Proszę spowodować, aby kurier DHL odebrał dzisiaj paczkę z punktu w zamówieniu
@ClearLife czy masz ustalony stały podjazd? Widzę, że dla tego zamówienia nie było umówionego podjazdu.
@Syrena_zT Nie zamawiam podjazdów z DHL, bo oni są nieprzywidywalni i przyjeżdżają kiedy chcą, nie będę cały dzień warował. Raz przyjedzie o 12:00 drugi raz o 16:00. DPD ma punkt czynny do 18:00 i zawsze mogę dostarczyć paczkę i mam pewność, że dojdzie na drugi dzień. DHL to jedna wielka niewiadoma.
@ClearLife przepraszam, źle spojrzałam. Widzę, że dla wszystkich 3 punktów nadań w Radomiu godzina graniczna to 11:30. Ty paczkę nadałeś chwilę przed 14, więc prawdopodobieństwo, że zostanie ona dzisiaj odebrana jest niskie. Jeżeli nadawałeś w innym miejscu, podaj kod pocztowy, sprawdzę czy godzina graniczna jest inna.
Czyli w mojej ocenie najlepiej jakbyście wykluczyli ten denny DHL, ktoś kupi coś o 9:00 i nie zdążę wysłać do 11:30, to już koniec. Chyba jak ktoś będzie wybierał DHL, to najlepiej poprosić o zmianę sposobu dostawy.
@ClearLife jeżeli nadasz paczkę przed godziną graniczną i nie zostanie ona odebrana przez kuriera, to możemy takie zamówienie wykluczyć. Można tu także rozważyć zmianę godzin cut-off dla tych przesyłek.
cut-off - po polsku już tego napisać nie można?
dlaczego tych godzin nie widzi konsument?
@RED godzina graniczna odebrania przesyłki od nadawcy to informacja dla sprzedawcy, a nie kupującego.