anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moje konto zostało zablokowane, nie mam firmy, sprzedaje

karmajshop
#2 Obserwator#

Witam, 

Moje konto zostało zablokowane chwilę po wpłynięciu niecałych 5 tysięcy zł. Mam działalność nierejestrowaną w formie dropshipping, w odpowiedzi na mojego maila uzyskałem informację, że muszę przeslać zdjęcie dowodu osobistego który jest umieszczony obok wystawionych produktów, domyślam się że wiecie co to dropshipping i nie mam możliwości wysłać takiego zdjęcia. Nad mienie ze jestem niepełnoletni.

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

drekenzes
#18 Luminarz#

@karmajshop  napisał(a):

glównie zabawki, z elektroniki to mam tylko nawilzacz powietrza budziki i tyle

Weź z tego zrezygnuj zanim wpakujesz się w poważne kłopoty. Elektronika to od razu obowiązkowy VAT. Zabawki tez ryzykowny segment, ja bym na Twoim miejscu sobie odpuścił.

karmajshop
#2 Obserwator#

wole nei odpuszczac poniewaz fajnie mi idzie zamowien jest z dnia na dzien coraz wiecej utarg jak narazie to z 400-600 zl dla mnie

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@karmajshop Myślisz że wystarczy na kary?

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@drekenzes w US można złożyć czynny żal, więc może być bez kary, ale podatek trzeba zapłacić😉

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@karmajshop No na Allegro będziesz musiał odpuścić bo po takiej akcji szanse na odblokowanie konta są raczej jedynie teoretyczne.

oznacz moderatorów

karmajshop
#2 Obserwator#

a allegro lokalnie? nowe konto

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@karmajshop oni wykryją wszelkie powiązania, Ty się lepiej módl aby rodzicom nie zablokowali😁

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@karmajshop Musisz najpierw zapytać czy Allegro zgodzi się na otwarcie nowego konta.

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@karmajshop Zasadniczo allegro wyświadczyło ci przysługę. Konta na 99,99% nie odzyskasz, a każde kolejne zablokują łącznie z całą rodzina do 3 pokoleń wstecz. Nawet tych co nie znasz. 

LEW433
#21 Demiurg#

@karmajshop Tak robią bo boją się ze nie wyślesz i będą musieli oni zwracać, szczególnie nowym.

oznacz moderatorów