Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ co mam zrobić, czemu system przepuszcza zagraniczne numery jak nie da się nadać w ten sposób paczki, klient nie odpisuje, paczka wisi a statystyki leżą 😞
@kostas11 podaj proszę numer tego zamówienia. Podziałam w sprawie jakości, natomiast najlepiej poczekać na kontakt ze strony klienta, by podał polski numer telefonu, gdy nadasz paczkę otrzyma też wiadomość e-mail, ale powinien być świadom tego problemu.
@la_nika wysłałem dwie wiadomości i cisza, ogólnie jedna paczka opóźniona to nie tragedia ale nie powinniście przepuszczać telefonów z Francji przy przewoźnikach którzy wymagają Polskich 😞
19ad32c1-1c2a-11ef-a27f-d50cd1176713
@kostas11 dziękuję! Będziemy mogli wykluczyć zamówienie, dopiero gdy otrzyma status opóźnionego, a jeszcze się tak nie stało.
Czy mogę poprosić Cię o przypomnienie się z tym, gdy zamówienie będzie opóźnione?
@la_nika to poproszę o wykluczeni, telefon Polski dostałem następnego dnia i tak nadałem, mam opóźnienie, i odjęło mi punkty, chodź byłem pewny że dopiero odejmują jak spadnie poniżej 98 % i ta jedna nic nie zmieni 🙂 Dzięki
@kostas11 ok, zgłoszone. Wrócę z potwierdzeniem, gdy otrzymam odpowiedź.
@kostas11 wykluczyliśmy to zamówienie 👍
@kostas11 Może spróbuj zadzwonić . Najczęściej to taki Francuz co umie gadać po Polsku . Nie raz już miałem podobnych .
i kto ma go uświadamiać istnienia tego problemu???
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Czy pracujecie już nad rozwiązaniem tego problemu, coraz częściej są wpisywane zagraniczne numery logicznym jest że nie można wydrukować etykiety już chyba w każdej metodzie dostawy. Nie jest to zabieg który wymaga jakiś specjalnych narzędzi, żeby wyeliminować ten problem.
@efinchpl na ten moment nie mamy takiej funkcjonalności, ponieważ nie możemy zablokować zagranicznych numerów telefonów. Formularz danych kontaktowych jest uniwersalny dla wszystkich metod dostawy.
Przekaż niezdarnym kolegom że istnieje algorytm blokujący numer telefonu niezaczynający się od +48
@Monika__L widzę, że błędnie zinterpretowałaś moją wypowiedź, więc doprecyzuję:
Nie wprowadziliśmy tej funkcjonalności, ponieważ nasz formularz dostawy ma być uniwersalny dla każdej metody dostawy. Niektóre z nich akceptują zagraniczne numery. Brak wprowadzenia tej funkcjonalności nie wynika z niczyjej "niezdarności" czy braku wiedzy.
A jaka metoda dostawy na rynku Polskim pozwala na zagraniczne numeru związane z Boxami, paczkomatami etc ? z tego co wiem to żadna. Jest to chyba dość łatwy zabieg żeby wyłączyć możliwość dodawania innego numeru niż Polski w Polskich zamówieniach nie tolerujących zagraniczne numery. Zezwalacie na błąd logiczny i tak to jest Wasz błąd który musicie naprawić.
@Syrena_zT ale w czym problem wymagać poprawnego telefonu przy wyborze odpowiedniego przewoźnika ? przecież macie oddzielnie adres dostawy i tam wystarczy wprowadzić sprawdzenie numeru podczas wyboru metody dostawy, przecież nam przy nadawaniu krzyczy że zły numer !!!
@efinchpl musisz stanowczo sugerować kupującym wybór AOB
Od zawsze przepuszcza, kupujący nie dostaje informacji że musi to być+48.....
@kostas11 a przez WzA też nie idzie?
@Client:44052296 przez MP wiem jak to ominąć tylko klient nie świadomy może czekać na SMS a tych InPost nie wysyła na zagraniczne numery 😞
zgłaszałam to już w 2019 r!!!
w miejsce jego numeru wpisywałam swoj majac nadzieje ze bedzie umiał odebrac kody zwrotu mailem.
i ani razu sie nie zawiodłam.
niestety trzeba byc sprytniejszym od programistów tej pięknej firmy