anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kody EAN w kategorii Muzyka

MAMY ROZWIĄZANIE!
oldskul_com_pl
#8 Zapaleniec#

Do tej pory kody EAN w kategorii Muzyka (płyty winylowe i kompaktowe) były wymagane tylko dla produktów nowych. Bardzo słusznie bo płyty które moją 50 lat i więcej nie posiadają takowych. Od dzisiaj kody EAN są obowiązkowe dla wszystkich produktów, także dla używanych, pomimo tego że nadal widnieje opis że EAn jest tylko opcjonalny czyli nieobowiązkowy dla takich produktów. Co się stało? Awaria?

oznacz moderatorów
93 ODPOWIEDZI 93
egipex
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów
Client:136488409
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
Client:134169197
#8 Zapaleniec#

@la_nika Czy można liczyć na ostrzeżenie przed ponownym wdrażaniem zmian tym razem? Jakaś zapowiedź, data, cokolwiek?

oznacz moderatorów
egipex
#8 Zapaleniec#

@la_nika 

nadal nie mogę wystawiać ofert w kategorii dziecko odzież ze stanem używane. O co chodzi? 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @egipex. W kategorii Dziecko - Odzież - Bluzki kod EAN jest wymagany od dawna - wymagaliśmy go jeszcze przed ostatnimi zmianami i niezależnie od podanej wartości w parametrze Stan. 
Czy posiadasz przykłady ofert, które wystawiłaś bez kodu EAN z wartością ''używany''? 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
egipex
#8 Zapaleniec#

@MiMary https://allegro.pl/oferta/bluzka-z-kwiatami-arizona-r-164-17734476794

to oferta wystawiona kilka dni temu dokładnie 22.07

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Dziękuję, @egipex. Weryfikuję to - niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią. Proszę o chwilkę cierpliwości.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@egipex dzięki za podesłany przykład i cierpliwość 🙂 

W przypadku kategorii Dziecko - Odzież - Bluzki wymagalność podania kodu EAN jest zależna od parametru marka, nie od parametru stan. Czyli w przypadku niektórych marek podanie kodu EAN będzie konieczne dla wystawienia oferty. 
Oferta, którą podałeś za przykład w parametrze marka posiada wartość, dla której nie wymagamy uzupełnienia parametru EAN. Dlatego jej wystawienie było możliwe bez jego podania. 
Ta sytuacja nie ma związku ze zmianami i błędem, które były opisywane w tym wątku. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
oldskul_com_pl
#8 Zapaleniec#

Bardzo dziękuję za przeanalizowanie naszych uwag i wycofanie zmian

oznacz moderatorów
mmaudio
#7 Wielbiciel#

Czy ta wiadomość dotyczy tylko płyt winylowych Cd. Czy wszystkich rzeczy używanych. Mnie interesuje używany sprzęt audio. Amplitunery, wzmacniacze, odtwarzacze cd, gramofony. Tez od kilku miesięcy nie ma możliwości wystawić oferty bez kodu Ean. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mmaudio dotyczy to kategorii Muzyka, jeśli od kilku miesięcy nie da się wystawić oferty bez podania kodu EAN to nie jest to związane ze zmianami, których dotyczy ten wątek. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mmaudio
#7 Wielbiciel#

Ale to powinno się tyczyć wszystkich używanych towarów. Sprzedaje stary sprzęt audio gdzie też nie było ean. Powinno być dla wszystkich kategorii używane bez ean, nowe z ean.

oznacz moderatorów
egipex
#8 Zapaleniec#

Do tej pory nie musiałam podawać kodu ean do używanych produktów (ubrania dziecięce) teraz bez tego numeru nie mogę nic wystawić i tym samym nie wiem jak mam sprzedawać. JAk sobie z tym radzicie, czy mamy jeszcze jakiś wpływ na allegro aby to zmienili bo to jest absurd

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@egipex Proszę, zajrzyj do odpowiedzi w tym wątku🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów