anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inpost zmiana gabarytu

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  gdy klient zakupi coś ze smartem a wygenerowałam zlą etykietę to za kolejną muszę płacić. Wprowadźcie ożliwośc zmiany gabarytu i nie piszcie mi że to nie wasza wina i że nic nie da się zrobić.

To jest chore że przy pomyłce i chęci zmiany po prostu gabarytu trzeba zapłacić za to. Jeśli klient opłacił wcześniej przesyłkę bez smart to jasne,można wygenerować nową etykietę a za tamtą zwrócą kasę, doskonale to wiem. Ale chodzi o te przesyłki smart. Nie da się drugi raz dodać darmowej przesyłki. Powinna być taka ożliwośc skoro poprzednia zostaje anulowana. Nie rozumiem sytuacji. I nie chcę tłumaczeń ze strony allegro bo mnie nie obchodzą te brednie, po prostu zadziałajcie i zmiencie to.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@petinek_pl coś źle piszesz, jak wiem to nie mogą ci pobrać opłaty jeśli przesyłka nie została nadana..

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@sklep_solpio nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Piszę o opłacie za zmianę gabarytu. Gdy ktoś kupi ze smartem a zajdzie pomyłka przy generowaniu etykiety to żeby zmienić gabaryt musisz generować nową etykietę i płacić 11,49 mimo że klient nie zapłacił bo to był smart.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@petinek_pl zrozumiałem, po głębszej analizie i nigdy nie widziałem takiej sytuacji bo nie porównywałem FV z rozliczeniami allegro jest więcej czasu to ogarnę temat 🙂 dzięki

a jeszcze jedno a usuwałaś numer listu z zamówienia na allegro ? czy były widoczne 2?

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@sklep_solpio Są widoczne dwa ale ten pierwszy oczywiście usuwam,żeby nie wprowadzać klienta w błąd że otrzyma 2 paczki, choć i tak pewnie automatycznie info dostaje ale nie przeskoczę. Jednak to bez związku, po prostu smart można wygenerować tylko raz. Nawet jeśli anulujesz etykietę to już za kolejną płacisz mimo że była smart..nie powinno tak być to powinna być prost sprawa i prosta zmiana. Już kilka razy na tym straciłam przez zwykły błąd w gabarycie.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@petinek_pl o to ciekawe bo często gęsto tak robiłem i nie myślałem, że będą naliczać jako normalną przesyłkę... 

no tym bardziej, że ciężko to namierzyć bo w rozliczeniach to od razu zauważy człowiek a z FV to nie przygląda się z inpost.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@ @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  może ktoś się wypowie na ten temat ?

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@sklep_solpio daj spokój, moderator odpisze że to nie ich brocha i że przykro mu ale nie da się tego zmienić 😂

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@sklep_solpio oczywiście mogę się wypowiedzieć, choć niestety nie wniosę nic nowego w ten wątek. 
Nie ma możliwości wygenerowania nowej etykiety w ramach Allegro Smart!, jeśli pierwsza zostałą utworzona z błędnym gabarytem. W takiej sytuacji pozostaje wygenerowanie etykiety w standardowej cenie, a za niewykorzystaną etykietę Smart! nie zostanie naliczona opłata.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EElektryka_com
#12 Orędownik#

wysyłasz na błędny gabaryt, zapłacisz niecałe 5 zł.

oznacz moderatorów