Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostaliśmy negatywa za to, że klientka nie odebrała zamówienia xD
Czy mogę prosić o usunięcie tak zadanej opinii? Przecież ona jest absurdalna.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
twoja wina u mnie one box nie odbierał paczek 4 dni allegro nie reagowało na wezwania o załatwienie podjazdy ich przewoźnika klient wystawił negatywa za nie terminowa dostawę , allegro tez potwierdziło ze to moja wina jest to kawał [edycja] allegro tak działa allegro tego nie usunie .
Miałam podobną sytuację. U mnie wysłano dziecko po odbiór paczki z paczkomatu, z czym sobie nie poradziło ( pochodzi z Ukrainy ), wróciło do domu i wystawiło mi negatywa za niedostarczenie przesyłki. Zadzwoniłam do klienta i mama ze śmiechem, poinformowała mnie, że to tylko dziecko, było rozżalone. Poprosiłam o anulowanie opinii, zostałam poinformowana przez mamę, że uczucia jej dziecka są ważniejsze niż mój biznes. Allegro oceny nie usunęło, po wielu moich prośbach i tak sobie teraz mam negatywa, chociaż z mojej strony wszystko zostało zrobione jak należy. Nawet nie chce mi się na niego odpowiadać, bo słów mi brakuje na takie zachowanie. Pieniądze oddałam, paczka nadal błądzi i do mnie nie wróciła, chociaż była nadana przez Allegro orlen.
Daj sobie spokój, tracisz czas - zainwestuj go lepiej w pracę, a jeszcze lepiej w odpoczynek 🙂
@DzieckoExpert Oj tam aj tam ... ja mam negatywa i nierozwiązaną dyskusję ponieważ kupujący postanowił zwrócić produkt 45 dni od otrzymania przesyłki i jak to mogę mu odmówić 😉