Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, sprzedawca kradnie mój znak słowny który jest zastrzeżony, jednocześnie zaniża cenę i kradnie top ofertę i gwarancje najniższej ceny. Czy możecie cos z tym zrobić? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
https://allegro.pl/oferta/zwirek-drewniany-pellet-dla-kota-krolika-swinki-15kg-jasny-17753456528#
Cześć, @SWIATEKA_PL. Jeśli uważasz, że doszło do naruszenia Twoich praw własności intelektualnej i masz dokumentację, która potwierdzi fakt posiadania tych praw, zgłoś to na adres program.wop@allegro.pl - dokładnie opisz problem i wskaż, skąd pochodzą materiały (podaj nam na przykład numer oferty, link do strony).
Przed podjęciem odpowiednich kroków musimy mieć pewność, że doszło do naruszenia.
To bedzie trwało tygodnie, wystarczy sprawddic tego sprzedawcę, podoba sie wszyskim sprzedającym...
@SWIATEKA_PL, abyśmy mogli zweryfikować, czy doszło tutaj do naruszenia i wykorzystania Twojego znaku, musisz podesłać nam niezbędne dokumenty. Tak jak wspomniałam, musimy mieć podstawę do podjęcia jakichkolwiek działań.
@SWIATEKA_PL, na ten moment odpięliśmy ofertę od Katalogu. Proszę, abyś podesłał zgłoszenie do programu WOP, zgodnie z moją wcześniejszą instrukcją.
Bardzo proszę o odpięcie kolejnej która dodał
@SWIATEKA_PL poprosiłam o odłączenie tej oferty. Nie mam możliwości ponaglenia zgłoszenia w programie WOP. Gdyby sprzedający wystawił kolejne oferty, zgłoś je proszę do nas tutaj lub samodzielnie z poziomu oferty.
@SWIATEKA_PL poprosiłem o odpięcie tej oferty.
Dalej wisi ta oferta, czy możecie zablokować dodawanie ofert na nasz ean na stałe
@SWIATEKA_PL zgłosiłam ofertę ponownie. Przykro mi, ale nie będzie możliwości zablokowania połączenia oferty z produktem w katalogu.
Dalej oferta jest aktywna ... proszę mi powiedzieć jaki to ma sens skoro odpięcie oferty trwa już kilka dni a sprzedawca po jej odpięciu utworzy nową i znowu zgłosimy i znowu to wisi kilka dni ... gdzie tutaj jest ochrona klienta i sprzedawcy ?
@SWIATEKA_PL zgłosiłam ofertę do weryfikacji. Zablokowanie nie jest możliwe. Jednak tak jak pisaliśmy wcześniej, w tym przypadku zgłoszenie się do programu WOP pomoże w rozwiązaniu sytuacji.
Zgłosiłem to do programu WOP oraz prawnik rozpatruje sprawę. Czy możecie sprawdzić i ewentualnie moje zgłoszenie ponaglić gdyż sprawa dzieje się teraz. Sprzedawaca usunął jedną aukcję a następnie utworzył kolejną i tak w kółko.
Dodatkowo kupiłem od niego produkt żekomo naszej marki i to jest zupełnie inny produkt, bez etykiety, nawet nie ma wagi na worku napisanej o jakości nie mówiąc.
A ja chciałbym dodać że bardzo mi się podobają fotki załączone do oferty. Tylko że z zasady oferta dotyczy całości przedmiotów widocznych na zdjęciach. Czy kot albo królik też są oferowane do sprzedaży jako dodatek (gratis) bo jeśli nie to nie powinno ich być na zdjęciach.
@SWIATEKA_PL jaki znak słowny?
"Koko Steve" ?
czy Marka: Świateka?
@br. na zdjęciach nie ma konia i świnki morskiej bo je już sprzedali - mimo, że w ofercie piszą, że jest 🙂
@MiMary użytkownik właśnie zgłosił łamanie prawa na allegro i czyn nieuczciwej konkurencji - serwis allegro połączył inne produkty z jego własnymi i sugeruje, że to jedna marka
Tam jest bardzo dużo ofert wiszących na tym samym EAN, skoro to jest coś wyjątkowego, to powinno być na odrębnym EAN. Dość zgłosić błędne połączenie oferty z produktem, oczywiście jeżeli sprzedający to coś wyjątkowego nadał sam EAN i ma do niego prawa, a nie podpiął się pod cudzy.