Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Plik csv, niezależnie od tego czy zgrywam go z numbers czy z google docsa (w oryginale xlsm), nie jest odczytywany przez Allegro. Pokazuje informację "Nie rozpoznano nagłówka z nazwami kolumn". Jak to obejść? Oczywiście proszę darować sobie odpowiedzi typu "kupić pakiet office", rozwiązanie na pewno jest.
@ECOCE Zgłoś tę sprawę i prześli plik, z którym jest problem, przez ten formularz. Postaramy się pomóc.
@nat_not Nie mogę dodać załącznika - "Wybrany plik jest w nieobsługiwanym formacie". Napisałem na allegro.kontakt@allegro.pl
@ECOCE To nie jest adres, na który można wysyłać zgłoszenia. Jeśli przez formularz nie możesz załączyć pliku, dodaj zrzuty ekranu, które pomogą w weryfikacji problemu.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
mam taki sam problem, szablon otwarty w Arkuszach Googla, zapisany jako csv i komunikat o nagłówkach
@SZMIGIELDACHY abyśmy mogli sprawdzić, co stanowi problem musimy otrzymać plik, który próbujesz wgrać. Upewnij się proszę, że spełnia on warunko opisane w tym artykule oraz że plik nie przkracza maksymalnych rozmiarów (5 MB).
Jeśli to nie rozwiąże problemu, prześlij proszę ten plik na adres spolecznosc@allegro.pl w treści wiadomości, podaj proszę link do tego wątku.
update:
Eksportowałem oferty do pliku (format xlsm, oferty są zakończone z racji wstrzymania sprzedaży na starym koncie). Na nowym koncie utworzyłem te cenniki dostaw z takimi samymi nazwami (różnią się trochę zawartością) oraz warunki zwrotów i reklamacji. Otworzyłem plik w LibreOffice - przy otwieraniu pojawia się komunikat że plik jest uszkodzony i czy naprawić, dałem tak (inaczej się nie otwiera). Potem zapisałem go do formatu csv zgodnie z zaleceniami. Przy próbie importu ofert mam komunikat:
Wszystkie wiersze w pliku zawierają wartość „Pomiń” w kolumnie „Akcja”. Wybierz co najmniej jedną akcję „Edytuj” lub „Wystaw”, abyśmy mogli przetworzyć plik.
Jednak w pliku są dostępne tylko akcje: Edytuj wszystko, Edytuj bez zmiany liczby sztuk oraz Pomiń. Nie ma opcji Wystaw.
Gdy wybieram którąś opcję "Edytuj" po zapisaniu i ponownym wczytaniu poprzez opcję: "
Wystaw tylko te oferty, do których znajdziemy pasujący produkt w Katalogu Allegro (rekomendowane).
w raporcie pojawia się komunikat na pierwszej ofercie że są nieprawidłowy cennik dostaw, gwarancja, reklamacje i zwroty.
Czy muszę plik otworzyć w Excelu czy gdzieś indziej jest błąd ?
@SZMIGIELDACHY musisz go otworzyć w jednym z obsługiwanych programów (może to być Excel, ale nie musi). Ich listę znajdziesz tutaj.
zarówno po otwarciu pliku za pomocą LibreOffice jak i WPS dla kolumny "Akcja" nie ma opcji "Wystaw"
@SZMIGIELDACHY w takim razie poproszę o przesłanie pliku na adres spolecznosc@allegro.pl w treści wiadomości, podaj proszę link do tego wątku.