się wszystko wyjaśnić 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

IMG_7007.jpeg

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Health___Beauty  ale, że co, dwa razy z rzędu przez pomyłkę🤔

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@KOGIEL_T  Jakie dwa - CZTERY. Dodałam znowu i czekam co się stanie 😅

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

IMG_7012.jpeg

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

proszę o pomoc - dwóch doradców niezależnie od siebie potwierdziło ze ten komentarz nie narusza prawa tylko został usunięty omyłkowo. Ale wciąż jest usuwany więc to jakiś błąd techniczny. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty rozumiem Twoje zniecierpliwienie, ale muszę poprosić Cię o cierpliwość zgłosiłaś to już w korespondencji e-mailowej (nr sprawy 45983157) i problem jest już w odpowiednich rękach. Wkrótce otrzymasz odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Może mają reagować na Ciebie a nie na komentarz, więc usuwają każdy.🤔

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@LEW433  czyli znowu podwójne standardy. Chyba nie powinno mnie to już dziwić. Jak mi kiedyś jedna pani zasugerowała w komentarzu chorobę psychiczną to allegro go usunęło po czym pani za chwilę napisała inny już bez inwektywów - jakoś mogła to zrobić. Ja w pierwszej odpowiedzi użyłam słowa "szantaż" i może to wpłynęło na jego usunięcie. Ale w kolejnych nie ma nic niezgodnego z prawem.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zawsze i wszędzie będą różne standardy, wszędzie.☹️

oznacz moderatorów