- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
klientka kiedyś zakupiła filiżankę , stłukła , zakupiła inną i zadawała w wiadomościach , pytania,chciała do zakupu,coś jeszcze, może gdybym miała taką jak stłuczona, by mieć smarta , w wiadomościach nie padało pytanie o sprzedaży po za Allegro i nie było propozycji o takiej sprzedaży,ale na koniec zadała pytanie czy można kupić coś bez licytacji,i tutaj ciekawe,że nie blokuje się takich treści,moja automatyczna odpowiedz, i chyba tak zareagowałaby niejedna osoba skoro oficjalnie sprzedaje jako sklep, -owszem ale tylko w sklepie stacjonarnym, i otrzymałam wiadomość ,że naruszyłam regulamin Allegro , więc pytanie po co my działamy oficjalnie jako sklepy , płacimy większe prowizje i abonamenty?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@renifer611 dla pewności, czy możesz pokazać tutaj rzuty z rozmowy między Tobą, a kupującą?
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
całe treści są w wiadomościach, które były blokowane i doradca na moje pismo odpowiedział,że system wyłapał i przyznał faktycznie ,że nie ma mowy o sprzedaży poza Allegro ,ale ostatnia wiadomość przesyłam skan,może naruszyłam regulamin ,ale siedząc cały dzień ,sama sprzedaje , pełno różnych przesyłek , każda gdzie indziej, w sklepiku klienci, a chce grzecznościowo kobiecie odpowiedzieć, więc moja odpowiedz to odruch sprzedawcy , z myślą ,"że nie sprzedaje poza Allegro ,a jeśli chce coś kupić to tylko w sklepie stacjonarnym", a zinterpretowano to jako polecam sprzedaż poza Allegro. Klientka zkupiła ,zapłaciła po sprawie ,ale czuje sie nadal ukarana niesprawiedliwie.
w załączeniu skan

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@renifer611 rozumiem, że czujesz się niesprawiedliwie, ale jeśli formułujesz wypowiedzi w ten sposób, system po słowach kluczowych blokuje je automatycznie, bo dla algorytmu sformułowania typu: "na miejscu można kupić bez licytacji" albo "proszę zadzwonić, bo zablokują mi konto" to składnie propozycji do zakupu poza Allegro.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sprzedający boją się już tego ciągłego karania, więc ja się tej pani nie dziwię.
Strach odpisywać po ludzku. Nie odpiszesz, też źle.
Już tak było kiedyś w PRL 😉
ROZMOWY KONTROLOWANE - CENZURA SŁOWA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@brakestop @renifer611 Dokładnie. To się nazywa przewaga kija nad marchewką 🐭
Najszybsza mysz w całym Meksyku

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Facet zapytał kobietę czy chce mieć dziecko,został oskarżony o próbę gwałtu

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuje za odwiedź, postanowiłam, że od tej pory ,będę odpowiadać ," nie", "nie wiem",nie rozumiem "dziękuję",wszystko na- "nie", ostatecznie" proszę spytać Allegro"😊.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przepraszam ,ale nurtuje mnie jeszcze jedno,-sprzedając na Allegro jako firma ,sklepy, wszyscy zamieszczamy dokładne dane, godziny otwarcia sklepu , każdy klient ma wgląd co sprzedaje, bez dawania wiadomości może przyjść i sobie kupić i ta informacja gdzie sprzedaję , jaki do mnie telefon nie jest naruszeniem regulaminu, a obowiązkiem, a odpowiedź typu , bez licytacji zakup w sklepie ,bez jakiekolwiek informacji, zdjęć przedmiotu, konkretnych danych o zakupie, ceny,propozycji jest naruszeniem,jaka w tym logika?
weszłam na stronę Allegro przejrzałam sklepy w pobliżu mnie interesujące widzę co ma i bez kup teraz ,czy licytacji mogę kupić ,znalazłam lombard i kupiłam, to samo moja klientka, przychodzi do sklepu i jest ok,ale jak pisze to narusza regulamin, nic z tego nie rozumiem🙄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Obejrzyj film MATRIX.
Zrozumiesz.
Allegro to stan umysłu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przepraszam ,ale nurtuje mnie jeszcze jedno,-sprzedając na Allegro jako firma ,sklepy, wszyscy zamieszczamy dokładne dane, godziny otwarcia sklepu , każdy klient ma wgląd co sprzedaje, bez dawania wiadomości może przyjść i sobie kupić i ta informacja gdzie sprzedaję , jaki do mnie telefon nie jest naruszeniem regulaminu, a obowiązkiem, a odpowiedź typu , bez licytacji zakup w sklepie ,bez jakiekolwiek informacji, zdjęć przedmiotu, konkretnych danych o zakupie, ceny,propozycji jest naruszeniem,jaka w tym logika?
weszłam na stronę Allegro przejrzałam sklepy w pobliżu mnie interesujące widzę co ma i bez kup teraz ,czy licytacji mogę kupić ,znalazłam lombard i kupiłam, to samo moja klientka, przychodzi do sklepu i jest ok,ale jak pisze to narusza regulamin, nic z tego nie rozumiem
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
weszłam na stronę Allegro przejrzałam sklepy w pobliżu mnie interesujące widzę co ma i bez kup teraz ,czy licytacji mogę kupić ,więc jeśli podanie że coś bez licytacji można kupić w sklepie , to nie będzie kary jak usunę wszystkie dane sklepu, to nie będzie podstaw, bo nie piszę w jakim sklepie, a klientka nie ma adresu...
dziwne prawo..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@renifer611 Zbiory "Allegro" i "logika" nie mają punktów wspólnych 🐭
Najszybsza mysz w całym Meksyku

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@renifer611 odpowiedziałam Ci już, dlaczego automat blokuje Twoje wiadomości, ale mam gorącą prośbę, abyś nie rozpoczynała kolejnych wątków w tym samym temacie.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@_HolaOla_ Hmmm... a ja dzisiaj jednemu z pytających doradziłem udanie się do serwisu. Oczywiście że serwisu stacjonarnego bo Allegro nie świadczy takich usług.
Czy już powinienem oczekiwać kary, czy będzie blokada, a może cięższa kara, stryczek lub rozstrzelanie?
Ci wasi wszystkowiedzący przesadzają, Allegro powinno być przyjazne użytkownikom i jeśli gdzieś są lepsze rozwiązania to trzeba propagować, brać przykład a nie blokować.
Mozna zrozumieć że nie powinno się wklejać głupich reklam media media ale nazwy nawet nie wolno napisać?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Oczywiście że można kupować bez licytacji np. w opcji "kup teraz" . Sam mam nieraz takie pytania bo prawie wszystkie pozycje wystawiam w licytacji ale czasem komuś zależy na czasie a potrzebuje coś "na już" to jeśli jest to możliwe to wystawiam dla niego na "kup teraz" informując go o której porze się pojawi. Nie jest to łamanie regulaminu ,choć czytałem wpisy innych że sama odpowiedź "nie sprzedaje poza allegro" jest słowem kluczowym za które można być ukaranym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@_HolaOla_ automat nie zwalnia serwisu z odpowiedzialności i myślenia
ustawa konsumencka i wasz regulamin wymaga od sprzedawcy podania jasnych odpowiedzi i wyjaśnień odnośnie oferty
blokowanie takich wypowiedzi jest złamaniem w/w przepisów
@renifer611 sprawdź tzw klauzule informacyjne ustawy konsumenckiej
jeżeli kupujący mi pisze w ofercie, że kupi towar taniej i bez allegro
to muszę mu odpowiedzieć, że nie sprzedaję poza serwisem i nie mogę mu podać
oferty konkurencji gdzie jest dużo drożej
podobnie jest gdy, kupujący prosi o dodatkowe informacje o przedmiocie
to często serwis blokuje takie maile z w/w powodów
jeżeli kupujący z mojego miasta chce reklamować produkt lub go wymienić
to nie mogę zaprosić do siebie bo serwis blokuje takie maile z w/w powodów
generalnie zawsze traci konsument i to przez działania serwisu