Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wiem wiem...
Tysiące razy było, ale tutaj mam fajny przypadek, gdzie jasno widać że ocena jest niezgodna z prawdą. Kupujący wystawił ocenę "Nie polecam" jako powód zaznaczając "Zamówienie nie zostało dostarczone". Nic więcej zaznaczone nie jest, brak oceny opisowej. Problem w tym, że bez najmniejszego problemu można stwierdzić że to nie prawda. Przesyłka https://inpost.pl/pl/pomoc/znajdz-przesylke?parcel=662600308533200118694381 . Dostarczona w dniu 17.07.24.
Wiem wiem, tracking to nie dowód. Dlatego jedziemy dalej: 19.07.25 kupujący zgłosił zwrot CZĘŚCI ZAMÓWIENIA i odesłał do nas: https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=600000008562600016153122 . Jak widać zwrot do nas dotarł 21.07.25, a dzień później zwróciliśmy wpłatę za zwrócony towar.
Pytam więc, jak ma się do rzeczywistości otrzymana przez nas ocena? Proszę o jej usunięcie, kwalifikuje się ewidentnie, co udowodniłem.
Zamówienie 77f85b90-6231-11f0-8719-d3131845670b jakby ktoś pytał.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@TechartGSM a nagryzmolił powód zwrotu ?
Tak, że część nie pasuje do jego telefonu, tak skracając 🙂
@TechartGSM nic chyba mnie tu już nie zdziwi ,ale idąc tokiem myślenia klienta to rzeczywiście nie otrzymał tego co zamówił lub wydawało mu się ,że zamawia , trudno dociekać zgodność opisu oferty z tym co sobie umyślił klient podczas zakupu .
@mdrogeria Umyśleć, to on sobie może co chce, prawa i regulaminów to nie interesuje. Jest to niezgodne z prawdą i tyle.
Cześć @TechartGSM, przekazałem Twoją sprawę do odpowiedniego działu. Gdy otrzymam odpowiedź, wrócę do Ciebie z aktualizacją.
@mdrogeria Swoją drogą... Nie ma to jak sprzedawać części do czegokolwiek... Ostatnio Pani zakupiła tackę karty SIM do Xiaomi Redmi Note 11 PRO 5G i zgłosiła reklamację że tacka nie pasuje do telefonu! Nauczony doświadczeniem, napisałem prośbę o zdjęcie tylnej strony telefonu... Zdjęcie dostałem, i... i Pani jest szczęśliwą posiadaczką telefonu Realme 11 PRO 5G 🤣 Ale co to za różnica, Redmi, Realme...
@TechartGSM a co za tym stoi , a darmowe zwroty ,, bo i tak nic nie tracę ,, już w stacjonarnym częściej klient interesuje się opisem producenta jak tutaj , tytuł / tacka / , focia , cena i do koszyka , nie ma darmowego zwrotu to reklamacja
@mdrogeria darmowe zwroty to największe przekleństwo ecommerce. Jak czytam co pisze @TechartGSM i takie coś niżej to mi się nóż w kieszeni otwiera. Poduszka bezpieczeństwa.
@Health___Beauty poduszka owszem , ale ze scyzorykiem bym uważał jeśli nie pochodzisz ze świętokrzykiego 🙄