Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
cześć , mam problem i nie wiem jak się zachować , klient kupił u mnie płyn do płukania tkanin Vernel i twierdzi ,że jest podrabiany i ,że go ja rozcieńczam....oczywiście jest to bzdura ,nigdy nie było z tym towarem żadnego problemu ,towar kupuję od sprawdzonych dostawców od wielu lat, klient nie chce odesłać Nam towaru ,a żąda zwrotu 50 % środków. proszę o pomoc
to co mam jechać do Rzeszowa 500 km aby odebrać od niego towar ?
Nie, są inne możliwości.
jakie ? klient towar zamówił do punktu Pocztex
może odesłać dowolną metoda
jaka wybierze
uzgodbij to z nim
na tą reklamację muszę odpowiedzieć w ciągu 14 dni od dnia zgłoszenia ??
nie, lew na siłę wciska rozwiązanie, w którym kupujący leży i pachnie, a sprzedawca wysyła kuriera z wypełnioną etykietą, a tak nie musi być. Kupujący może odełsać towar w dowolnej formie- np wyslac na swojej etykiecie za zwrotem środków na podstawie potwierdzenia ich poniesienia. Ustawodawcy chodizło o to aby kupujący nie ponosił kosztów, operacja ma się odbyć na koszt sprzedawcy i tyle.
Wygeneruj łebkowi etykiete, zapytaj na kiedy umowic kuriera. Prawdopodobnie nie uzyskasz odpowiedzi i sprawa się rozwiąże. Odrzucisz reklamację z powodów o których wspomina moderacja i tyle. Negatywa już masz. Drugiego nie dostaniesz ale chcoiaż wypłaty z protecta ci nie wlepią jka wszystko zrobisz zgodnie z procedurami
Nie Ja, znasz takie stare powiedzenie " pretensje do garbatego że ma dzieci proste", miej pretensje do tych co tworzą prawo, ustawy itd,
kupujący zrobił dostawę do "Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex" czy mu wygenerować etykietę na odbiór towaru z adresu zamieszkania który podał robiąc zakupy?
Musisz jego spytać czy woli kwitnąć w domu czy nada po drodze do pracy
@LEW433 A przeczytałeś w ogóle posta? Kupujący odmówił udostępnienia towaru. Sam też nie odeśle. Jedyne żądanie Kupującego to bezwarunkowy zwrot 50% kwoty bez udostępniania towaru do reklamacji. A ty brniesz jak nawiedzony w swoim matriksie. Na forum od wczoraj już tyle razy kazano ci zamknąć dziób, że łaskawie powinieneś się w końcu do tego zastosować.
Kto komu kazał zamknąć dziób🤔 , ostatnio rzadko tu zaglądam
@aidyta Ja bym takich rzucał na pożarcie lwom (jak w starożytnym Rzymie) > przynajmniej fauna była by najedzona i nie pisała bzdur🤣