Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Otrzymałem maila:
Zawiesiliśmy Pana konto ze względów bezpieczeństwa.
Muszę potwierdzić Pana tożsamość, dlatego że chcę mieć pewność, że z konta korzysta uprawniona osoba, która posiada na sprzedaż oferowany towar. Bardzo proszę, aby przesłał Pan:
— zdjęcia towaru wystawionego na sprzedaż wraz z umieszczonym obok niego Pana dokumentem tożsamości,
— kolorowych zdjęć (nie skanów) obu stron Pana dokumentu tożsamości,
— zdjęcia dokumentu tożsamości umieszczonego obok Pana twarzy (selfie).
Na dokumencie muszą być widoczne:
— imię i nazwisko,
— data urodzenia i ważności dokumentu,
— zdjęcie,
— wszystkie narożniki i krawędzie dokumentu.
Nie potrzebujemy innych danych, może je Pan zasłonić np. paskiem papieru (zdjęcie nie może być edytowane w programie graficznym). Proszę też, aby zdjęcie było w wysokiej rozdzielczości. Po sprawdzeniu dokumentów usunę je z naszego systemu.
Podstawa regulaminowa: Regulamin Allegro art. 2.12, załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.
I nie byłoby w tym nic dziwnego w końcu jestem nowym sprzedawcą, ale problem zaczyna się gdy wysłałem maila ze zdjęciami twarzy + dowodu, dowodu, i informacją że części towaru nie posiadam na miejscu ponieważ nie które produkty zamawiam pod klienta z hurtowni( na tych produktach czas realizacji wynosi 5 - 7 dni ), w nowej wiadomości otrzymałem informacje żeby w takim razie przesłać fakturę VAT bądź umowę z hurtownią, co zrobiłem, po czym otrzymałem informację że weryfikacja nie przebiegła pomyślnie, a konto na ten moment zostanie nadal zablokowane, na zapytanie jaki jest powód odrzucenia weryfikacji, odpowiedzi już nie otrzymałem. Cała Sytuacja miała miejsce w przeciągu ostatnich 4 dni, i na dzień dzisiejszy wszyscy klienci otrzymali swoje zamówienia na 2-3 dni przed deklarowanym czasem, wysłałem zdjęcia ponownie w lepszej jakości, oraz Faktury VAT z hurtowni a konto nadal nie zostało odblokowane. A jedyną odpowiedzią jaką dostaje jest: Pana konto zostanie zawieszone na czas nieokreślony. Podstawa regulaminowa: artykuł 2.12 i 8.7 Regulaminu Allegro.
Gdzie zgodnie z tymi artykułami blokada występuje z powodu potwierdzenia tożsamości :).
W tym momencie nie wiem jaki był powód braku weryfikacji, czy konto zostanie odblokowane, dlaczego konto zostało zablokowane.
No to tu się nic nie dowiesz. Dział Bezpieczeństwa tu zagląda, ale się nie wypowiada.
Czy orientujesz się może, w jaki sposób i gdzie mogę uzyskać informacje w tej sprawie? Ponieważ moje maile są traktowane z góry i nikt nie chce udzielić mi rzeczowej odpowiedzi.
Tylko Dział Bezpieczeństwa wie i może odpowiedzieć. Musisz ich pytać i mieć nadzieję, że odpowiedzą. Uzbroić się musisz w cierpliwość, bo to potrwa.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Czy mógłby mi ktoś z Państwa, powiedzieć z kim powinienem się skontaktować w takiej sytuacji, ponieważ, jakakolwiek próba kontaktu z działem bezpieczeństwa kończy się otrzymaniem emaila typu: kopiuj / wklej, niezależnie od tego czy co napisze w zapytaniu.
Z góry dziękuję za odpowiedź
@XM-moto przykro mi, ale nie ma innej drogi niż kontakt z działem bezpieczeństwa transakcji.
Rozumiem, ale z tego co widziałem w innych Postach na forum, mają Państwo (Moderatorzy / Administratorzy), wgląd w wysłane wiadomość oraz korespondencje z działem bezpieczeństwa. Jak Pani widzi, dostaje automatyczne wiadomości zwrotne, bez żadnej informacji na temat blokady, czy istnieje możliwość przejrzenia sprawy przez innego pracownika, bądź odwołanie się od decyzji ?
@XM-moto ale tu już nic nie zrobisz 😞 jak masz taką decyzję to nie będą Ci odpowiadać 😞
Pana konto zostanie zawieszone na czas nieokreślony. Podstawa regulaminowa: artykuł 2.12 i 8.7 Regulaminu Allegro.
Jedyne co o ile nic nie masz naskrobane, możesz się zgłosić do UOKiK z paragrafu nieuczciwej konkurencji i utrudniania dostępu do rynku 😞
Nie mam nic "naskrobane", jestem młodym przedsiębiorcą (23lata), jest to moja pierwsza firma oraz pierwsze podejście do sprzedaży na Allegro na własną rękę.
Można jescze zaangażować prawnika
@XM-moto możesz spróbować i wybrać kontakt telefoniczny, ale tak jak napisała @Client:35386082 Tylko Dział Bezpieczeństwa wie i może odpowiedzieć
Z działem bezpieczeństwa, nie ma kontaktu telefonicznie, tylko mailem
Za szybko oczekujesz odpowiediz
tu trwa to raczej w tygodniach
dropshipping nie jest tu mile widziany. Szkoda że nie zdecydowałeś się jednak handlować na własnym magazynie
Tylko że nie prowadzę sprzedaży typowo dropshippingowej, z 30 tysięcy produktów które oferujemy mamy na stanie te najlepiej się sprzedające z wysyłką w 1 dzień, a pozostałe mniej rotujące na wysyłce 5 - 7 dni. Jeśli powodem było brak posiadania większej ilości towaru na miejscu wystarczyło zamieścić to w wiadomości zwrotnej a zwiększyłbym ilość towaru na magazynie.
Tu nie ma komunikacji zwrotnej
pokazujesz co masz na dany dzień i albo wóz albo przewóz
@XM-moto DBA nie wysyła ostrzeżeń, tylko zakłada blokadę, tak samo, jak FBI, albo CBŚ😉
@KOGIEL_T mnie tylko zastanawia czy to nie robią specjalnie z powodu zapchania Allegro takim samym towarem, skoro wystawia 30 000 ofert w dropie co 1000 innych sprzedawców z tej samej hurtowni, po co dublować, trzeba większość uwalić, zobacz że głównie blokują dropa 😄
Albo nawet samo mają taką samą ofertę
@kostas11 tak samo jak z blokadą znanych marek😉
Jeśli chodzi o najlepiej rotujące produkty, to prawda posiadam to same co inni sprzedawcy ale w lepszych cenach, w około 50% wystawionych towarów posiadałem gwarancję najniższej ceny.