anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskusja i reklamacja

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Proszę o pomoc. Wielokrotnie próbowałam uzyskać pomoc od konsultanta ale dostaję tylko [edycja] odpowiedzi przeklejone z regulaminu a oczywiście nie odpowiedź na pytanie. Kupujący założył dyskusję,że żąda wymiany produktu bo źle działa. Później w trakcie dyskusji zmienił zdanie że on jednak chce zwrot pieniędzy za całość. Okazało się,że uszkodzony jest też inny element który jak sam kupujący przyznał uszkodził jego zwierzak.. więc to już nie Nasza wina a kupujący prawdopodobnie stwierdził że wykorzysta to i naciągnie Nas na zwrot za całość. Zatem pierwszy problem jak najbardziej zaproponowaliśmy rozwiązać ale drugi już nie. Zgodnie z prawem możemy wymienić źle działający element zamiast całości jeśli to wystarczy a przewyższa koszt. I to zaproponowaliśmy klientowi. Prosiliśmy allegro aby wytłumaczyli mu to bo oczywiście nie słucha i chce pieniędzy. Allegro jedyne co napisało do klienta to żeby napisał czy sie zgadza.......  oczywiscie klient napisal ze absolutnie nie..a allegro wymaga podjęcia decyzji....no świetnie ale to co mam napisać? Z jednej strony reklamacja została przez nas przyjęta bo zaproponowaliśmy wymianę elementu. A z drugiej kupujący to odrzuca więc mam odrzucić reklamację? Potem będzie,że ją odrzuciliśmy a przecież zaproponowaliśmy wymianę.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

budoplus_pl
#8 Zapaleniec#

Przestań się kopać z koniem,szkoda nerwów i zdrowia,zrób co uważasz za stosowne a i tak allegro rozwiąże spór po swojemu.Nie masz na to wpływu jak i na wiele rzeczy dotyczących sprzedawców na tej platformie,Powodzenia

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

Niestety, Allegro nie ułatwia życia sprzedającym kopią nam doły co chwile.. a najgorsze nadejdzie.

Nie uznawaj reklamacji w całości tylko w części... zamawiaj kuriera i pisz klientowi kiedy mu pasuje odbiór przesyłki...

oznacz moderatorów