Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ co mogę zrobić aby mieć możliwość wykluczenia wybranego kuriera z dostawy Allegro one a nie utracić smarta. Większość klientów kupuje ze smartem nie chcę go stracić ale zmuszacie do posiadania w dostawie wszystkich film kurierskich. Z niektórymi mam naprawdę duże problemy. Obecnie DHL nie odbiera paczek ani nie doręcza w związku ze złożoną skargą kurier robi mi teraz na złość. Chwilowo mam mniej zamówień z DHL ale jak zacznie wpadać więcej nie będą odbierane a ja będę otrzymywać negatywy i spadnie jakoś sprzedaży. Jestem dobrym sprzedawcą i zależy mi na smart ale nie jestem w stanie korzystać z usług każdej firmy kurierskiej. Sytuacja analogiczna z DPD od nowego roku zacznie być obowiązkowy a specjalnie z niego zrezygnowałam bo kurier również nigdy nie odbierał zleceń. I proszę nie pisać mi żeby wam to zgłaszać bo interwencje nic nie dają było ich już dużo. Kierownictwo firm przewozowych się nie przejmuje a kurierzy tym bardziej. Musi być możliwość zrezygnowania z jakiegoś kuriera przecież nie każdy ma możliwość korzystania ze wszystkich firm z różnych powodów. Kiedyś była możliwość korzystania z dwóch lub trzech wybranych usług z listy a teraz jest obowiązek korzystania ze wszystkich bo do usługi Allegro one podłączyliście każdego kuriera. A żeby nie stracić Smart trzeba mieć Allegro one. Proszę o przedstawienie rozwiązania.
@petinek_pl przykro mi, ale nie mam rozwiązania w tej sytuacji innego, niż to które już odrzuciłaś, czyli zgłaszanie interwencji. Nie da się wykluczyć jednego z przewoźników w ramach Allegro Delivery, a udostępnianie metod Allegro Delivery jest konieczne do posiadania Smart.
Jedyne co mogę zaproponować to zgłaszanie nam takich sytuacji, wysyłamy wówczas interwencję do przewoźników, a zamówienia opóźnione z winy przewoźnika wykluczamy z jakości Twojej sprzedaży.
@la_nika co z tego skoro negatywow nie wykluczycie. Nie wiem po co ja do was jeszcze piszę.
@la_nika prosze bardzo kolejny raz kurier nie odebrał zlecen, siedze po godzinach pracy ZNOWU a kurier jak zwykle nie odebrał. Nr zlecenia AD6278750 AD6278698 i co znowu napiszecie ze zglosicie,ze czekacie na wyjasnienia i przepraszacie a problem powtarza sie juz kolejny raz nikt nic nie robi z tym i kurier bawi sie w najlepsze!!!
Cześć @petinek_pl, poprosiłem o pilną interwencję w sprawie braku podjazdu kuriera.
@matt_rose i dhl znowu oleje, kurier wciśnie jakiś kit że sie nie wyrobil a wy znowu napiszecie ze wam przykro i macie nadzieje ze sytuacja sie nie powtorzy. A sytuacja powtarza sie od pazdziernika nagminnie! Zgłaszam to juz wszedzie i nic,zero zmiany kurier zwyczajnie robi na zlosc, widze jak przejezdza obok sklepu i omija...
kolejne zgłoszenie na dhl.
@petinek_pl tak jak poinformował Cię wczoraj Mateusz, wysłaliśmy już do oddziału obsługującego Twój rejon kolejną interwencję w Twojej sprawie.
No ja mam ustawioną graniczną godzinę dla paczek Allegro Delivery na 10 rano bo wówczas jestem wstanie zanieść te paczki do punktu tak, aby kurierzy DPD, DHL, One, Orlen mogli z tego punktu odebrać. Gdybym mógł usunąć DPD to miałbym godzinę graniczną na 15:00 ustawioną tak jak mam dla InPostu, pozostali przewoźnicy (DHL, One, Orlen) nie mają z tym problemu by przyjechać do punktu i odebrać popołudniu.
Prawdopodobnie gdy DPD stanie się obowiązkowym to zrezygnuje ze smarta, zresztą czas pokaże.
@petinek_pl no, tak chcesz żeby tobie wyłączyli jakiegoś przewoźnika, na siłę nie musisz korzystać z smart.. no co poradzisz większość ma problemy to rezygnują..
@sklep_solpio i co sprzedaz do zera i zamknac sklep serio?
@petinek_pl twoim myśleniem, teraz allegro każdemu kto będzie miał problem będzie wyłączało jakiegoś przewoźnika, jak wiem to tylko tak robią z allegro one kurier gdzie nie jest obsługiwanie w danym rejonie...
to nie jest atak w twoją stronę, ale taka jest polityka i pewnie niektórzy by czuli się pokrzywdzeni z tego powodu bo oni spełniają warunki, a np. ty nie 🙂
co można jeszcze ew. zrobić jeśli przykładowo bez smarta cena przesyłki wychodzi 10,95 zł za paczkomat spróbuj obniżyć 🙂
@sklep_solpio przeciez nie chodzi mi zeby gloryfikowac mnie i wylaczyc mi kuriera tylko zeby w ogole byla mozliwosc wylaczenia jakiegokolwiek dla kazdego. Dlaczego zmuszanie zeby kazdy korzystal z 5 kurierow. Na pewno kazdy by na tym skorzystal.
Nie mam umowy z inpost i zaplace krocie za przesylke jesli obnize cene. Sytuacja bez wyjscia.
@petinek_pl zagadaj z inpost o umowę, a potem połączysz konto z allegro to będziesz nadawać na stawkach allegro. 😉
co do zmuszania, bo allegro pewnie też ma limity jakieś u przewoźników, które muszą wyrobić i im wygodniej potem dobierać np. a do DHL nam brakuje to przypiszemy go akurat 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ po raz kolejny zgłaszam ten sam problem, kurier nie wykonuje swojej pracy W OGÓLE. Nie realizuje zlecen, nie odbiera moich przesyłek, nie doręcz też przesyłek do mnie. Zakładałam wątek o możliwości wyłączenia kuriera ze smart oczywiście na marne i skoro to niemożliwe to prosiłam wielokrotnie o rozwiązanie problemu. Pisaliście tylko w kółko żeby wam zgłaszać a wy podejmiecie interwencję. Zgłaszam to bezustannie od października, otrzymuję tylko odpowiedzi że wam przykro i macie nadzieję że sytuacja się nie powtórzy. Powtarza się ciągle, za każdym razem gdy składam zlecenie. Do DHL nie jestem w stanie się dobić, informują że to wasza sprawa, wy to zgłaszacie ale nic się nie zmienia! Do siedziby dhl nie ma dostępu, kontaktu do kierownictwa też, infolinia oczywiście mówi tylko że nie pomoże, to co ja mam zrobić?? Proszę już nie pisać by wam to zgłaszać bo zgłaszałam wiele razy, skoro musze korzystać z waszej usługi to proszę wreszcie rozwiązać ten problem bo nie jestem w stanie wysyłać paczek do klientów! Do punktu czy automatu paczek nie mogę zanosić bo po pierwsze połowa jest wielka i nie mieści się a ja nie mam czasu wychodzić, mam daleko a muszę czekać na 5 innych kurierów do których też zmuszacie w smart.. Za chwilę spadnie lawina negatywów a skutki wiadomo jakie! Jeśli kurier ma już nigdy nie pojawić się po odbiór co jest chore i niezrozumiała sytuacja że do tego dopuszczacie i tak ma to wyglądać to rzeczywiście zrezygnuję ze smart i sprzedaży tu w ogóle bo przecież wtedy to już nie ma sensu, jak mam nadawać paczki skoro nikt ich nie odbiera... Allegro delivery to wasza usługa więc proszę zrobić coś więcej niż standardowe zgłoszenie bo takich już wysyłano dziesiątki. Prosze zgłosić sprawę do kierownika rejonu,nie na infolinię i proszę o informację jakie wyciągnięto konsekwencje i jakie podjęto działania wobec zachowań kuriera.
Ps. wczoraj też oczywiście kurier nie odebrał paczek,zostały mi wielkie paczki na sklepie. Klienci znowu ich nie otrzymają na czas. Musiałam je sama zawozić po godzinach na punkt skąd też już nie wyjadą bo było za późno. Zatem kolejne zgłoszenie do was i reklamacja, oczywiscie prosze wykluczyc to z jakosci sprzedazy. Jutro tez mam juz zamowienia na delivery dhl i nie ma sensu zamawiac kuriera bo on nie przyjedzie. Mam tak składac zgłoszenia do was bez końca?
@matt_rose @la_nika @_HolaOla_ minęły 3 dni kurier oczywiście nie pojawił się, musiałam sama na piechotę zanosić paczki do odległego punktu i oczywiście nie dotarły w deklarowanym czasie. Oczywiście wasza "pilna interwencja"nic nie dała, ja jak zwykle nawet odpowiedzi nie dostałam, z dhl na odpowiedź czekam już 10 dni...w sprawie kilku reklamacji.. Ludzie czy wy nie potraficie zrozumiec ze to mi stwarza wielkie problemy, DPD mowi ze beda podjezdzac poznym popoludniem, dhl w ogole nie podjezdza musze latac do punkto ktorych tylko skracacie godziny graniczne, do tego 3 innych kurierow ktorych trzeba miec i kazdy o innej porze chce podjezdzac przez co nie moge wyjsc nadac paczek w punktach co ja mam niby zrobic bo juz nie jestem w stanie tego ogarnąć jak nie nadam paczek sama to sa nieodbierane jak nadam to mijam sie z kurierami po odbior plus nie moge sama nadawac bo nie mam dojazdu!!! Ile razy mam jeszcze zgłaszac takie reklamacje żebyscie cos z tym zrobili??
Przez tą mnogosc kurierow nie jestem w stanie juz tego ogarnąć mam tylko same problemy najlepiej byloby miec 2 kurierow a zrezygnowac sie nie da bo odbieracie smart i wtedy zarowno sprzedaz calkiem spada jak i algorytmy ofert nie wyswietlaja wiec wyjscia nie ma!!! Czy wy nie rozumiecie ze to dobija male sklepy!!!!!!!!!!!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dzisiaj wpadło mi rano 5 zamówień, 1 z dpd 1 z dhl 1 z orlen 1 z allegro one i 1 z inpost.. kazde wpada innym kurierem, kurierzy narzekaja ze nie oplaca im sie podjezdzac po 1 paczke i nie podjezdzaja bo dla nich to nieistotny odbior zeby sie jeszcze dostosowywac godzinowo, a ja latam po miescie do 5 roznych punktow a kazdy w innym miejscu.. chore
@petinek_pl rozumiem, że jesteś zmęczona tą sytuacją. Nie możemy zaproponować rozwiązania, którego oczekujesz, czyli wykluczenia tego kuriera w ramach Allegro Delivery. Czy możesz proszę w korespondencji e-mail nr 55551258 napisać, że interwencje nie przynoszą rezultatu i kurier wciąż nie odbiera od Ciebie przesyłek? Doradczyni będzie mogła przekazać zgłoszenie bezpośrednio do partnera logistycznego.
@la_nika napisałam a wy tylko przeprosicie i tyle.. ile razy mm pisac te same maile i reklamacje, no ile?
@petinek_pl no właśnie nie tylko przeprosimy. Interwencje zespołu Delivery trafiają do przełożonych kuriera, więc podejmujemy działania, aby do takich sytuacji już nie dochodziło, ale konieczne jest przesłanie zgłoszenia.