anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GPSR - osoba / podmiot odpowiedzialny

drakenek
#9 Pomysłodawca#

Zrzut ekranu 2024-10-31 105904.png

Dlaczego Allegro wymaga numeru telefonu osoby / podmiotu odpowiedzialnego, mimo, że w rozporządzeniu GPSR nie ma mowy o tym aby podanie telefonu było obligatoryjne? Należy podać adres pocztowy oraz adres elektroniczny (który może być również rozumiany jako adres www, a nie email)
Dodatkowo sformułowanie 'Osoba odpowiedzialna' na Allegro sugeruje, że musi być to osoba fizyczna, podczas gdy równie dobrze może to być dowolny podmiot gospodarczy i nie trzeba wówczas podawać danych osobowych (co swoją drogą przy nadużyciach może naruszać RODO). Czy mogę prosić o przekazanie tych informacji do odpowiedniego działu i wdrożenie poprawek przed 13 grudnia?

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@drakenek znamy problem i pracujemy nad jego rozwiązaniem. W tym przypadku możesz podać numer telefonu lub zaczekać na wdrożenie zmian z opcjonalnym numerem telefonu, jednak nie jestem w stanie określić kiedy dokładnie wprowadzimy tą zmianę w formularzu. Za niedogodności najmocniej przepraszam. 

oznacz moderatorów

IT-expert
#8 Zapaleniec#

Czy wszystko ma być uzupełnione zarówno o "Dane producenta" i "Osoby odpowiedzialne"? Czy tylko Dane producenta są wymagane?

Dodatkowo patrzałem teraz i nie każdy producent podaje maila - natomiast posiada stronę z formularzem kontaktowym - czy zamiast wpisania maila można dodać stronę?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@IT-expert podajesz dane producenta, a osobę odpowiedzialną tylko, jeśli producent nie ma siedziby w Unii Europejskiej.

Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów