Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek
Czy jest Wam znany jakiś problem, z wystawianiem nowych ofert? Bo ja na tę chwilę napotkałem 2, a chciałbym wystawić gorący towar i dać zarobić sobie i Allegro 😁
1. Podczas wyboru marki telefonu Xiaomi, wyskakuje mi komunikat "Nowy produkt wymaga weryfikacji". Wybierając inne marki, komunikat znika. Nigdy nie miałem takich problemów
2. To w zakładce Wysyłka z. Przy wyborze kodu i miasta, wyświetla mi się taki komunikat "[object Object]"
Możecie pomóc?
@wojtekmarchewka przekazałam Twoje uwagi i jeśli coś się zmieni w tej kwestii to dam znać. 😊
@wojtekmarchewka przepraszam, że dopiero teraz wracam z informacją. Skontaktowaliśmy się z producentem, w sprawie potwierdzenia poprawności danych i dodaliśmy już te modele.😊
Niestety moja droga moderatorko @Sa_nova nie dodaliście 😒
Wiem, że to nie wasza wina, ale ktoś z Allegro strasznie utrudnił dodanie, produktu z kategorii 165. Na, tyle że nawet obsługa Allegro ma problem, ze znalezieniem tego modelu w opcjach wystawiania, a już nie piszę o stworzeniu modelu w katalogu
Ten, model (Honor Magic 8 Pro) został dodany do formularza, przez Wasz zespół około dwóch tygodni temu, a ja nadal mam problem z dodaniem produktu do katalogu. Ponieważ system nie może powiązać z kodem EAN (który jest aktywny)
W tej chwili próbuje, z pracownikiem Allegro. w korespondencji nr "55180166", aby Te modele zostały dodane ręcznie. Ale nie tak powinno wyglądać wystawianie produktu.
Jeszcze raz napiszę. Jeden model o 4 kolorach i 3 wariantach pamięci RAM/ROM. Trzeba zgłosić 12 razy, wklejając ten sam link, to samo zdjęcie, ten sam opis propozycji i czekać oraz mieć nadzieję, że nie popełniło się żadnego błędu, podczas zgłaszania propozycji, bo albo zostanie odrzucona, albo zostanie zaakceptowana z błędnymi danymi, czy tytułem, którego nie da się już zmienić
Hej @gdvorek Pomogłeś mi w innym temacie dotyczącym, limitowanej edycji smartfona 😊. Może uda Ci się mi pomóc i tutaj. Oczywiście, nie umniejszając, naszym drogim dziewczynom 😁.
Potrzebuje wyjaśnienia i ewentualnej pomocy
Od kilku tygodni próbuje wystawić smartfony Honor Magic 8 Pro, od kilku dni OnePlus 15 (premiera, była kilka tygodni temu). Marka i model zostały dodane przez Allegro do katalogu, jednak wyskakuje komunikat "Nowy produkt wymaga weryfikacji" "W tej kategorii nowe produkty z wybranymi ustawieniami muszą zostać zweryfikowane przed utworzeniem oferty. Jeśli nie ma Twojego produktu w Katalogu, Po pozytywnej weryfikacji utworzymy produkt, z którym połączysz swoją ofertę"
Ok zgłaszam propozycję, Honor Magic 8 Pro oraz OnePlus 15 (z kodami EAN wykupionymi, w bazie GS1). Dostaję odpowiedź na (wszystkie) zgłoszone propozycje
Dostaję wiadomość z supportu Allegro. Odpowiedź na zgłoszenie nr "55180166"
"Właśnie otrzymałam informację, że nie dodajemy kodów EAN wykupionych przez sprzedających, do produktów, które mają kody EAN producenta. Sugeruję połączyć się pod oryginalny produkt, a jak go nie ma, to proszę podać EAN marki."
Proszę o wyjaśnienie, kiedy i dlaczego to się zmieniło?
Oraz pomoc, ponieważ jeszcze ok. Dwa tygodnie temu, w ten sam sposób wystawiłem inny nowy model smartfona Vivo x300/x300Pro i było ok. Miesiąc temu wystawiłem Model Xiaomi 17 Pro/17 Pro MAX i było ok
Chciałbym także zaznaczyć, że większość moich smartfonów pochodzi z dystrybucji chińskiej. I są znaczące różnice, w parametrach (głównie wielkości baterii). Wersja chińska ma nowszy typ Węglowo- Krzemowy i o większej pojemności, dystrybucja EU ma baterię starszego typu Litowo-Polimerową o mniejszej pojemności. Więc nie mogę wystawić produktu pod Europejskim kodem EAN, ponieważ będzie to wprowadzanie klienta w błąd. Przykład:
Vivo x300 Pro wer. China
Vivo x300 Pro Global
W jaki sposób mam wystawić produkt, który nigdy nie będzie dostępny, w oficjalnej dystrybucji w EU?
@wojtekmarchewka działam już w Twojej sprawie, więc wrócę do Ciebie gdy dostanę informacje od zespołu.
@_HolaOla_ czy udało, coś ustalić?
@wojtekmarchewka tak, ale dostałam też informacje od zespołu, że kontaktowałeś się już z nami w tej kwestii i nasi pracownicy tłumaczyli Ci już co powinieneś zrobić, więc mogę to tu tylko powtórzyć.
Aby dodać nowy produkt możesz utworzyć propozycję z GTIN zarejestrowanym na Honor/One Plus znajdującym się na opakowaniu telefonu, który sprzedajesz. Idealnie będzie jeśli w zgłoszeniu dołączysz zdjęcie opakowania z widocznym kodem. Produkty, które już dodałeś, nie są zarejestrowane ani na Honor, ani na OnePlus, tylko na Twoją firmę. Informowaliśmy Cię już, że powinieneś dodać produkt na GTIN prowadzącym do tego konkretnego produktu Honor/One Plus, zarejestrowanym na firmę Honor/One Plus. Nie możemy utworzyć w katalogu produktów jednej marki na EANach należących do Twojej firmy, bo potem inny sprzedający może zrobić to dokładnie to samo i twierdzić, że to to nie te same produkty i nie powinny być łączone. Twój GTIN w ogóle nie powinien znajdować się w tym produkcie.