Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
CO WY WYRABIACIE !!! , nigdy nie danałem zlecenia , które wpłynęło po godzinie granicznej , a tu taka niespodzianka
@mdrogeria A raz w piątek nie zlitowałeś się wysyłając coś z 12:05? Do tego wystarczy 1 przesyłka i wg tej jednej przesyłki "algorytm" przesuwa czas wysyłek, skracając go do granic absurdu.
@drekenzes wczorajsze i dzisiejsze Łony siedzą w automacie nie odebrane przez kuriera , dlaczego algorytm tego nie bierze pod uwagę wydłużając czas tylko go skraca , paczka , o której wspominasz poszła przez Inpost więc nie ma związku bo pokazuje predykcję prawidłowo dla tego przewoźnika , @nat_not dotyczy to tylko przesyłek one / ze złości z małej litery /
@mdrogeria był okres, że czas na wysłanie łonów skracały mi nadania paczek innymi przewoźnikami
@mdrogeria Informacja, którą widzisz w tym miejscu, jest sugestią widoczną tylko dla Ciebie. Pojawia się aby paczka trafiła do klienta zgodnie z predykcją. Ta informacja nie jest wiążąca.
@nat_not To samo niestety wyświetla się klientom, ja nawet nie mam ustawionej wysyłki tego samego dnia, a klientom wyświetla się, że wyślę w tym samym dniu. A co miałem sztucznie opóźniać wysyłki? To nie jest normalne i tyle. Ale widać ktoś tam lubi robić na złość sprzedawcom i ma z tego ubaw, ustawiając tak działający algorytm.
@nat_not oraz pracownik pomocy udają ,że problemu nie ma bo to przesyłka łone , a problem jest i to bardzo istotny bo klient widzi czas dostarczenia taki sam jaki mam przypisany do zlecenia . , tłumacze więc krok po kroku ..
1. zlecenie wpłynęło po godzinie granicznej -12:04 , dla łone graniczna 8:00
2. nigdy przesyłki łone nie nadałem po godz, 12:00
3. minutę WCZEŚNIEJ wpłynęło zlecenie dla Inpost , gdzie godzinę graniczną mam ustawioną na 12:00 i tu algorytm pokazuje prawidłowo czas dostarczenia na 30.04 , dla problematycznego zamówienia pokazuje 29.04 !!!
4. mam aktualnie mocno zaniżoną predykcję czasu dla łone z winy Waszych kurierów !!!
Proszę o logiczne wytłumaczenie zaistniałej sytuacji , logiczne , bo jak Macie wklejać nic nie wnoszące formułki pozostawcie ten wpis bez odpowiedzi . @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dodam jeszcze.... Poczta w ub. tygodniu opóźniła mi 1 przesyłkę / jeną / z buta algorytm wydłużył prezentowany czas doręczenia o 1 dzień ,aktualnie dla łone / ub. tydzień / mam opóźnionych 5 przesyłek , algorytm zamiast wydłużać predykcję to ja skraca .
@mdrogeria przepraszam ale system zadziałał wbrew logice (tego systemu).
Możesz podać jakie masz godziny graniczne dla wszystkich dostępnych u Ciebie przewoźników? Oraz czy w zakładce w której ustawiasz godziny graniczne nie pojawiają się przy którymś przewoźniku komunikat "Godziny nie są widoczne dla kupujących"
@mdrogeria bo wiesz - jeśli Ty wyślesz wczesniej licząc od momentu zakupu to opóźnienia ONE bedą mnie uciążliwe dla kupującego 😉
Wszystko po to aby zmotywowac sprzedawce i oczywiście wszystko dla dobra ( czy może raczej dla dobrego wrażenia) kupujących.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ minęła godzina graniczna dla łonów , a w dalszym ciągu pokazuje klientom dostawę na jutro
dla pozostałych przewoźników pokazuje prawidłowo godzinę graniczną
@mdrogeria no to mogę potwierdzić, One globalnie są jutro w punkcie niezależnie od ustawionej godziny granicznej (nie wyświetla informacji do której należy kupić aby był jutro w punkcie) 😉
Na moich kontach to samo.
@mdrogeria miałem pisać osobny wątek, ale podłączę się tutaj
allegro coś majstruje z czasami wysyłek
każda osoba, która kupiła u nas towar w piątek wieczorem ma czas dostawy 2 maja
a osoby które zrobiły to później np: wczoraj : wt., 30 kwi 2024
przykłady:
pomijam już fakt, że mamy ustawione wysyłki 24h, nie natychmiast
można zaginać czaso-przestrzeń jak się potrafi
łony mamy z weekendu na 2 maja
z tym, że upsa mamy nadać dzisiaj, a dpd możemy do jutro i wg allegro dojdzie w tym samym czasie
@RED też mam 24H z godzina graniczną , po granicznej u wszystkich przewoźników przeskakuje dzień , ALE NIE ŁONY !!!! pozostaje ten sam dzień i bez granicznej
@RED żółci 300
zakup 28 kwi 2024, 12:05
@mdrogeria wyjaśniam to, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@la_nika dziękuję , już znalazłem rozwiązanie .
@mdrogeria możesz się nim z nami podzielić?
@sl-aw-ek błąd w ustaleniach granicznej dla indywidualnych dni w tygodniu , człowiek całe życie się uczy , nawet przez myśl mi nie przeszło ,że to w ten sposób zadziała .