anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile razy można nadać darmowy zwrot w ramach jednego zamówienia?

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Metoda dostawy: Allegro Automaty Paczkowe DPD (AD)

Pytam, bo dostałem w obrębie jednego zamówienia dwa zwroty, w różnych terminach, oba przyszły przez AD - a wątpię by klient opłacił drugą wysyłkę przy wartości zwracanego towaru 2,99zł - zresztą nie widzę nigdzie w zwrotach by wybrał płatną formę odesłania towaru...

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TechartGSM tyle ile paczek było wysłanych. 

Może pisał do allegro i konsultant mu wygenerował dodatkowy zwrot 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Właśnie to jest jedyne co mi przychodzi do głowy... Swoją drogą - i to już pytanie do Allegro - dlaczego wprowadzacie klientów i sprzedawców jednocześnie w błąd i przy częściowym zwrocie w potwierdzeniu odstąpienia od umowy zamieszczacie informację o zwrocie kosztów wysyłki????? 

TechartGSM_0-1769671041499.png

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@TechartGSM czy możesz podać numer zamówienia, o którym piszesz w pierwszej wiadomości?
Informacja dotycząca kosztów dostawy pojawia się bez względu na to, czy kupujący zrezygnował z całości, czy tylko z części zamówienia, nie jest to wiążąca informacja i nie powoduje zmiany w procedurze zwrotu, w której jeśli kupujący zwraca część zamówienia, a opłata za dostawę nie jest zależna od ilości produktów, sprzedający nie jest zobowiązany zwracać kupującemu kosztów przesyłki.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika ale może być argumentem podczas wystawiania subiektywnej oceny 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@la_nika Proszę: b6c53ca0-f181-11f0-a318-434e964d5559

Napisz mi jeszcze proszę gdzie jest informacja że to co napisaliście o zwrocie kosztów dostawy NIE JEST WIĄŻĄCA?? 

@Client:44052296 Dokładnie. Nie ma to jak wybiegać przed orkiestrę.

oznacz moderatorów

la_nika

@TechartGSM w przypadku tego zamówienia, kupujący otrzymał dodatkowe etykiety zwrotne po kontakcie z Doradcą. 
Nie ma takiej informacji, ponieważ nawet ustawa o prawach konsumenta nie reguluje tej kwesii, natomiast w przypadku częściowego zwrotu wpłaty, sprzedający nie musi zwracać kosztów dostawy, jeśli nie wynikał on z ilości zakupionych produktów.
Przekażę sugestię, aby ta informacja w powiadomieniach dla kupujących była zależna od zgłoszonego przez nich zwrotu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@la_nika No właśnie... Dostał od doradcy... Wiesz dlaczego dostał? Bo został wprowadzony przez Was w błąd. Klient pisał mi, że gdyby wiedział że nie dostanie zwrotu kosztu wysyłki przy zwrocie częściowym, co mu zasugerowaliście, to oddał by całość zamówienia. 

Jak sama widzisz, taka informacja w emailu wku*** klienta, stwarza problem dla sprzedającego, a do tego na dokładkę jak widać na powyższym przykładzie generuje koszty RÓWNIEŻ DLA WAS. 

Myślę że to dobry powód by się tym zająć, zgodzisz się ze mną?

oznacz moderatorów

la_nika

@TechartGSM przekazałam sugestię, aby to zmienić, ale niczego nie mogę zagwarantować. Jeśli otrzymam informacje w tej sprawie, dam znać. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów