Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam,
Sytuacja wygląda tak, wysyłamy w terminie zamówienie - klient go nie odbiera, wraca do nas 2.04 -> mamy 10.04 i dostajemy negatywny komentarz z powodem "opóźniony zwrot przelewu". Mamy 14 dni na zwrot, przecież tak jest w regulaminie Allegro, dzisiaj jest 8.
Już miałam taką sytuację i Allegro normalnie skasowało taki komentarz, dzisiaj dostaje informację na czacie, że to subiektywna opinia klienta, nie mogą... Jak my jako sprzedający mamy się bronić skoro nawet znając regulamin dostajemy negatywa i nic z nim nie mogę zrobić?
@auto-mixshop W sprawie usunięcia komentarza możesz napisać do nas przez formularz. Doradca zweryfikuje sprawę. Ja na forum niestety nie jestem w stanie Ci pomóc.
Pamiętaj jednak, że nie usuwamy ocen i komentarzy, które kupujący wystawili:
- w wyniku nieporozumienia ze sprzedającym – o ile są zgodne z naszymi zasadami
- za niezgodność towaru z opisem, a także jakość towaru
- za obsługę i kontakt ze sprzedającym
- gdy problemy z dostarczeniem paczki były po stronie przewoźnika.
Opinie i komentarze wystawione przez kupującego możemy też usunąć na podstawie wyroku sądu.
Wysyłam Ci artykuł, jak działają komentarze i opinie na Allegro.
https://help.allegro.com/sell/pl/c/jak-dzialaja-oceny-i-komentarze
@N_Nitka28 czy ja dobrze rozumiem, ze jak Allegro One zgubi paczkę, to negatyw jest dla sprzedającego🤔
"Widzę, że kupujący podkreślił w komentarzu aspekt o zwrocie środków. Jest to część transakcji, której nie mogę w pełni sprawdzić.
Zdaję sobie sprawę, że usunięcie tej oceny jest dla Państwa bardzo ważne, jednakże w tym przypadku nie mogę tego zrobić.
Warto, aby podjęli Państwo bezpośredni kontakt z klientem. Dzięki temu klient może bardziej przychylnie podejść do zmiany oceny."
@auto-mixshop czy to jest odpowiedz konsultanta Allegro🤔 i on naprawdę twierdzi, że nie możne sprawdzić kiedy zwróciłeś środki kupującemu😁
Dokładnie taki komentarz otrzymałam na prośbę o weryfikację negatywa. I jak tu się bronić? Jak dochodzić swoich praw? Sprzedaję zgodnie z regulaminem, według regulaminu mam 14 dni na zwrot środków, minęło 8 i dostaję odp. cyt. "Widzę, że kupujący podkreślił w komentarzu aspekt o zwrocie środków. Jest to część transakcji, której nie mogę w pełni sprawdzić". Ręcę opadają....
@auto-mixshop w sumie opcji jest kilka, ale jeśli taki konsultant nie ma wglądu, to jego wypowiedz jest warta tyle samo co moja, równie dobrze mógł napisać: "sorki, nie znam się nie pomogę, dogadaj się z kupującym , może usunie komentarz"😔
@auto-mixshop a ten kupujący poza tym, że nie odebrał paczki to w ogóle zgłosił zwrot?
@Health___Beauty w sumie też dobre pytanie, ale jak kupujący miał opcje "opóźniony zwrot przelewu",to chyba zgłosił🤔
Nie, klient nie zgłosił żadnego zwrotu. Nie odebrał sobie paczki i tyle, wróciła do nas - nawet nie napisał 🙂 No ale jak widać, sprzedający jest zawsze winny 😉
Na całe szczęście - klient kilka minut temu usunął swój komentarz. Tylko trwało to kilka godzin - czasu, który straciłam na kontakt z klientem, wręcz upokorzenie siebie, błaganie i stratę nerwów; kontakt z support'em Allegro, który jak widać nie miał dostępu do szczegółów zakupu itp, odbijanie się od ściany. To pokazuje, jakie jest podejście do regulaminu i komentarzy. W tym przypadku tak jak pisałam wcześniej, klient nie zgłosił zwrotu, nie poinformował, że nie odebrał paczki, po 8 dniach od jej otrzymania dostaliśmy negatywa i nic z nim nie można było zrobić. Zostaliśmy pozostawieni sami sobie, bez żadnego support'u. Przykre!
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
A co to jest support Allegro?? 🤣
🤥Takie coś istnieje? 🤡
Jeśli Klient nie zgłosił zwrotu to wg. regulaminu paczka jest nadal własnością Klienta , Ty sam nie możesz za Klienta decydować czy zwrócić kasę czy może wysłać ponownie. Po otrzymaniu nieodebranej paczki wysyłaj informację do Klienta co masz zrobić z jego paczką , wtedy unikniesz negatywów ,a wręcz Klient będzie się czuł zaopiekowany 🙂
Jeżeli klient nie zgłosił zwrotu to dlaczego zwracasz dajesz klientowi pieniądze?
Bez zgłoszenia zwrotu towar jest własnością kupującego i żadne pieniądze mu się od Ciebie nie należą. Wręcz przeciwnie, możesz mu naliczyć opłatę za magazynowanie (tylko go tym poinformuj). Nie odebrał to nie odebrał, może nie zdążył, albo kurier zawalił dostawę.
@N_Nitka28 jakoś to nie wyjaśnia problemu autora wątku.
Tutaj mamy nieznajomość regulaminu allegro i metod działania serwisu - do czego to przypiąć?
nie usuwamy ocen i komentarzy, które kupujący wystawili:
- w wyniku nieporozumienia ze sprzedającym – o ile są zgodne z naszymi zasadami
- za niezgodność towaru z opisem, a także jakość towaru
- za obsługę i kontakt ze sprzedającym
- gdy problemy z dostarczeniem paczki były po stronie przewoźnika.