Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry. Czy allegro przewiduje jakies sankcje dla kupujących, ktorzy z automatu po zakupie wysyłają wiadomość domagając się (oczywiście grzecznie) gratisu? Jako sprzedający czuję się szantażowany takimi wiadomościami - albo gratis albo ... zobaczymy.
Oczywiscie mam swoje sposoby, ale nadal uważam ze jest to nieeleganckie i stawia mnie jako sprzedającego w niekomfortowej sytuacji - bo zawsze wisi groźba negatywa. Byłoby bardzo niefajnie gdyby to kupujący wysyłali wiadomości "moze dopłaci pani napiwek dla sprzedającego"?
Moja propozycja - allegro powinno monitorować takie osoby (lub zgłoszenia od nas - sprzedajacych) i badać czy ilośc negatywnych opinii wystawianych przez te osoby odbiega od statystyki.
Ewentualnie czekam na komentarze innych sprzedawców - co robicie w takich sytuacjach?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@natalia_z_wasem Proszę, napisz do nas przez formularz i załącz zrzuty ekranu z rozmowy z klientem.
@natalia_z_wasem Daj mu gratis do paczki cukierka 🙂
@drekenzes ja odpisuje że paczki idą z zewnętrznego magazynu i nie ma technicznej możliwości ingerować w zawartość, dyplomatycznie bo odpowiedzieć trzeba dla punktów 😄 dasz cukierka lub byle co to się wkurzy 😞
@kostas11 Całkiem sporo sprzedawców dodaje do paczek cukierka w gratisie 😉
@drekenzes ale to robią sami z siebie, jak klient liczy na gratis to nie ma na myśli cukierka 😄
jako poważna firma zaangażowane społecznie
@kostas11 zawsze można dołączyć gratis do przesyłki wydruk/dane z prośbą do wpłat od jakiego ngos-a na leczenie dzieci , piesków i itp
mialem ostatnio sytuacje, w ktorej klientka dokonala zakupu za 20 zl plus 12 zl przesylka dodajac adnotacje: to moj pierwszy zakup dlatego licze na jakis gratis - najlepiej jakas ksiazeczke dla dzieci 😄 😄 😄
jedyne co wypadaloby odpisac: w zwiazku z Pani zamowieniem chcialbym dac gratis osobie, ktora bedzie je pakowala, dlatego prosze o doplate 20 zl 😉