anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyłączyć automatyczne tworzenie zestawów

ares_
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Da się wyłączyć automatyczne tworzenie zestawów?

Algorytm tworzy za dużo zestawów z produktów których absolutnie nie chcemy razem sprzedawać lub z takich które teoretycznie do siebie pasują ale parametry się nie zgadzają i jak klient kupi razem te produkty to będziemy mieli problem. Ja jako klient jak bym zobaczył niektóre zestawy na koncie sklepu to od razu unikał bym zakupów  w tym miejscu bo widać, że tworzył je ktoś kto absolutnie nie zna się na tym co sprzedaje.

oznacz moderatorów
151 ODPOWIEDZI 151

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@expertmobil_pl Przekazałam prośbę do odpowiedniego zespołu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

electro_24
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, czy mogę również zgłosić oferty ze swojego konta - Aby nie tworzyły się zestawy z automatu? Sprzedaję specjalistyczny sprzęt elektrotechniczny - utworzone na nich zestawy są błędne - nie pasują ani parametrami ani przeznaczeniem. @la_nika 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @electro_24! Zgłoszę Twoją prośbę o wykluczenie z tworzenia automatycznych zestawów, ale potrzebuję do tego przykład takiego błędnego zestawu. Czy możesz jakiś podać?   

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

electro_24
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry,

przykłady poniżej:

- https://allegro.pl/oferta/quadra-gniazdo-komputerowe-gniazdko-podwojne-lan-rj45x2-7707751632
PRODUKTY Z DWÓCH SERII, NIEKOMPATYBILNE W POŁĄCZENIU.

- https://allegro.pl/oferta/gniazdo-gniazdko-potrojne-szare-szklane-z-bolcem-kontakt-szklo-premium-167...
TU PONOWNIE DWIE ODRĘBNE SERIE.

- https://allegro.pl/oferta/gniazdo-tablicowe-wtyczkowe-z-duzym-kolnierzem-75x75-16a-230v-ip54-1221241...
GNIAZDO DO MONTAŻU W ROZDZIELNICY ZE STUDZIENKĘ, KTÓRĄ ZAKOPUJE SIĘ W ZIEMI.

- https://allegro.pl/oferta/plyta-montazowa-pelna-metalowa-do-obudowy-300x400-do-rozdzielnicy-30x40-14...
PŁYTA MONTAŻOWA, KTÓRA JEST KOMPONENTEM DO RODZIELNIC BUDOWLANYCH POŁĄCZONA Z NOŻYKIEM DO KABLI. KOMPLETNY BEZSENS.

W ogóle niezrozumiałym jest łącznie "na cepa" ofert, które nie pasują do siebie choćby kategorią, np:
https://allegro.pl/oferta/przelacznik-zasilania-siec-agregat-4p-40a-1-0-2-11350104265
i o ile nożyk się nadaje do różnych prac, np. przy obróbce kabli, to w jaki sposób się on łączy z przełącznikiem zasilania? Dlaczego nie jest połączony, z np. różnicówką lub wyłącznikiem nadprądowym?

- Kolejne przykłady:
https://allegro.pl/oferta/wlacznik-swiatla-pojedynczy-szklany-gniazdko-czarne-zlote-z-bolcem-usb-c-1...
ZESTAW WŁĄCZNIK + GNIAZDKO - TYPOWO DO DOMU, POŁĄCZONE Z GNIAZDKIEM PRZEMYSŁOWYM, DO ROZDZIELNIC BUDOWLANYCH.

- Tutaj to samo:
https://allegro.pl/oferta/wlacznik-swiatla-podwojny-szary-wylacznik-podswietlany-mechaniczny-quadra-...
PRZEŁĄCZNIK BEZ RAMKI! - RACZEJ POWINIEN BYĆ W ZESTAWIE Z RAMKĄ, BO INACZEJ SIĘ GO NIE ZMAMONTUJE.

- Kolejny:
https://allegro.pl/oferta/gniazdo-tablicowe-silowe-125a-5p-400v-skosne-ip67-13596491274
GNIAZDO SIŁOWE 400V, O WYSOKIM AMPREŻU, DO MASZYN PRZEMYSŁOWYCH, POŁĄCZONE Z OBUDOWĄ PLASTIKOWĄ, DO UŻYTKU DOMOWEGO.

@la_nika 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@electro_24 dziękuję, zgłosiłem dyspozycję.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ProstaElektryka a czemu ? osobiście bardzo lubię kabarety , jak nie ma nic ciekawego w telewizorni to przeglądam zestawy utworzone przez allegro  , często nieźle  się ubawię ,,, tylko ,,ani ...mru - mru,🤣

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@mdrogeria Tak ,dobrze że jest allegro .Latem w TV nie ma za bardzo z czego się pośmiać (jedynie z polityków) a tak zawsze jakiś nowy repertuar można zaliczyć.

oznacz moderatorów

ProstaElektryka
#9 Pomysłodawca#

I tak i nie. Jak ktoś ma czas to może się z tym bawić. Ale to już zaczyna być nudne. Jakieś automatyczne zestawy, które nie mają ze  sobą sensu albo albo rozłączanie produktu z katalogiem, który ja stworzyłem na moim kodzie EAN. Dodam produktu, który sami wytwarzamy z naszymi kodami EAN a allegro twierdzi, ze to nie ten produkt i rozłącza.

Nie dość, ze liczy się tylko kupujący bo sprzedawców od dawna mają w d.. to jeszcze co chwilę kłody pod nogi rzucają. A Ty masz mieć czas nerwy na poprawianie ich błędów . 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ProstaElektryka działam już w tej sprawie. Gdy tylko dostanę potwierdzenie wyłączenia na Twoim koncie tworzenia automatycznych zestawów wrócę do Ciebie z informacją. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TIK-TAK_MLAWA
#9 Pomysłodawca#

Witam, i co ustaliliście w sprawie wyłaczenia tworzenia tych beznadziejnych zestawów ? Czy taka opcja, to jest za trudny temat dla Waszych informatyków ? Stworzyli coś nad czym nie maja kontroli ??

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@TIK-TAK_MLAWA Możemy wyłączyć automatycznie tworzenie zestawów na Twoim koncie. Daj znać, czy mamy to zrobić. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TIK-TAK_MLAWA
#9 Pomysłodawca#

Naprawdę ?? To ci Wasi konsultanci jacyś niedouczeni, pisałem nie raz o tym i robiłem zgłoszenia i nikt mi tego nie zaproponował. Proszę to wyłączyć , tylko jakieś potwierdzenie mi Pani prześle. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@ProstaElektryka 

niech sobie allegro łączy kupę z rabarbarem

ale niech napisze: tych zestawów nie tworzył sprzedawca, to nasza robota

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

A ja bardzo lubię zestawy,  to absolutna nowość  i super innowacja w handlu.

Za pierwszym razem sie bałem miałem kupic przedmiot a oferta opiewała na zestaw kilku przedmiotów. Nie kupiłem.

Dopiero za drugim podejściem dowiedziałem się że  przedmiot sprzedawany jest w zestawie:  właściwy przedmiot,  metka lub karta gwarancyjna, pudełko no i czasem ładowarka.

Zestawy mogą mieć różną konfigurację.

Jest to świetny kij na zwracających, brak czegokolwiek  w zestawie, nawet metki,  upoważnia  sprzedającego do  wstrzymania zapłaty zwrotu no bo zwrot zestawu niekompletny.

Tak sobie Allegro radzi z wymaganiami ustawy konsumenckiej, z interpretacjami UOKIK itp...

Sprzedający powinni się cieszyć, kupujący mniej...

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Nie widziałem jeszcze automatycznych zestawów. A może nie zwracałem na nie uwagi - sporo też kupuję , ale raczej "konkretne" rzeczy, nie dla SMART. A jak sprzedaję, to czasem dostaję normalnie białej (lub fioletowej) gorączki - jak kto woli. Kupuje ktoś 2 lub 3 takie same rzeczy, po czym 1 zostawia, a resztę zwraca. Powód - nie pasuje mu. A ta jedna jakoś mu pasuje.

Chyba zacznę takie zwroty zgłaszać do Allegro - naruszenie regulaminu Allegro Smart pkt. IX.4.:

"W przypadku, gdy działania Nabywcy naruszają postanowienia Regulaminu lub gdy Nabywca podjął jakiekolwiek działania, które negatywnie wpływają na bezpieczeństwo funkcjonowania Serwisu, szkodzą innym Użytkownikom lub są sprzeczne z założeniami Usługi Allegro Smart opisanymi w Regulaminie, bądź mające na celu ominięcie zabezpieczeń stosowanych przez Allegro lub polegające na fałszowaniu danych w ramach Usługi, Allegro ma prawo dokonać zawieszenia świadczenia Usługi na rzecz Nabywcy. Jednocześnie postanowienia art. 8.4. Regulaminu Serwisu stosuje się odpowiednio."

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ProstaElektryka jeśli nie chcesz aby Twoje oferty były łączone w automatyczne zestawy możesz je wyłączyć w tej zakładce.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ tak Olu , możesz rozłączyć , ale ,,za dwa ..no ... góra csy dni ,, przychodzi wiadomość

,, połączyliśmy ...

oznacz moderatorów

ProstaElektryka
#9 Pomysłodawca#

Nie będzie nikt mnie zmuszał do dodatkowej pracy z rozłączaniem zestawów. Po prostu macie ich nie łączyć w zestawy i tyle. Ja głównie sprzedaję zestawy moich produktów a wasze połączenia dublują produkty w moim oryginalnym zestawie. 

oznacz moderatorów

ProstaElektryka
#9 Pomysłodawca#

Mija tydzień i po raz kolejny łączycie w zestawy .....

Co zostało zrobione w mojej sprawie. Mija tydzień i cisza ...

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@ProstaElektryka Nie powinny już być tworzone zestawy. Czy możesz wskazać przykład?

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów