anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier Allegro - czas na wysłanie według Allegro, a brak możliwości wysyłki z winy Allegro

foto-hurtownia
#11 Animator#

Jak to jest, że Allegro każe wysłać mi coś do dzisiaj

fotohurtownia_0-1741691639666.png

A nie daje mi możliwości zamówienia kuriera na dzisiaj?

fotohurtownia_1-1741691670290.png

Czy to "pozytywna mobilizacja sprzedawcy ku wspólnemu dobru"? xD Jak to rozumieć?

Już pomijam fakt, że deklarowana wysyłka tego samego dnia na UPS to 8:10 rano i fakt, że jak się nie zamówi kuriera UPS do 9 rano, to chłopu się już nie będzie chciało przyjeżdżać...

Jak to teraz wygląda, odejmujecie punkty za "nieterminową wysyłkę", mimo że nie dajecie mi możliwości zrealizowania jej i nie patrzycie na deklarowany czas wysyłki?

I nie mówcie mi, że przecież mogę przebiec się do paczkomatu - ciekawe czy Wy chętnie po robocie bierzecie przesyłki z waszego sklepu OSA na garb i biegniecie do punktu nadania ku chwale korporacji XD

Przepraszam za złośliwości, ale no po prostu witki opadają

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@foto-hurtowniaCzas wyświetlany w zamówieniu jest jedynie sugerowany - wiąże się on z przewidywanym czasem dostawy. Najważniejszy dla Ciebie jest deklarowany czas wysyłki, który ustawiłeś w zamówieniu. 

Przewidywany czas dostawy (a zarazem sugerowany czas wysyłki) jest niezależną kwestią od możliwości zamówienia podjazdu kuriera. Pamiętaj, że możesz również nadać przesyłki w automacie lub punkcie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#11 Animator#

@w_kiwi "Pamiętaj, że możesz również nadać przesyłki w automacie lub punkcie. " - no, jak mówiłem, fajna porada, ale sami byście jej dla siebie nie stosowali, bo nie uśmiechałoby się Wam po robocie biegać z paczkami do najbliższego punktu.

Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź, chociaż nie odpowiedziała na najważniejsze pytanie - Jak to teraz wygląda, odejmujecie punkty za "nieterminową wysyłkę"?

oznacz moderatorów

MISTRZ_OKAZJI
#8 Zapaleniec#

Jak napiszesz na czacie że prosisz o wykluczenie ze statystyk tego zamówienie, bo... jak jest powód normalny to nie robią problemów.

Ale...

Jak się trafi złośliwy klient, któremu pokazało się że dostawa jutro no to negatyw jak najbardziej i nic z tym nie zrobisz 😳

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@foto-hurtownia Sugerowany czas wysyłki nie ma wpływu na statystyki. Ważny jest czas ustawiony przez Ciebie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów