anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konkurencja

Maryinvest_pl
#7 Wielbiciel

Witajcie 

od jakiś 2 miesięcy pewien cwaniaczek atakuje moje produkty kupując je i wystawiając oceny na jedną gwiazdkę celowo zaniżając ocenę rekrutuje ludzi na forum płaci za to 50 zł od oceny . Mam już kilka osob numery telefonów imiona nazwiska chodź nie wszystkie są prawdziwe screeny rozmów screeny z forum sytuacja u mnie trwa odkąd produkt się wybił po czym został zdławiony przez te oceny. Wiem że on robi to z każdy, produktem w kategorii i wiele osób ma przez to zaniżoną sprzedaż a sam sprzedaje najwięcej . Mam jego dane adres nr telefonu i,IE nazwisko. Co byście zrobili w tym wypadku? 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Maryinvest_pl widzę, że ta sytuacja była do nas zgłoszona - weryfikujemy ją z naszym działem bezpieczeństwa. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maryinvest_pl
#7 Wielbiciel

Sprawa była zgłaszana wielokrotnie raz nawet udało się usunąć kilka ocen . Wcześniej robili to na nowych kontach teraz szukają osób ze stażem z zakupami itp. Krzywdzące to jest pisze do Was zgłaszam podejrzane zakupy nawet przed wystawieniem opini i nic nie możecie z tym zrobić niby a wiem że jest inaczej 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Maryinvest_pl każde zgłoszenie rozpatrujemy indywidualnie i gdy tylko mamy podstawy do podjęcia działań, to je podejmujemy. Rozumiem, że sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa - dział bezpieczeństwa weryfikuje Twoją sytuację. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maryinvest_pl
#7 Wielbiciel

Proszę zwrócić uwagę że te icenybsa z jednego miasta lub z okolic lub z nowych kont . Innych nie ma . Do tego każda ocena na 1 gwiazdkę jest bez komentarza i z nie których kont są oceny na kilku kontach sprzedażowych 

oznacz moderatorów

Maryinvest_pl
#7 Wielbiciel

Będzie coś z tego? Są jakieś nowe wieści?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Maryinvest_pl tak, przepraszam za późną odpowiedź. 
Dział bezpieczeństwa zweryfikował sprawę (transakcję i oceny wystawione przez wskazanego przez Ciebie klienta). Ocena dla transakcji jest pozytywna a oceny produktowe (4) zostały zmienione z negatywnych na pełen komplet gwiazdek, co sugeruje wcześniejszą pomyłkę. W związku z tym nie mamy podstaw do podjęcia działań. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maryinvest_pl
#7 Wielbiciel

Dobrze to jeden użytkownik a reszta? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Maryinvest_pl widzę, że ostatnie zgłoszenie dotyczyło jednego konta (i wystawionych z niego 4 opinii). Podawałeś je w korespondencji 29.07

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maryinvest_pl
#7 Wielbiciel

dobrze a cała reszta ocen i zgłoszeń? Proszę się przyjrzeć bliżej sprawie a nie powierzchownie jak zawsze 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Maryinvest_pl na poprzednie zgłoszenia otrzymałeś odpowiedź w korespondencji 52686659. Rozumiem, że cała sytuacja jest dla Ciebie frustrująca, jednak dział bezpieczeństwa nie wykrył naruszeń, które dałyby podstawę do działań. Jeżeli nie mamy możliwości powiązania ze sobą kont, które wystawiają oceny, nie będziemy odbierać działania jako naruszające regulamin. Musielibyśmy mieć jasne dowody na to, że zakup został wykonany w celu zaszkodzenia. Jeżeli są to pojedyncze zakupy z różnych kont niepowiązanych ze sobą, udowodnienie działania na szkodę na podstawie samego zakupu nie jest możliwe. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Żebyście Wy zawsze nie mieli możliwości "połączenia kont", to wyniknęłoby z tego samo dobro!

oznacz moderatorów

Maryinvest_pl
#7 Wielbiciel

Tak właśnie  robię mam duzo danych także to ma sens 

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Maryinvest_pl

Rozważ zgłoszenie sprawy w prokuraturze lub na policji. Na celowe działanie na szkodę firmy są paragrafy. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Uokik zgłoszenie czynu nieuczciwej konkurencji

oznacz moderatorów