Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę poradźcie mi coś pomóżcie bo nie mam już sił.
Sprzedałem używany iPhone kupującej. Kupująca odebrała przesyłkę 2 grudnia, a dziś nagle otwiera dyskusję i oskarża mnie o to że wysłałem jej cytuję zepsuty telefon bo jak twierdzi nie może założyć sobie na iPhonie konta i cloud. Według tego co twierdzi kupująca limit zakładania kont iCloud na tym telefonie został przekroczony.
Ja kupiłem ten telefon na Allegro lokalnie i nie używałem go ale pewnym jest że telefon nie posiada blokady iCloud ani blokady aktywacji bo po włączeniu telefonu można bez problemu wejść w aplikację wyświetla się cały wyświetlacz z aplikacjami.
Ale przejdę do sedna. Najpierw zarzutem kupującej wobec mnie było to że nie może sobie założyć na telefonie konta iCloud bo według tego co twierdzi limit zakładania kont iCloud na tym telefonie został przekroczony, potem nagle kupująca już napisała coś zupełnie innego a mianowicie to że wysłałam jej zepsuty telefon (skoro telefon według niej jest zepsuty to jakim cudem udało jej się wejść w menu i próbować założyć konto iCloud skoro według niej telefon jest zepsuty i nie działa???)
Po tym tekście kupującej zauważyłem że kręci gubi się w swoich kłamstwach i że zwyczajnie próbuję wyłudzić zwrot pieniędzy z Allegro Protect i stąd te całe oskarżenia i zarzuty.
W odpowiedzi na zarzuty kupującej napisałem w dyskusji że telefon był sprawdzany tylko pod kątem sprawności technicznej (czy jest sprawny techniczny) -czy dotyk działa, czy przyciski działają, czy telefon czyta karty SIM). I po tym co napisałem kupująca nagle stwierdziła że telefon również nie czyta kart SIM.
Jakby tego było mało kupująca nazwała mnie w dyskusji oszustem i groziła mi w dyskusji że opisze mnie wszędzie, że napisze że ja sprzedaję zepsute telefony.
Proszę poradźcie mi coś bo już nie wiem co robić. Mogę ją podać za to do sądu o zniesławienie o fałszywe oskarżenia fałszywe pomówienia ale nie mam nawet pewności czy imię nazwisko które podała w momencie zakupu są prawdziwe i nie wiem czy policja podejmie się tego
Wrzucam niżej screeny z dyskusji
Kupująca od samego początku coś kombinowała nie chciała odebrać paczki twierdziła że nie może odebrać paczki pytała czy może anulować zakup bo rzekomo nie ma jej i nie może odebrać paczki z paczkomatu. Myślę że kupująca zobaczyła dopiero po zakupie na zdjęciach że telefon ma małe pęknięcie i że tak naprawdę nie chciała go od samego początku a teraz specjalnie kombinuje żeby tylko odzyskać swoje pieniądze
Ja kupiłem ten telefon na Allegro lokalnie i nie używałem go ale pewnym jest że telefon nie posiada blokady iCloud ani blokady aktywacji bo po włączeniu telefonu można bez problemu wejść w aplikację wyświetla się cały wyświetlacz z aplikacjam
masz pewność to odrzuć reklamację ale widzę że także nie jesteś pewien
Jestem pewien bo wiem jaki ten telefon jest oglądałem go wiem naprawdę jaki był i odrzuciłem już reklamację
Nie wrzucisz, masz za mały rank i moderacja musi to zatwierdzić.
.
Nie mogę wrzucić tutaj screenów z dyskusji to zdjęcie które wrzuciłam się nie otwiera. Wiecie może czy można wrzucać tutaj screeny z dyskusji czy da się wrzucić wszystkie w jednym poście?
Wrzucać możesz😉, ale muszą zatwierdzić dziewczyny @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Moderatorki nie zatwierdziły moich screenów z dyskusji więc spróbuję skopiować dyskusję i wrzucić ją tu
@roger_shop jest weekend moderatorki są ograniczone jest ich mniej. Jak cos będziesz kopiował to zamaluj nicki i dane osobowe bo szybciej wyleci niż się pokaże a jeszcze banem dostaniesz a najlepiej wrzuć na jakiś serwer i linka wklej
@roger_shop primo takie rzeczy sprzedajesz jak osoba prywatna i w ogłoszeniu dopisujesz wyłączam rękojmię, secundo jak cię nazwała oszustem w dyskusji to możesz ją z art 212 kk oskarżyć o zniesławienie plus groźby karalne grozi pomówieniem jak napisałeś opisze to "wszędzie". W przypadku nałożenia protect należy złożyć zawiadomienie z art 286kk na allegro i kupującą o oszustwo
odrzuciłeś reklamacje? To Protecta zapewne dostanie - nie zostawią jej niezadowoolonej. Pilnuj tylko aby nie obciążono Ciebie.
Na moją prośbę o wstawienie dowodów kupująca załączyła w dyskusji zdjęcie ciemne niewyraźne robione w ciemnym świetle na którym widać tylko połowę telefonu główną połowę więc nie mogę nawet stwierdzić czy jest na tym zdjęciu rzeczywiście telefon ten który otrzymała ode mnie czy w zupełnie inny. Poprosiłem kupującą o obstawianie Całego zdjęcia tak aby można było stwierdzić czy jest to rzeczywiście ten sam telefon który otrzymała ode mnie ponieważ telefon który otrzymał ode mnie da się rozpoznać ponieważ ma on pęknięcie na dole niestety kupująca ponownie wstawiła zdjęcia z których nie jestem w stanie rozpoznać czy to mój telefon ponieważ Nadal nie widać na zdjęciach całego telefonu dodam również że zdjęcia które wstawiła kupująca ponownie są bardzo ciemne
Sądzę że kupująca zwyczajnie kłamie ponieważ gdyby mówiła prawdę to bez problemu wstawiłaby wyraźne zdjęcia zrobione w jasnym wyraźnym świetle przedstawiające mój telefon i to że niby wyświetla się jej komunikat że limit zakładania kont iCloud na tym telefonie został przekroczony a kupująca mimo mojej prośby ponownie wstawiła niewyraźne zdjęcia zrobione w ciemnym świetle na których widać tylko kawałek telefonu połowę
Wstawiam niżej zdjęcie telefonu który kupująca otrzymała ode mnie a jeszcze niżej wrzucę zdjęcia te które wstawiła kupująca w dyskusji że niby jest to ten sam telefon
Musisz to
sam rozstrzygnac
i obawiam się że bez odebrania do sprawdzenia się nie obejdzie
Telefon który wysłałem kupującej wygląda tak ( załączam zdjęcie)