anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Hej Allegro, czy jest jakiś problem, z wystawianiem nowych ofert?

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

Witam  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek 

Czy jest Wam znany jakiś problem, z wystawianiem nowych ofert? Bo ja na tę chwilę napotkałem 2, a chciałbym wystawić gorący towar i dać zarobić sobie i Allegro 😁

1. Podczas wyboru marki telefonu Xiaomi, wyskakuje mi komunikat "Nowy produkt wymaga weryfikacji". Wybierając inne marki, komunikat znika. Nigdy nie miałem takich problemów 

Zrzut ekranu 2025-10-02 194924.png

2. To w zakładce Wysyłka z.  Przy wyborze kodu i miasta, wyświetla mi się taki komunikat "[object Object]"

Zrzut ekranu 2025-10-02 194903.png

Możecie pomóc?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wojtekmarchewka cześć!
Kliknij w komunikacie, który się pojawia "zgłoś propozycję" i prześlij nam proszę za pomocą formularza, który się pojawi informację o produkcie, który chcesz dodać.
Problem z "Wysyłka z" jest nam znany i jutro powinna wejść poprawka (wrócę z potwierdzeniem, gdy otrzymam informację, że weszła). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@la_nika Ja już zgłaszałem propozycję, to jest problem nietypowy, bo nie dotyczy Modelu, a całej  Marki Xiaomi. Modele odpowiednie do marki zgłosiłem i dostałem info na maila, że zostały dodane. Model 17 Pro MAX, jest widoczny i możliwy do wyboru, problemem jest główna Marka, czyli Xiaomi i tylko, z tą marką jest taki komunikat, sprawdziłem dziś, ok 20 innych marek, których nawet nie posiadam i jest OK

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wojtekmarchewka, a to faktycznie dziwne, zgłaszam i wrócę z odpowiedzią. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@la_nika Dziękuję i czekam na info 🙂

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wojtekmarchewka czy w informacji potwierdzającej dodanie parametrów była informacja o utworzeniu nowego produktu? 
Czy wypełniając formularz podałeś wszystkie dane dotyczące tego produktu? 
Powinno to zadziałać tak, że po zaakceptowaniu Twojej propozycji tworzymy taki produkt w katalogu i wtedy łączysz swoją ofertę z tym produktem, bo samodzielnie nie możesz dodać nowego produktu dla niektórych marek (np. dla Xiaomi), dlatego pojawia się ten błąd.
Podejrzewam, że zgłosiłeś nowe wartości parametru, czyli nowy model, a nie cały nowy produkt, więc powinieneś jeszcze raz przejść przez ten formularz, żebyśmy stworzyli produkt. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@la_nika Ja nie przeszedłem całej procedury dodania oferty. Ponieważ ten błąd wyświetla się od razu, po wybraniu Marki Xiaomi. Spróbowałem nawet teraz dodać ofertę, która istnieje od kilku lat na Allegro, ze starym model Xiaomi 13 Ultra, jest dokładnie to samo, po wyborze zakładka Marki Xiaomi

@la_nika zobacz tutaj, wybrałem całkiem egzotyczną dla mnie Markę, bez żadnego powiązania i zgodności parametrów. I jest ok

Zrzut ekranu 2025-10-02 210918.png

Wybierając Markę Xiaomi, od razu mam taki komunikat, bez próby wystawiania.

Zrzut ekranu 2025-10-02 211436.jpg

Na dzień dzisiejszy nie można dodać żadnej oferty, z modelem Xiaomi. Czy to nowej, czy to już istniejącej.

Taka Ciekawostka, poprzez formularz prosilem o dodanie nowych modeli do Marki Xiaomi 17, 17 Pro, 17 Pro MAX, 17 Ultra. Dostałem informacje, na maila, że zostały dodane te modele, ale finalnie zosta dodany tylko Xiaomi 17 Pro MAX, więc zgłosiłem ten fakt, może to ma jakieś znaczenie 😅

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wojtekmarchewka tak, tak rozumiem, o co chodzi.
Nie chodzi o to, żebyś wystawił ofertę, to będzie niemożliwe bez weryfikacji, tylko przeszedł dodanie propozycji produktu, ale całego produktu, nie propozycję dodania wartości parametru. Czyli w tym komunikacie "W tej kategorii nowe produkty z wybranymi ustawieniami ....", który jest widoczny na tym zrzucie:

la_nika_0-1759476861798.png

kliknij proszę  "zgłoś propozycję" i podaj wszystkie dane tego produktu, EAN, Markę, Model itd. wtedy gdy zatwierdzimy tę propozycję, utworzymy produkt w katalogu, a Ty będziesz mógł wystawić swoją ofertę, ponieważ podłączysz się pod ten produkt. 
Taką blokadę tworzenia nowych produktów mamy ustawioną dla konkretnych marek np. dla Xiaomi, Samsunga, Apple, ale nie dla każdej np. Honor czy Nokia nie są tym objęte, dlatego z tą egzotyczną marką 408 ten problem się nie pojawia. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wojtekmarchewka problem z polem "Wysyłka z" został rozwiązany.
Dziękujemy za cierpliwość!

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@la_nika Dziękuję Ci za informacje i potwierdzam, ten problem został rozwiązany, ale mam pytanie odnośnie tego pierwszego problemu.

Dlaczego ponownie muszę zgłaszać produkt do weryfikacji? Jeżeli zrobiłem to poprzez czat z konsultantem (po kilku dniach zostałem mailowo poinformowany o dodaniu parametru i faktycznie jest dostępny jako wybór), ponieważ sami tego nie możemy zrobić w kategorii nr.165. O czym już tu pisałem tu na forum i dałem nawet pomysł (który jest rozpatrywany), abyśmy mieli możliwość ręcznego zgłaszania nowego modelu danej marki smartfona

Czy tak będę musiał robić, do każdego innego wariantu kolorystycznego z innym kodem EAN?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@wojtekmarchewka jeśli pozostałe modele dotyczą tej samej marki, to tak. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:80340374
#15 Entuzjasta

Allegro jak zwykle pomaga rozwiązywać problemy które samo stworzyło 🙂

To forum byloby prawie martwe gdyby mialo opierać sie tylko na problemach ktoremu nie jest winne samo allegro

Pamietam czasy gdy podczas wystawiania oferty wpisywalo sie co chce sie sprzedać, dodawalo zdjecia i klikalo wystaw. Bez jakiegos badziewia oferta byla aktywna.

Źle bylo?

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

Sam jestem zszokowany, do tej pory wystawiałem większość bez problemu. Marki Xiaomi, OnePlus, Vivo, Honor. Jeżeli nie było danego modelu, zgłaszałem to obsłudze Allegro, na czacie. Dostawaem informacje, że dany model został dodany do marki, i na spokojnie mogłem wystawić.

Jest to przykre jak bardzo, wystawianie nowości staje się uciążliwe. Fakt chcę jak najwięcej zarobić, zanim ktokolwiek wystawi dany model, danej marki, ale z tego korzysta także Allegro, które zarabia na prowizji sprzedaży. 

Już teraz (po uruchomieniu się na Facebook i Instagramie), mam wiele zapytań, gdzie mogą kupić najnowszy model Xiaomi 17 Pro MAX, no i jak mam polecić portal Allegro, jak od tygodnia mam problem z wystawieniem oferty.

Co ciekawe, zgłosiłem do obsługi o dodanie tego modelu do marki, jak zawsze to robiłem, poprzez czat i jak do tej pory działało to. Dziś się dowiaduje, że po dodaniu marki muszę przejść jeszcze raz weryfikację, podać te same, dane do weryfikacji oferty. 

Podsumowując, piszę do obsługi Allegro, na dodanie modelu do marki, czekam od 3-7 dni. Dostaję maila, że udało się dodać model, i mogę wystawić produkt. Po czym okazuje się, że nie mogę, bo jest problem z zakładką MARKA i muszę ponownie zgłosić produkt, po czym dowiaduję się, że to także potrwa 3-7 dni

@la_nika @_HolaOla_ Dlaczego to jest teraz takie utrudnione?

Jaki jest tego powód?

Dlaczego zgłoszenie do obsługi Allegro już nie działa? (mimo że dodają parametr, o który się prosi)

Dlaczego nawet inny kolor trzeba teraz będzie weryfikować oddzielnie?

Przecież to nie ma sensu. Cały czas jest sprzedawany jeden model jednej marki, tylko w innym kolorze 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wojtekmarchewka formularz, o którego uzupełnienie Cię prosimy jest szybszym i wygodniejszym i w większym stopniu zautomatyzowanym sposobem dodawania nowych produktów, niż kontakt przez czat. 
Dodawanie nowych produktów w niektórych kategoriach i niektórych marek jest zablokowane, aby uniknąć duplikatów, w kategoriach, w których:

• Katalog zawiera już pełny asortyment i wiadomo, że w tej kategorii nie pojawią się inne produkty lub pozyskujemy od producenta kompletną bazę produktów
  • produkty sprzedawane w tych kategoriach nie są już rozwijane i zmieniane przez producentów, jak na przykład starsze generacje konsol do gier czy poszczególne modele telefonów
  • chcemy szczególnie zadbać o jakość asortymentu, w którym często zdarzały się duplikaty lub produkty z błędnymi danymi. Da takich przypadków udostępniamy formularz, dzięki któremu możesz zgłosić propozycję nowego produktu – a my dokładnie ją sprawdzimy.

Inny kolor to osobny produkt, dlatego konieczne jest zgłoszenie go oddzielnie, abyśmy utworzyli nowy produkt w katalogu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@la_nika Na wprost genialny pomysł, ktoś tam w Allegro wpadł, zamiast jak do tej pory poprosić o wstawienie jednego modelu, do danej marki. W formularzu muszę prosić 12 razy, o ten sam model tylko 4 kolory i 3 inne parametry (RAM/ROM). Dziwne jest to, że zamiast  jak najbardziej zautomatyzować, to Allegro sobie dodaje pracy, bo musi 12 razy zweryfikować, jeden  smartfon Xiaomi 17 Pro MAX

oznacz moderatorów