anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient twierdzi, że nie otrzymał zamawianego produktu

petinek_pl
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Kupujący wysłał zdjęcie kartonu w którym jest jeden mały produkt na dnia i że nie otrzymał drugiego dużego. Co jest kłamstwem, bo klient przez kilka dni prowadził ze mną rozmowy w których prosił o dokładne wymierzenie produktu i dopilnowanie aby wysłano co do milimetra taki. Więc dodatkowo akurat tę przesyłkę miałam cały czas pod okiem aby klient był zadowolony. Więc na 100% jestem pewna że produkty były pakowane a nawet w jaki sposób bo przy tym byłam. Niestety nie mam kamer.. Ale paczka poszła gabaryt C, na pewno na sortowni równiez jest dowód że ważyła ponad 1kg. Klient wyjął produkt z paczki i wysłał zdjęcie dużego kartonu z drugim małym produktem na dnie. Co jest niemożliwością, sam fakt że karton jest duży już świadczy że był tam tez inny produkt, no i zawsze pakujemy je w inny sposób, klient nawet odpakował folię bąbelkową i luzem wrzucił produkt na dno...my tak nie robimy... co robić dalej? Klient ewidentnie chce wyłudzić pieniądze. Przykre,że z taką dbałością mierzyliśmy dla niego produkty by otrzymał takie jak chce a tak się odwdzięcza.. ludzie już załamują. Ale do rzeczy- co robić w takiej sytuacji,przecież chyba nie wystarczy wysłać zdjęcia pustego kartonu żeby twierdzić że nie otrzymał produktów?Tak mógłby zawsze zrobić każdy..

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

Client:44052296
#21 Demiurg#

@petinek_pl teraz po Twojej stronie jest udowodnienie, że było jak tu opisujesz. A więc zbieraj dowody i do boju.

ps. może paczka została wybrakowana po drodze?

oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

Ale jak mam to udowodnić? Jestem pewna co pakowałam bo dokładnie tę paczkę pamiętam a miałam tego dnia tylko kilka więc nie trudno spamiętać. Dodatkowo tak jak piszę,przykładałam do niej szczególna uwagę. Mogę poprosić o informacje z sortowni o wadze paczki ale czy to wystarczy.. to nie klient powinien udowodnić brak? Przecież zdjęcie pustego kartonu może każdy zrobić..mogę kupić komputer i wysłać fotę pustego kartonu że mnie oszukano..i już?

oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

W takiej sytuacji chyba allegro powinno mieć szczególne restrykcje co do takich kupujących i wymagać niezbitych dowodów na ich oszczerstwa?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@petinek_pl jak sam przyznałeś nie masz kamer w pakowalni. Może pora zainwestować w zabezpieczenia.

Ty twierdzisz , że kupujący mówi nie prawdę. Twój dowód to słowo.

On twierdzi, że ty mówisz nie prawdę. Jako dowód to zdjęcie.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Kamera w panowalni to też słaby dowod

pakujess nagrywasz a cwany sprzedający poza kamerami rozpakuje wyjmie towar i zaklei z powrotem 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L  równie dobrze może w telefonie przestawić datę i zrobić dzisiaj nagranie, że wszystko było spakowane😁

oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

Ale jaki to ma być dowód? Zdjęcie pustego kartonu?

oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

A ja moge wysłać zdjęcie spakowanych produktów w kartonie i co to już wystarczy skoro to dowód?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@petinek_pl kamerkę trzeba mieć na pakowalni i nagrywać pakowanie i przykęcia zwrotów, nagrania trzymasz 1 rok i 1 dzień. Szybko się zwróci bo jak kupujący słyszy że nagrania zostaną zabezpieczone na użytek poinformowania organow ścigania o przestępstwie to w cudowny sposób towar się odnajduje jakos tak przypadkiem... @Client:44052296 są jeszcze zeznania świadków czyli pracowników a to już jest konkret

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

IMG_2377.jpeg

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Może uda ci się wydębić pomiary wagowe z poszczególnych sortowni?

tak czy siak ona kasę dostanie ale pilnuj żeby nie na twój koszt 

oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

Czyli zawsze po zakupach można zgłosić do allegro że oszustwo i się wzbogacić bez dowodów?

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Takich przypadków będzie coraz więcej. Allegro Protect kusi ...

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/pracownik-allegro-wprowadza-umy%...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl klient zgłasza reklamację, a Ty powinnaś ją rozpatrzyć, możesz oczywiście ją odrzucić, odpowiednio to argumentując. Dobrze, że poprosiłaś w dyskusji kupującego o dodatkowe informacje. Poczekajmy na odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

@la_nika no i klient odpisał że nie prześle zdjęć bo wyjechał 🙂 co dodatkowo potwierdza że coś jest nie tak. Napisał w dyskusji ze zdjecia dosle po nowym roku.. a dyskusja trwa do konca roku więc w takiej sytuacji poprosze o zakonczenie dyskusji przez allegro- kupujący wyraznie napisał że do konca roku nie zamierza nic udowadniać.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Nikt niczego nie zamnkie

ale zamknie się samo wskutek bezczynności więc się o nic nie martw

nasteobie klient poprosi o ponowne otwarcie 

oznacz moderatorów