anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kupujący ma pretensje że nie dostał fv jak nie podał danych

mix-mce
#15 Entuzjasta

Czy komentarz (na innym koncie) jak poniżej nadaje się do usunięcia? bo nie chce mi się pisać jak mam znowu dostać "subiektywna ocena" itp. Mam nadzieję że kupujący chce fv na jakąś inną firmę a nie ma swojej bo to już zakrawa o głupotę...

all-1.jpg

Kupujący NIE podał danych do FV (nawet NIP), w zamówieniu, przed zakupem, po zakupie, mailowo czy inaczej.
Kupujący NIE zażądał fv imiennej ani żadnej innej, chociaż nawet jeśli by tak zrobił to jestem pewny że paragonu by nie odesłał.
Kupujący NIE prosił w żaden sposób o wystawienie FV wbrew temu co napisał ani nie dostał informacji że faktury nie dostanie.

Kupujący zapytał gdzie fv na co dostał odpowiedź że nie ma bo nie uzupełnił danych, i następnego dnia wystawił negatyw.

2bc28a70-bca9-11f0-a181-73c9ea90f6d0

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@mix-mce Zapomnij o usunięciu. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@mix-mce w takim wypadku możemy usunąć komentarz, nie jest już widoczny. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@la_nika Bardzo wybiórcze macie widzę kryteria usuwania komentarzy...

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@la_nika dzięki!

@TechartGSM też tego nie ogarniam, już byłem pogodzony z myślą że zostanie

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@TechartGSM  No właśnie. Jak mi kupujący wystawił 8.08 negatywa że nie dostał faktury mimo iż po pierwsze zakup był w lipcu i termin mija 15.08 a faktura i tak mu została wysłana 28.07 przez Allegro to nie usunęliście. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TechartGSM nie wybiórcze, tylko w pełni dowolne

często inne niż podawane przez nich informacje kiedy i jak to robią

@Health___Beauty nie oczekuj równego traktowania na allegro bo go nie otrzymasz

@mdrogeria no właśnie - hipokryzja na pełnej

mi allegro nie usunęło komentarza, gdzie kupujący twierdził, że nie otrzymał towaru i w dalszym ciągu na niego czeka, mimo, że go dostał, odesłał i otrzymał zwrot wpłaty

mamy zarchiwizowane maile od roku 1998 roku i możemy sypać dziesiątkami/setkami przykładów jak działa allegro

i jak wygląda korespondencja z serwisem w tym temacie

o tyle jest tu prosto, że allegro działa od roku 2000

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika  czy możemy wiedzieć dlaczego akurat w tym przypadku można było usunąć komentarz🤔, a inne komentarze, które mijają się z prawdą pozostają, bo to subiektywna opinia...

oznacz moderatorów

MiMary

@KOGIEL_T, w tym konkretnym przypadku usunęliśmy komentarz, ponieważ kupujący nie zaznaczył przy zamówieniu potrzeby otrzymania faktury i nie podał NIP do jej wystawienia. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary a może podał inną drogą , której nie jesteście wstanie zweryfikować 😉

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Kupujący wysłał dane do faktury telepatycznie a Allegro ot tak na słowo uwierzyło sprzedającemu i usunęło komentarz. 
Szok.

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@komis-bell pudło, wszystko jest w allegro, mogą sobie sprawdzić. Allegro nigdy mi na słowo nie uwierzyło, a i bywały komentarze których usunąć nie chcieli jak parę miesięcy temu gdy odrzuciłem zwrot bo facet odesłał mi towar z demontażu.

Ja jestem transparentny,  archiwizuję całą korespondencję nawet sprzed 5 lat. Jak mi ktoś powie że coś tam kiedyś do mnie napisał to mogę dowieść że wcale nie.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce dobry jesteś, ja najstarszy e-mail mam z 30.04.2021😉

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@mdrogeria nie podał a nawet jeśli to po wystawieniu paragonu bez NIP faktury już by nie dostał.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce hipotetycznie ? mógł Ci wysłać wiadomość SMS przed zakupem 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary  no ok, ja rozumiem dlaczego w tym przypadku usunęliście komentarz, ponieważ kupujący mijał się z prawdą i to jest słuszna decyzja, ale pytanie brzmi dlaczego w innych przypadkach kiedy kupujący mówiąc kolokwialnie kłamie, to komentarze pozostają🤔

oznacz moderatorów

MiMary

@KOGIEL_T, każde zgłoszenie rozpatrujemy indywidualnie. Możemy nie podejmować żadnych działań, jeśli uznamy, że nie mamy do tego wystarczających podstaw - tutaj jednak klient nie zaznaczył potrzeby wystawienia faktury do zamówienia, a tego typu informacje jesteśmy w stanie w pełni zweryfikować w naszym systemie. 

Nie wiem o jakich dokładnie przypadkach piszesz i kto dokładnie jest w stanie orzec czy kupujący pisze w komentarzu prawdę lub nieprawdę - nie możemy zarzucić komukolwiek kłamstwa i na tej podstawie po prostu usunąć komentarza.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary  no więc nie będę wyszukiwał teraz innych przypadków, ale weźmy na tapet mój przykład, mam deklarowany czas wysyłki 2 dni, kupujący pierwszego dnia wystawia komentarz "Nieterminowa dostawa", więc ten komentarz również ma się nijak do rzeczywistości, bo jeśli ja mogłem nadać wysyłkę w środę, a On we wtorek wystawia komentarz, że nieterminowa, to chyba potraficie takie coś zweryfikować🤔

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@KOGIEL_T raz tak miałem, allegro komentarza nie usunęło bo był zgodny z regulaminem ale wyłączyło go ze statystyk, więc był ale tak jak by go nie było.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce  ja również mam wyłączony ze statystyk, ale dla potomnych pozostaje informacja, że ja niby nie wysyłam w terminie😉 i setki innych sprzedających mają  takie komentarze które nie są zgodne z prawdą😔

oznacz moderatorów