anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwna reklamacja i opis problemu AI

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

Hello wszystkim.

Dziś 13.11 dostałem zgłoszenie o reklamacji "Opis problemu: porysowany ekran" trochę kuriozalnej, ponieważ paczka odebrana bez zastrzeżeń 22.10 (22 dni temu

Ale co mnie dziwi chodzi, to czat z kupującym, który nie został napisany, przez zainteresowaną, a Chatbot Allina

Problem: produkt i paczka uszkodzona (w transporcie)

Opis: porysowany ekran

Oczekiwane rozwiązanie: wymiana

warunki reklamacji: reklamacja ustawowa

screencapture-salescenter-allegro-claims-d0241451-0205-4285-94d4-c4da78986006-2025-11-13-18_27_47.png

To już teraz AI wyręcza kupujących, w składaniu reklamacji? 😁

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@Sa_nova Czy coś wiadomo?

Dodatkowo wysłałem, już dwie wiadomości bez odzewu, (składającej reklamacje). Czy Ona otrzymuje moje wiadomości?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wojtekmarchewka tak, otrzymuje, widzę je w systemie, sprawdziłam też, że otrzymała od nas powiadomienie e-mail w tej sprawie. 
Nie mamy jeszcze ostatecznej odpowiedzi, wrócimy do Ciebie w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wojtekmarchewka przepraszam, że czekałeś na odpowiedź.
To nasz błąd, gdy kupujący jako powód reklamacji wybierze "inny", Allina w swojej wiadomości podaje "produkt i przesyłka uszkodzona w transporcie", więc rozpatrując reklamację z taką rozbieżnością, powinieneś bazować na powodzie podanym przez kupującą, czyli "inny powód". 
Oczywiście naprawimy to, ale gdyby sytuacja się powtórzyła, powód podany przez Allinę należy zignorować. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów