Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Państwo,
Kupujący zgłosił reklamację, na którą niezwłocznie odpowiedziałam, prosząc o odesłanie towaru w celu jej dalszego rozpatrzenia. Niestety, mimo upływu czasu kupujący nie zareagował – nie odesłał produktu ani nie wyraził chęci kontynuowania postępowania reklamacyjnego.
Dziś mija termin na rozpatrzenie dyskusji, w związku z czym – ze względu na brak odesłania towaru – zdecydowałam się na odrzucenie reklamacji jako bezzasadnej.
Zostałam jednak poinformowana przez Allegro, że odrzucenie reklamacji jest nieuzasadnione, ponieważ to ja – jako sprzedający – powinnam odebrać towar od kupującego. Przyznam, że jestem tym stanowiskiem zaskoczona, ponieważ w moim odczuciu to kupujący, jako inicjator reklamacji, powinien wykazać minimum zaangażowania i przesłać towar do weryfikacji.
Proszę o doprecyzowanie, czy zgodnie z regulaminem Allegro to na sprzedającym ciąży obowiązek organizacji odbioru reklamowanego produktu, nawet jeśli kupujący nie wykazuje żadnej inicjatywy i nie odpowiada na wiadomości.
Z góry dziękuję za wyjaśnienie tej sytuacji.
Dzień dobry,
dziękuję za cierpliwość.
odp z allegro Odpowiedź na zgłoszenie nr "52881439" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0T7qUD:ref ]
Wracam z odpowiedzią i bardzo mi przykro na ten moment nie mogę zakończyć dyskusji. W przypadku gdy klient zgłosi reklamację to Pani jest zobowiązana do odebrania przedmiotu od klienta i jeśli mimo Pani propozycji odebrania paczki klient by nie udostępnił przesyłki może Pani odrzucić reklamację, inaczej odrzucenie jest bezzasadne
@AlleMakijazPL serio 🙂 tyle tu wątków na ten temat 🙂 regulamin allegro nie ma tu nic do rzeczy 🙂 Było wysłać etykietę lub kod, albo jak jest aktywny zwrot smart 14 dni w ramach reklamacji poprosić o wysłanie na podstawie udostępnionego zwrotu 🙂 dopiero jak to oleje i nie odeśle to możesz odrzucić reklamację 🙂
Art. 43d. 5. Konsument udostępnia przedsiębiorcy towar podlegający naprawie lub
wymianie. Przedsiębiorca odbiera od konsumenta towar na swój koszt.
no ale wczoraj minął czas na kod
prosiłam o wysłanie paczki kodem samrt zwrot i się nikt nie odezwał
to co miałam jeszcze zrobić ?
no to prosze mi napisach w jaki sposób mam otrzymac twoar skoro nikt sie nie odzywa
jesli tak to ma wyglądać to zaraz odkupie od ciebie kilka rzeczy
zgłoszę reklamacje nie odezwę się i zażądam kilka stówek bez odsyłania towaru
no chyba ze przyjedziesz do mnie i go odbierzesz
@AlleMakijazPL to nie tyle regulamin Allegro co prawo polskie, prawa konsumenta... Prowadzisz działalność i nie wiesz?
Pozostaje uznać reklamację i spełnić żądania konsumenta.
ale jak mam spełnić ządanie skoro nie mam odesłanego twoaru
twoar za 350 pln
i co mam oddać kase bez towaru ? no to chyba jest jakiś żart
@AlleMakijazPL my nie wiemy co tam się odbyło i w jaki sposób. Należało poprosić o dane do odbioru, nie prosić o zwrot smart, bo zwrot smart jest dla klienta, nie dla Ciebie.
Minął czas na odbiór, więc reklamacja została automatycznie uznana. Teraz należy ją doprowadzić zgodnie z żądaniem klienta. Jak wystąpi o rekompensatę, to ją pewnie uznają a obciążą Ciebie.
Nie wiem jak się teraz z tego wybronić, reklamacja została uznana,. Zwróć kwotę, albo proś o dane do odbioru przesyłki. Nieznajomość prawa szkodzi, ale to już wiesz.
Nie, to nie jest żart. To Allegro. Dzisiaj Allegro przyznało protect oszustce, która odesłała mi inny produkt (i to całkowicie zniszczony) niż ten, który u mnie zakupiła. Allegro ma to w doopie. Pamiętaj, że Ty jesteś nikim.
Potwierdzam, coś się w tej kwestii od dzisiaj lub wczoraj zmieniło w allegro.
Do tej pory można było w dyskusjach z tego powodu odrzucić reklamację.
Dzisiaj również otrzymaliśmy od allegro w dyskusji podobną wiadomość (poniżej).
Czyli w praktyce chyba wystarczy w dyskusji zadać pytanie klientowi typu: "czy mogę wygenerować kod zwrotu do paczkomatu Inpost" i jeśli nie odpisze/nie będzie z nim kontaktu (jak to nieraz bywa) odrzucić reklamację?
Nie. Ustawodawca nakłada na ciebie, jako sprzedawcę, obowiązek odbioru reklamowanego produktu.
A nadanie w paczkomacie, to tylko wyraz dobrej woli kupującego.
Ale aby wygenerować etykietę kuriera po odbiór przesyłki też muszę znać aktualny adres zamieszkania klienta. Także tak czy inaczej zanim wygeneruję jakąkolwiek etykietę kuriera lub kod zwrotu muszę ustalić z klientem formę odbioru przesyłki.
Są dwie opcje przy planowaniu odbioru przesyłki od klienta w dyskusji (screen).
Czyli generalnie chyba mogę zaznaczyć drugą opcję i podesłać klientowi kod zwrotu do paczkomatu.
Jasne rozumiem, że klient może nie zaakceptować tej formy zwrotu, ale np. gdyby nic nie odpisał, to mam próbę odbioru przesyłki.
poza tym ja mam pokryć koszt wysyłki odebrać od kupującego twoar
a co jak sie okaże ze jest reklamacja bezzasadna ?
co z tym kosztem wtedy kto go pokryje ?
@AlleMakijazPL teraz te pytania nie są ważne, reklamacja została uznana, więc nie może być bezzasadna.
ja pytam na przyszłosć a nie teraz
i to ja pytam , nie muszą się wam podobać moje pytania
Pytam bo chce wiedzieć jak interpretuje to allegro
a wy możecie się poduczyć
Jak można wygenerować kod zwrotu dla kupującego? Myślałem, że kod zwrotu może wygenerować tylko kupujący zgłaszając zwrot w formularzu Allegro
@biumax "darmowy" zwrot na Allegro może wygenerować jedynie kupujący, natomiast płatnie możesz sobie zamówić kuriera gdzie chcesz😉 może Ci nawet odebrać przesyłkę z Chin😁
ja wiem, że mogę wygenerować samemu etykietę kurierską dla kupującego ale już któraś osoba pisze o podsyłaniu kodu odbioru, że myślałem, że coś mnie omija 🙂