Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak powyżej, kiedy allegro zamierza uniemożliwić sprzedaż używanych towarów.
Najpierw blokowanie możliwości promowania, teraz na rynkach zagranicznych można wystawić tylko nowe przedmioty, więc kolejny krok to blokada sprzedaży używanych rzeczy na allegro.pl
Kiedy allegro zamierza to wporawdzić z jakim wyprzedzeniem nas poniformuje ?
Handluje używana elektronika, po blokacie promowania spadek obrotu o 40%, teraz brak możliwości sprzedaży na zagraniczne rynki czyli znowu spadnie jakieś 15-20%. Kiedy ostateczne pogrzebanie handlu uzywanym towarem ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
już niedługo
@TechPlayZone obecnie nie planujemy zakazu sprzedaży używanych towarów. Gdyby miały zajść jakiekolwiek zmiany, poinformujemy oficjalnie z wyprzedzeniem. Proszę nie siać paniki na podstawie domysłów.
Mateusz wczoraj dokładnie tutaj odpowiedział w tym temacie.
@RED jeśli nie masz nic konkretnego do dodania to powstrzymaj się od prowokacyjnych komentarzy. Takie wpisy tylko wprowadzają innych w błąd.
To zobaczymy się tutaj za kilka miesięcy, obstawiam jakieś 4. Pan moderator chyba wstał lewą nogą. Ludzie widzą do czego to zmierza. Piszecie w swoim komunikacie, że Czesi i Słowacy kupują głównie nowe rzeczy, a ja mam inny przypadek kupowali dużo odemnie używanych podzespołów komputerowych. tak jak w korespondencji szukali czegoś tańszego, ale działającego. Dodatkowo miałem klienta który kupował uszkodzone karty na części, niestety już nie zobaczy moich ofert.
W kwietniu jeżeli dobrze pamiętam blokada promowania, lipiec możliwość tylko wystawiania nowych przedmiotów na rynki zagraniczne to za trzy miesiące na Polskę max cztery
@TechPlayZone powyżej odpowiedziałem jasno – nie będę tego powtarzać.
Co do tekstów w moją stronę – proszę zachować je dla siebie. To forum to miejsce na konkrety, nie na personalne przytyki.
@gdvorek jak jako sprzedawca zaplanować sprzedaż na allegro w okresie czasowym np: 1 roku?
@TechPlayZone został właśnie wyeliminowany tutaj z poważniejszej sprzedaży, mimo, że próbował się dostosowywać do zmian wprowadzanych na allegro
Dostosowałem się tak że ceny poszły w dół o 15%, a sprzedaż i tak jest mniejsza, zmuszony jestem do kampani allegro ads które mam wrażenie są wymogiem koniecznym aby coś sprzedawać, ale nie bezpośredniej sprzedaży przez reklamy tylko algorytm pcha oferty wtedy trochę wyżej. Na nic starania o super sprzedawcę, bo i tak niedługo nie wystawie już tych ofert. Plan na zmianę asortymentu jest, tylko obecnie większość kapitału może nie dużo dla kogoś 100 tys jest w używanym sprzęciem, po kolejnych zmianach zastanawiam się czy już nie wyprzedawać wszystkiego i przechodzić na mniej dochodowy produkt, ale o magicznym parametrze nowy. Bo jak sobie wymyślą powiadomić nas miesiąc przed to ceny wszystkich używanych towarów spadną i ludzie będą sprzedawać byle sie pozbyć.
@KOGIEL_T przypomnę, że jest różnica między wyrażaniem opinii a personalnymi przytykami. Nie jestem tutaj po to, żeby komukolwiek tłumaczyć, gdzie przebiega granica między merytoryką a brakiem szacunku.
Na takie uwagi, jak „wstał lewą nogą” czy inne tego typu złośliwości, nie ma tu miejsca – moderatorzy i doradcy nie mają obowiązku się na nie godzić.
Chcesz prowadzić dyskusję? Skup się na faktach i argumentach. Szanuj osoby, które po drugiej stronie próbują Ci pomóc – nawet jeśli nie zgadzasz się z ich odpowiedzią.
@gdvorek mnie osobiście tak i wytyk w żaden sposób by nie uraził 😉
ale mam dla Ciebie jeszcze jeden cytat zaczerpnięty ze złotych rad:
"Będziemy się cieszyć, jeśli prowadzone przez Ciebie dyskusje będą wzbudzać emocje, które są motywacją do kontynuowania rozmowy. Chcielibyśmy, żeby były one przede wszystkim pozytywne i zachęcamy do wyrażania takich wprost. Nie jesteśmy jednak naiwni i wiemy, że kontakt z innymi ludźmi może budzić również negatywne uczucia. Nie ma w nich niczego złego, ale z uzewnętrznianiem ich może być spory problem. Jeżeli wiesz, że zbyt łatwo im ulegasz, zachęcamy do zakupu gadżetów pomagających się odstresować - gniotki w różnych kształtach i antystresowe kolorowanki znajdziesz na Allegro."
🙄
@w_kiwi co miała znaczyć ta minka🤔 jesteś na forum od 03-04-2023 i jeszcze nie widziałaś dobrych rad Maćka😉
Dobrze Panie Grzegorzu, z całym szacunkiem czy nie uważa Pan za logiczny kolejny krok wyłączenie ze sprzedaży wszystkich produktów innych niż status nowy ? Moją subiektywną opinia jest, iż odczułem zdenerwowanie Pana tym tematem. Nie pojmuje Pan drugiej strony gdzie obrót spada prawie o połowę. W następstwie kolejnych działań spadnie jeszcze o około kolejne 15%. Ja i zapewne inne osoby chcą wiedzieć czy już się zawijać czy jeszcze nie. A domysły mogę snuć tym bardziej są one poprawę logicznymi argumentami. Już po zmianach promowania zostałem z towarem, który nie chciał się sprzedać ( telefony które schodziły w 2-3 dni pomimo obniżenia ceny o 30-40% cena już mniejsza niż zakupu dalej zalegają po 3 miesiącach, mają zerowe wyświetlania bez promowania nie zejdą)
I chciałbym wiedzieć z jakim wyprzedzeniem podana była informacja o braku możliwości sprzedaży innych przedmiotów poza parametrem nowym na rynki zagraniczne
Niestety mi mail gdzieś umknął i nie mogę go znaleźć.
Uważam że też tak ważne wiadomości powinny być komunikowane dodatkowo jakimś powiadomieniem na koncie czy coś w tym stylu.
I czy ktoś tutaj da zapewnienie że w przeciągu 4-5 miesięcy nie zostanie zablokowana sprzedaż towarów używanych.
@TechPlayZone nie jestem zdenerwowany – reaguję wyłącznie na uwagi, które nic nie wnoszą.. Natomiast odnosząc się już do tego co napisałeś, ja za to nie jestem tutaj od tego żeby snuć domysły. To co pisałem wyżej:
Mateusz wczoraj dokładnie tutaj odpowiedział w tym temacie.
Czyli widzi Pan miesiąc przed jak rozumiem została podana taka informacja, która dla niektórych firm jest kluczowa. Czy nie lepiej by było jakby Pan odrazu wstawił ten link ? Który teoretycznie potwierdzenia zapewnienia o dalszej możliwość sprzedaży towarów używanych?
@TechPlayZone wszystko zmierza do tego że zejdziecie z używkami na koniec listingu 😞 może zakazu nie będzie ale będą te oferty pomijane w wyświetlaniach, bo allegro stawia na katalog, produkt reprezentujący, nowy produkt 😞
Widzę że oznaczyłeś rozwiązanie 🙂
Akurat produkty typu podzespoły komputerowe, laptopy czyli to czym handluje w listingu nie mają jak myślę, aż takiego znaczenia, bo jeżeli klient chce kupić coś taniej to musi być świadomy tego i zaznaczyć opcje używane. Chociaż nie mam opcji promowania, które znacząco podbijały wyświetlania i były dla mnie opłacalne. Teraz jestem na równi z lombardami które nie inwestowały w promowanie. Nie mogę konkurować z nimi cenowo, konkuruje tylko jakością usług.