Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w temacie, mam problem z brakiem aktualizacji statusów przesyłek wysłanych przez Allegro Smart Pocztex. Niektóre z przesyłek w przypadku śledzenia przesyłki mają już status "przekazano do doręczenia" jednak w podglądzie na allegro widnieje "oczekuje na nadanie". Czy można sprawdzić? Podaje przykładowe numery zamówień:
@rolfa konsultuję tę sprawę z działem technicznym, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@la_nika moje dwie również z wczoraj mam w systemie allegro jako nie nadane, a są w doręczeniu dziś, przez co ma obniżone w jakości procenty 😞
@kostas11 a czy możesz podać numery tych zamówień? Poproszę o sprawdzenie co się stało.
Nie tylko pocztowe, paczkomaty Inpost też mają status oczekujących na nadanie. Dramat co tu się ostatnio dzieje 🙄
@Kaliope_Brzeg czy możesz podać numery zamówień przy których pojawił się taki problem?
Np: 75426b10-52c7-11ed-98e0-8fa1caa04918
Przesyłka nadana wczoraj, obecnie w transporcie.
Nie chce mi się szukać więcej.
@la_nika przesyłka oczekuje na nadanie i spada mi jakość 😞 a wczoraj zostały nadane i są w doręczeniu
efe9bea0-5145-11ed-9980-25a260a4fbbe
68549090-5141-11ed-b8c8-27a2c854ebda
Ta druga nawet doręczona o
Doręczono | 2022-10-25 13:36 |
@la_nika tak coś się dzieje z Pocztą , wszzytko mam nadane w terminie , a w jakości
witam
u mnie również to samo
Czy są już jakieś aktualizacje w tej sprawie?
@rolfa przykro mi, ale nie otrzymaliśmy aktualizacji od Poczty Polskiej. Wiemy jedynie, że aktualne statusy powinny już się wyświetlać poprawnie, zaległe przewoźnik ma zaktualizować, ale otrzymaliśmy informację, że pracują nad tym, więc nie jestem w stanie podać konkretniejszych informacji. Jeśli problem wciąż się pojawia przy przesyłkach generowanych dzisiaj, poproszę o informację i numery zamówień.
Pojedyncze przypadki się zdarzają, chociażby:
@rolfa dziękuję! Przekazałam zgłoszenie odpowiedniemu zespołowi, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@rolfa wracam z informacjami 🙂 Sprawdziliśmy szczegóły tej przesyłki i statusy spływają w tej chwili z opóźnieniem. Dziś rozpoczęło się nadawanie zaległych statusów Poczty i to mogło spowodować opóźnienie w ostatnich przesyłkach. Otrzymałam informację, że problem nie powinien się już występować przy nowych przesyłkach. Gdyby było inaczej to poproszę o informację.
Czy opóźnienie w statusach dalej występuje? Kilka paczek z dziś także nie otrzymało zmiany statusów.
@rolfa Dzisiejsze statusy mogą być opóźnione o kilka godzin, ale nie masz powodów do niepokoju. Na bieżąco je obserwujemy.
@_HolaOla_ mi dziś wróciło na 100 % 😄